Н У Х Т

На кафедрі технології харчування та ресторанного бізнесу відбувся розширений науковий семінар

16 лютого 2017

На кафедрі технології харчування та ресторанного бізнесу відбувся розширений науковий семінар

На кафедрі технології харчування та ресторанного бізнесу відбувся розширений науковий семінар за результатами дисертаційного дослідження зі спеціальності 05.18.16 – «Технологія харчової продукції» асистента Віри Зуйко на тему: «Удосконалення технології житньо-пшеничного хліба для закладів ресторанного господарства».

Через значну тривалість і складність технологічного процесу асортимент житньо-пшеничних виробів у закладах ресторанного господарства дуже обмежений. Для розширення асортименту та скорочення тривалості виготовлення хлібних виробів із суміші житнього та пшеничного борошна необхідним є розроблення прискореної технології з використанням підкислювачів комплексної дії.

Предметом дослідження науковця були вітчизняні та закордонні підкислювачі для виробництва хліба, ферментні препарати та поліпшуючі добавки іншої дії, як складові сумішей полікомпонентних підкислювачів, фізико-хімічні та біохімічні процеси, показники якості напівфабрикатів і готових хлібних виробів.

Віра Зуйко виважено представила результати наукових досліджень, матеріал супроводжувався дуже гармонійним і вдалим мультимедійним супроводом. Автором за результатами системного аналізу теоретичних і експериментальних досліджень удосконалена технологія житньо-пшеничних виробів для закладів ресторанного господарства розробленням нових полікомпонентних сумішей із обґрунтованим складом, здійснене оцінювання впливу вітчизняних і закордонних підкислювачів на технологічний процес і якість готових виробів.

Після завершення виступу Віра Зуйко відповіла на запитання професора кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Віри Дробот, проректора з науково-педагогічної та виховної роботи, професора кафедри експертизи харчових продуктів Лариси Арсеньєвої, завідувача кафедри технічної механіки і пакувальної техніки, професора Анатолія Соколенка, завідувача кафедри технології оздоровчих продуктів, професора Галини Сімахіної. Свою думку щодо теми дисертаційного дослідження та рекомендації висловили декан факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, професор Віктор Доценко, доценти кафедри технології харчування та ресторанного бізнесу Андрій Гавриш, Тетяна Іщенко, Олександра Нєміріч, Тетяна Голікова і Лариса Шаран.

Віра Зуйко подякувала присутнім членам спеціалізованої вченої ради за висловлені зауваження і побажання, колегам із кафедри – за підтримку, а науковий керівник, доцент кафедри Тетяна Сильчук сказала теплі слова про аспіранта.

Отож, бажаємо Вірі Зуйко подальшого успішного проходження основного захисту та здобуття бажаного ступеня кандидата технічних наук.

Опублікований: 16-02-2017
Читайте також:
Відбулася урочиста посвята у студенти першокурсників факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

Для цьогорічних першокурсників факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу історія студентського життя почалася 29 серпня в актовій залі університету з урочистої посвяти. Це приємне і водночас хвилююче свято не тільки для вчорашніх випускників шкіл і коледжів, але й для всього професорсько-викладацького складу факультету, за доброю тра...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулася урочиста посвята у студенти першокурсників факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 29 серпня 2018

Своїми новими здобутками поділилися наші науковці з колегами з Грузії

Вийшов збірник Міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні проблеми і сучасні технології виробництва продуктів харчування», яка відбулась у Державному університеті Акакія Церителі (м. Кутаїсі, Грузія). До збірника включені публікації викладачів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, професорів Віри Дробот, Віри Оболк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Своїми новими здобутками поділилися наші науковці з колегами з Грузії 08 квітня 2020

«IMS-НУХТ» – срібний призер Кубку України 2019/2020

25 грудня у спорткомплексі НУХТ відбувся фінальний матч Кубку України 2019/2020 рр. з футзалу серед жіночих команд. Золото й срібло турніру у запеклій боротьбі розіграли «IMS-НУХТ» і «Будстар-НПУ» («Кобра-НПУ»). Після стартового очного поєдинку, нашій команді необхідно було відігравати різницю у два м’ячі. Початок матчу лишився за «будстарівками»,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«IMS-НУХТ» – срібний призер Кубку України 2019/2020 29 грудня 2020

Студенти Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого  переможці  конкурсу «Золотий каштан-2023»

Незважаючи на воєнний стан, традиційно в листопаді у 29-й раз відбувся конкурс студентських наукових робіт «Золотий каштан».  У конкурсі взяли участь студенти 11 закладів вищої освіти України та Державного університету Квара з Нігерії. Була представлена 31 наукова робота з актуальних проблем пакувальної індустрії. Серед переможців конкурсу – студе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого переможці конкурсу «Золотий каштан-2023» 20 листопада 2023