Н У Х Т

На кафедрі технології харчування та ресторанного бізнесу відбувся розширений науковий семінар

16 лютого 2017

На кафедрі технології харчування та ресторанного бізнесу відбувся розширений науковий семінар

На кафедрі технології харчування та ресторанного бізнесу відбувся розширений науковий семінар за результатами дисертаційного дослідження зі спеціальності 05.18.16 – «Технологія харчової продукції» асистента Віри Зуйко на тему: «Удосконалення технології житньо-пшеничного хліба для закладів ресторанного господарства».

Через значну тривалість і складність технологічного процесу асортимент житньо-пшеничних виробів у закладах ресторанного господарства дуже обмежений. Для розширення асортименту та скорочення тривалості виготовлення хлібних виробів із суміші житнього та пшеничного борошна необхідним є розроблення прискореної технології з використанням підкислювачів комплексної дії.

Предметом дослідження науковця були вітчизняні та закордонні підкислювачі для виробництва хліба, ферментні препарати та поліпшуючі добавки іншої дії, як складові сумішей полікомпонентних підкислювачів, фізико-хімічні та біохімічні процеси, показники якості напівфабрикатів і готових хлібних виробів.

Віра Зуйко виважено представила результати наукових досліджень, матеріал супроводжувався дуже гармонійним і вдалим мультимедійним супроводом. Автором за результатами системного аналізу теоретичних і експериментальних досліджень удосконалена технологія житньо-пшеничних виробів для закладів ресторанного господарства розробленням нових полікомпонентних сумішей із обґрунтованим складом, здійснене оцінювання впливу вітчизняних і закордонних підкислювачів на технологічний процес і якість готових виробів.

Після завершення виступу Віра Зуйко відповіла на запитання професора кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Віри Дробот, проректора з науково-педагогічної та виховної роботи, професора кафедри експертизи харчових продуктів Лариси Арсеньєвої, завідувача кафедри технічної механіки і пакувальної техніки, професора Анатолія Соколенка, завідувача кафедри технології оздоровчих продуктів, професора Галини Сімахіної. Свою думку щодо теми дисертаційного дослідження та рекомендації висловили декан факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, професор Віктор Доценко, доценти кафедри технології харчування та ресторанного бізнесу Андрій Гавриш, Тетяна Іщенко, Олександра Нєміріч, Тетяна Голікова і Лариса Шаран.

Віра Зуйко подякувала присутнім членам спеціалізованої вченої ради за висловлені зауваження і побажання, колегам із кафедри – за підтримку, а науковий керівник, доцент кафедри Тетяна Сильчук сказала теплі слова про аспіранта.

Отож, бажаємо Вірі Зуйко подальшого успішного проходження основного захисту та здобуття бажаного ступеня кандидата технічних наук.

Опублікований: 16-02-2017
Читайте також:
Розмовний клуб німецькою мовою

24 листопада 2023 року за участі StartDeutschschule в Україні та мовної школи DieDerDas відбувся розмовний клуб німецькою мовою, організований доценткою кафедри іноземних мов професійного спрямування Ольгою Неживою. Захід за темою «Хобі як спосіб розвитку гнучких навичок студентів» для здобувачів освіти, що вивчають німецьку як другу іноземну мову...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розмовний клуб німецькою мовою 27 листопада 2023

Наш новий партнер – Асоціація Рестораторів та Готельєрів м. Дніпра

У квітні 2023 року за ініціативи ректора Олександра Шевченка та головчині ГО «Асоціація Рестораторів та Готельєрів м. Дніпро» Олени Булах укладено Меморандум про співробітництво у галузі науки і освіти, з метою подальшого розвитку науково-дослідної роботи. Сторони також запланували співпрацю у галузі навчально-методичної, науково-практичної та осві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наш новий партнер – Асоціація Рестораторів та Готельєрів м. Дніпра 07 квітня 2023

Вражаюче плідно працюють на карантині учасники наукового гуртка «Biotech»

Карантин – не час засмучуватися і байдикувати. Це унікальна можливість нарешті знайти час на давно забуті хобі, переглянути улюблений серіал чи фільм ще раз або, взагалі, почати вивчати щось нове, будь це іноземна мова чи гра на піаніно. Окрім цього перспектива «закрити усі хвости» здається все більш заманливою, і більшість студентів це успішно роб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вражаюче плідно працюють на карантині учасники наукового гуртка «Biotech» 24 квітня 2020

У МОН назвали ТОП-10 новацій проєкту Умов прийому до вишів у 2020 році

Мінімальні зміни в строках вступної кампанії, більша увага до вступників із особливими освітніми потребами, поширення практики подання заяв через електронні кабінети. Ці та інші новації увійшли до проєкту Умов прийому до вишів на 2020 рік, який був опублікований для громадського обговорення 28 серпня 2019 року на сайті МОН. Надіслати пропозиції мож...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У МОН назвали ТОП-10 новацій проєкту Умов прийому до вишів у 2020 році 29 серпня 2019