Н У Х Т

На кафедрі технології харчування та ресторанного бізнесу відбувся розширений науковий семінар

16 лютого 2017

На кафедрі технології харчування та ресторанного бізнесу відбувся розширений науковий семінар

На кафедрі технології харчування та ресторанного бізнесу відбувся розширений науковий семінар за результатами дисертаційного дослідження зі спеціальності 05.18.16 – «Технологія харчової продукції» асистента Віри Зуйко на тему: «Удосконалення технології житньо-пшеничного хліба для закладів ресторанного господарства».

Через значну тривалість і складність технологічного процесу асортимент житньо-пшеничних виробів у закладах ресторанного господарства дуже обмежений. Для розширення асортименту та скорочення тривалості виготовлення хлібних виробів із суміші житнього та пшеничного борошна необхідним є розроблення прискореної технології з використанням підкислювачів комплексної дії.

Предметом дослідження науковця були вітчизняні та закордонні підкислювачі для виробництва хліба, ферментні препарати та поліпшуючі добавки іншої дії, як складові сумішей полікомпонентних підкислювачів, фізико-хімічні та біохімічні процеси, показники якості напівфабрикатів і готових хлібних виробів.

Віра Зуйко виважено представила результати наукових досліджень, матеріал супроводжувався дуже гармонійним і вдалим мультимедійним супроводом. Автором за результатами системного аналізу теоретичних і експериментальних досліджень удосконалена технологія житньо-пшеничних виробів для закладів ресторанного господарства розробленням нових полікомпонентних сумішей із обґрунтованим складом, здійснене оцінювання впливу вітчизняних і закордонних підкислювачів на технологічний процес і якість готових виробів.

Після завершення виступу Віра Зуйко відповіла на запитання професора кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Віри Дробот, проректора з науково-педагогічної та виховної роботи, професора кафедри експертизи харчових продуктів Лариси Арсеньєвої, завідувача кафедри технічної механіки і пакувальної техніки, професора Анатолія Соколенка, завідувача кафедри технології оздоровчих продуктів, професора Галини Сімахіної. Свою думку щодо теми дисертаційного дослідження та рекомендації висловили декан факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, професор Віктор Доценко, доценти кафедри технології харчування та ресторанного бізнесу Андрій Гавриш, Тетяна Іщенко, Олександра Нєміріч, Тетяна Голікова і Лариса Шаран.

Віра Зуйко подякувала присутнім членам спеціалізованої вченої ради за висловлені зауваження і побажання, колегам із кафедри – за підтримку, а науковий керівник, доцент кафедри Тетяна Сильчук сказала теплі слова про аспіранта.

Отож, бажаємо Вірі Зуйко подальшого успішного проходження основного захисту та здобуття бажаного ступеня кандидата технічних наук.

Опублікований: 16-02-2017
Читайте також:
Гаранти освітніх програм готуються до акредитацій

Гаранти цілої низки освітніх програм усіх рівнів вищої освіти разом із випусковими кафедрами готуються до акредитації у 2020-2021 навчальному році. У цьому суттєву допомогу їм надають фахівці Центру моніторингу якості і координації освітньої діяльності університету. Зокрема, директор Центру Ігор Житнецький презентував новий підхід до реалізації ст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гаранти освітніх програм готуються до акредитацій 11 серпня 2020

Понад 7 тисяч бюджетних  місць мають виші для переведення вступників з контракту на бюджет

До 18 серпня 2018 року у вишах триватиме переведення вступників на освітній ступінь «бакалавр» («магістр» медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямування) з контракту на бюджет. Для цього є понад 7 тисяч бюджетних  місць, на які вступники отримали рекомендації до зарахування, однак не підтвердили бажання там навчатися. Про це зазначив гене...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Понад 7 тисяч бюджетних місць мають виші для переведення вступників з контракту на бюджет 10 серпня 2018

Викладач кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування став сертифікованим фахівцем з Autodesk Revit MEP

З метою розвитку професійних навиків і впровадження сучасних САПР-технологій у навчальний процес старший викладач кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування Андрій Слюсенко здобув навички роботи в програмі Autodesk Revit MEP. Очне навчання проходило у навчальному центрі «Успіх», діяльність якого здійснюється за ліцен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладач кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування став сертифікованим фахівцем з Autodesk Revit MEP 19 січня 2024

Оздоровче харчування – у центрі уваги науковців

17-18 листопада 2021 р. в університеті відбулася VIII Міжнародна науково-практична конференція «Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека». На конференцію представили свої доповіді 76 науковців з нашого університету, інших закладів вищої освіти, наукових установ і підприємств: Державного біотехнологічного універ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Оздоровче харчування – у центрі уваги науковців 19 листопада 2021