Н У Х Т

На фінішній прямій перед захистом бакалаврського диплому студенти-біотехнологи

31 травня 2019

На фінішній прямій перед захистом бакалаврського диплому студенти-біотехнологи

30 травня на кафедрі біотехнології і мікробіології відбувся попередній захист випускових кваліфікаційних дипломних проектів студентів-біотехнологів, що навчаються за освітнім ступенем «Бакалавр». Студенти 4 курсу представили на попередній захист 39 робіт інженерного та 7 робіт науково-інженерного спрямування.

Для виконання дипломного проекту студентам було необхідно проаналізувати великий обсяг інформації, адже першим блоком проекту було здійснення техніко-економічного обґрунтування випуску цільового продукту. Щоб написати такий складний розділ, необхідно було проаналізувати передумови виробництва та розрахувати його потужність. Також було необхідно обґрунтувати вибір мікробного продуценту, що синтезує цільовий продукт, та всі етапи технологічного процесу – від допоміжних робіт (підготовка стерильного стисненого аераційного повітря, підготовка обладнання та комунікацій, підготовка дезінфікуючих і миючих розчинів, підготовка титрувальних агентів, особливості приготування та стерилізації компонентів поживного середовища) до виробничого біосинтезу та етапів отримання готового біотехнологічного продукту (відокремлення біомаси, особливості виділення цільового продукту з супернатанту або клітин, його очищення та висушування). Студенти повністю підготували усі розділи пояснювальної записки, графічну частину проекту (технологічну та апаратурну схеми), а також презентацію доповіді.

Попередній захист приймала комісія у складі викладачів кафедри: професора Тетяни Пирог, доцентів Оксани Скроцької, Вікторії Красінько, Юрія Пенчука, Юрія Карлаша, Ольги Слободян, Віктора Стабнікова, старших викладачів Євгена Омельчука та Олени Гудзенко, а також асистентів Тетяни Сулейко, Тетяни Белемець, Лілії Ключки та Віктора Удимовича.

Комісія уважно та ретельно перевіряла відповідність дипломних проектів освітньо-кваліфікаційним вимогам і завданню на проектування.

У цілому рівень підготовки студентів можна охарактеризувати, як достатній, тож усі студенти допущені до основних захистів, які відбудуться в період із 6 по 13 червня 2019 р.

Бажаємо успіхів дипломникам!

Опублікований: 31-05-2019
Читайте також:
Трохи казки для наших першокурсників

29 жовтня 2022 року Київський академічний театр ляльок розпочав 96-й театральний сезон і знову відкрив двері для глядачів. Нагодою побувати там на цікавій, пізнавальній екскурсії скористалися першокурсники спеціальності «Менеджмент» за ініціативи доцентки кафедри економіки праці та менеджменту Ірини Болотіної.   Київ просто неможливо уявити без йо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Трохи казки для наших першокурсників 01 листопада 2022

Розпізнавати свої сильні та слабкі сторони для успіху в професійному та особистому житті вчилися студенти ННІХТ

12 березня 2019 року викладач кафедри іноземних мов професійного спрямування Надія Шерстюк провела відкрите заняття з вибіркової дисципліни «Everyday English» для студентів 2-го курсу групи ТІ 2-1, спеціальності  181 «Харчові технології». Тема практичного заняття – «Family. Adjectives of personality». На занятті були присутні викладачі кафедри, ме...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розпізнавати свої сильні та слабкі сторони для успіху в професійному та особистому житті вчилися студенти ННІХТ 13 березня 2019

Відбулося нагородження спортсменів-переможців змагань, присвячених 135-річчю НУХТ

15 жовтня у спортивному комплексі університету відбулося урочисте нагородження спортсменів-переможців турнірів, присвячених до 135-річчю від дня заснування університету. З вітальним словом до учасників церемонії звернувся проректор з соціально-побутових питань Віктор Сташейко. Він же вручив нагороди спортсменам, які брали участь у змаганнях. Подяк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулося нагородження спортсменів-переможців змагань, присвячених 135-річчю НУХТ 17 жовтня 2019

Як комерціалізувати університетські технології тепер знає доцент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

З 19 по 21 січня 2022 року доцент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Ігор Устименко відвідав освітній семінар «Створення та розвиток інновацій на базі університетів». Організаторами семінару виступили міжнародна організація «Ізраїльсько-український альянс» спільно з компанією «Yissum» (офіс трансфер-технологій Єрусалимського ун...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як комерціалізувати університетські технології тепер знає доцент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 24 січня 2022