Н У Х Т

На фінішній прямій перед захистом бакалаврського диплому студенти-біотехнологи

31 травня 2019

На фінішній прямій перед захистом бакалаврського диплому студенти-біотехнологи

30 травня на кафедрі біотехнології і мікробіології відбувся попередній захист випускових кваліфікаційних дипломних проектів студентів-біотехнологів, що навчаються за освітнім ступенем «Бакалавр». Студенти 4 курсу представили на попередній захист 39 робіт інженерного та 7 робіт науково-інженерного спрямування.

Для виконання дипломного проекту студентам було необхідно проаналізувати великий обсяг інформації, адже першим блоком проекту було здійснення техніко-економічного обґрунтування випуску цільового продукту. Щоб написати такий складний розділ, необхідно було проаналізувати передумови виробництва та розрахувати його потужність. Також було необхідно обґрунтувати вибір мікробного продуценту, що синтезує цільовий продукт, та всі етапи технологічного процесу – від допоміжних робіт (підготовка стерильного стисненого аераційного повітря, підготовка обладнання та комунікацій, підготовка дезінфікуючих і миючих розчинів, підготовка титрувальних агентів, особливості приготування та стерилізації компонентів поживного середовища) до виробничого біосинтезу та етапів отримання готового біотехнологічного продукту (відокремлення біомаси, особливості виділення цільового продукту з супернатанту або клітин, його очищення та висушування). Студенти повністю підготували усі розділи пояснювальної записки, графічну частину проекту (технологічну та апаратурну схеми), а також презентацію доповіді.

Попередній захист приймала комісія у складі викладачів кафедри: професора Тетяни Пирог, доцентів Оксани Скроцької, Вікторії Красінько, Юрія Пенчука, Юрія Карлаша, Ольги Слободян, Віктора Стабнікова, старших викладачів Євгена Омельчука та Олени Гудзенко, а також асистентів Тетяни Сулейко, Тетяни Белемець, Лілії Ключки та Віктора Удимовича.

Комісія уважно та ретельно перевіряла відповідність дипломних проектів освітньо-кваліфікаційним вимогам і завданню на проектування.

У цілому рівень підготовки студентів можна охарактеризувати, як достатній, тож усі студенти допущені до основних захистів, які відбудуться в період із 6 по 13 червня 2019 р.

Бажаємо успіхів дипломникам!

Опублікований: 31-05-2019
Читайте також:
На базі кафедри готельно-ресторанної справи відбувся ІІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Ресторанне обслуговування»

16-17 травня на базі кафедри готельно-ресторанної справи факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу за організаційної підтримки Коледжу ресторанного господарства НУХТ відбувся ІІІ (національний) етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Ресторанне обслуговування» для студентів закладів освіти, що здійснюють підготов...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На базі кафедри готельно-ресторанної справи відбувся ІІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Ресторанне обслуговування» 17 травня 2018

Горизонти міжнародної співпраці розширює кафедра автоматизації та комп’ютерних технологій систем управління

20 грудня 2021 р. на кафедрі автоматизації та комп’ютерних технологій систем управління відбулася лекція, яку прочитав закордонний фахівець, провідний інженер інтелектуального оброблення даних компанії «Alian» (м. Дублін, Ірландія) Сергій Вовкодав. Захід був організований завідувачем кафедри Ярославом Смітюхом і доцентом  Олександром Пупеною. Лекц...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Горизонти міжнародної співпраці розширює кафедра автоматизації та комп’ютерних технологій систем управління 22 грудня 2021

Як побудувати успішний бізнес у виробництві м’ясних продуктів: досвід і поради експертки

На кафедрі іноземних мов професійного спрямування відбулася гостьова лекція експертки з питань оброблення м’яса, виробництва м’ясних продуктів і картопляних виробів Світлани Наливайко. Пані Світлана, досвідчена підприємиця з міжнародним досвідом і директорка підприємства, поділилася зі здобувачами груп ХЧ-4-2, ХЧ-4-3ск, ХЧ-4-4 , ХМ-1-7 М, ТЖ-1-3М д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як побудувати успішний бізнес у виробництві м’ясних продуктів: досвід і поради експертки 05 листопада 2024

Студенти спеціальності «Технології харчування» успішно захистили дипломні магістерські роботи

Нарешті студенти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу спеціальності «Технології харчування» підійшли до фінішного бар’єру – захисту дипломних магістерських робіт. 13 студентів денної форми, які навчалися за державним замовленням, здобули освітній ступінь «магістр». Захист дипломних робіт проходив дуже жваво, кожний із доповідач...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти спеціальності «Технології харчування» успішно захистили дипломні магістерські роботи 21 лютого 2017