Н У Х Т

На фінішній прямій перед захистом бакалаврського диплому студенти-біотехнологи

31 травня 2019

На фінішній прямій перед захистом бакалаврського диплому студенти-біотехнологи

30 травня на кафедрі біотехнології і мікробіології відбувся попередній захист випускових кваліфікаційних дипломних проектів студентів-біотехнологів, що навчаються за освітнім ступенем «Бакалавр». Студенти 4 курсу представили на попередній захист 39 робіт інженерного та 7 робіт науково-інженерного спрямування.

Для виконання дипломного проекту студентам було необхідно проаналізувати великий обсяг інформації, адже першим блоком проекту було здійснення техніко-економічного обґрунтування випуску цільового продукту. Щоб написати такий складний розділ, необхідно було проаналізувати передумови виробництва та розрахувати його потужність. Також було необхідно обґрунтувати вибір мікробного продуценту, що синтезує цільовий продукт, та всі етапи технологічного процесу – від допоміжних робіт (підготовка стерильного стисненого аераційного повітря, підготовка обладнання та комунікацій, підготовка дезінфікуючих і миючих розчинів, підготовка титрувальних агентів, особливості приготування та стерилізації компонентів поживного середовища) до виробничого біосинтезу та етапів отримання готового біотехнологічного продукту (відокремлення біомаси, особливості виділення цільового продукту з супернатанту або клітин, його очищення та висушування). Студенти повністю підготували усі розділи пояснювальної записки, графічну частину проекту (технологічну та апаратурну схеми), а також презентацію доповіді.

Попередній захист приймала комісія у складі викладачів кафедри: професора Тетяни Пирог, доцентів Оксани Скроцької, Вікторії Красінько, Юрія Пенчука, Юрія Карлаша, Ольги Слободян, Віктора Стабнікова, старших викладачів Євгена Омельчука та Олени Гудзенко, а також асистентів Тетяни Сулейко, Тетяни Белемець, Лілії Ключки та Віктора Удимовича.

Комісія уважно та ретельно перевіряла відповідність дипломних проектів освітньо-кваліфікаційним вимогам і завданню на проектування.

У цілому рівень підготовки студентів можна охарактеризувати, як достатній, тож усі студенти допущені до основних захистів, які відбудуться в період із 6 по 13 червня 2019 р.

Бажаємо успіхів дипломникам!

Опублікований: 31-05-2019
Читайте також:
Доцентка кафедри готельно-ресторанної справи – «Молодий вчений року-2023»

Доцентка кафедри готельно-ресторанної справи факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка Ольга Дулька стала переможницею Всеукраїнського конкурсу «Молодий вчений року-2023» в номінації «Готельно-ресторанна справа». Конкурс «Молодий вчений року», організований Радою молодих вчених при Міністерстві освіти та нау...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Доцентка кафедри готельно-ресторанної справи – «Молодий вчений року-2023» 23 травня 2024

Здорове харчування від дитинства до довголіття – фокус уваги науковців, медиків і виробничників

25 листопада 2022 року в університеті відбулася ІІ міжнародна міжгалузева науково-практична конференція «Здорове харчування від дитинства до довголіття: стан і перспективи», яка зібрала науковців-харчовиків, медиків, економістів, виробників. Відкрив роботу наукового зібрання ректор Олександр Шевченко. Він тепло привітав учасників і гостей заходу т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здорове харчування від дитинства до довголіття – фокус уваги науковців, медиків і виробничників 25 листопада 2022

МОН надало роз’яснення щодо особливостей застосування норм трудового законодавства у період воєнного стану

Міністерство освіти і науки України надіслало до університету лист-роз’яснення щодо особливостей застосування норм трудового законодавства, дистанційної форми роботи під час дії правового режиму воєнного стану. МОН нагадує про заборону керівникам органів управління освітою та/або керівникам закладів освіти примушувати працівників (педагогічних, на...

ЧИТАТИ ДАЛІ

МОН надало роз’яснення щодо особливостей застосування норм трудового законодавства у період воєнного стану 18 березня 2022

Студенти хіміки-технологи проходять практику на провідних підприємствах

Поки в університеті триває період дистанційного навчання, у студентів 4-го курсу не менш відповідальна пора навчання – виробнича й переддипломна практики. Фахівці випускових кафедр докладають усіх зусиль аби їх вихованці могли здобуті теоретичні знання закріплювати на провідних підприємствах і в кращих наукових установах. Не виключення і колектив к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти хіміки-технологи проходять практику на провідних підприємствах 20 лютого 2018