Н У Х Т

Мужність і відвага крізь покоління

11 жовтня 2019

Мужність і відвага крізь покоління

9 жовтня 2019 року студенти  Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ взяли участь в історичному екскурсі «Мужність і відвага крізь покоління», що відбувся у бібліотеці-філії №4 МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради.

Покрова, козацтво, УПА, День захисника України - ось ці чотири теми об’єднали у масовому заході, де привернули увагу студентів до того, що означають ці свята і чому їх святкуємо саме разом 14 жовтня.  

Під час заходу відбулася вікторина «А чи ви знаєте історію козацтва?», в якій була розминка, з цікавими запитаннями; гра - доповнити прислів’я; конкурс «естафета»; а також чарівна скринька, захопила не тільки студентів, але й викладачів і бібліотекарів. З цікавими доповідями «Історія козацтва, як воно було», «Як утворилося УПА», «Про мужність і відвагу українських вояків сьогодні» виступили студенти коледжу.

Пісні «Повертайся живим» та « Прошу в неба» не залишили нікого байдужим, усі уважно слухали та низько вклонялися тим, хто захищав, захищає і ще буде захищати нашу Україну.

Наприкінці екскурсу бібліотекар коледжу Уляна Перепічка наголосила, що ми повинні знати своїх воїнів-захисників, а класний керівник групи КОБ-20 Надія Олійник підсумувала, що потрібно знати і пам’ятати історію, а також примножувати свої знання.

Книжкова виставка «Покрова – свята покровителька козацтва і воїнів України» доповнила захід, нею зацікавилася велика кількість молодих людей.

10 жовтня 2019 року у коледжі відбулися спортивні змагання «Козацькі забави», у яких взяли участь 10 команд – «Козацькі перці», «Козаченьки», «Загін Петра Сагайдачного», «Острозька Січ», «Гайдамаки», «Батяри», «Запорожці», «Стріла», «Козацькі Батяги», «Отамани».

Козацькі забави проходили у декілька конкурсних турів: «Переклик команд», «З гарної дівки – гарна молодиця», конкурс писарів, конкурс на кращу гумореску, змагання отаманів, втеча з полону, підніми козака, перетягування линви.

Свято було видовищним, цікавим і захопливим. Учасники показали свою спритність, силу та знання історії і традицій українського козацтва

Вітаємо переможців:

І місце – команда «Стріла» (група КТ-17)
ІІ місце – команда «Загін Петра Сагайдачного» (група РО-6)
ІІІ місце – команда «Козацькі перці» (група О-58)

Усі команди були нагороджені грамотами та сувенірами.

Керівник кафедри фізичного виховання привітала переможців і побажала юнакам наснаги, щоб підтримувати справжній козацький дух.

«Козацькі забави» у коледжі – не лише спортивне свято, а й справжнє виховання патріотів нашої Батьківщини.

Опублікований: 11-10-2019
Читайте також:
Молодий вчений кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів працює в Експертній раді МОН

6 листопада 2020 року доцент кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів Олег Галенко, в якості експерта Експертної ради Міністерства освіти і науки України, узяв участь у засіданні секції №10 Експертної ради Міністерства освіти і науки України. Засідання в зв'язку з епідеміологічною ситуацією в державі вперше відбулося в онлайн-режимі. У засідан...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Молодий вчений кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів працює в Експертній раді МОН 06 листопада 2020

Шанс для реалізації професійних здібностей надають нашим випускникам роботодавці

Для того, щоб дати поштовх в успішне майбутнє молодим спеціалістам спеціальності «Організація виробництва» 26 січня у Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ відбувся захід, спрямований на успішне працевлаштування випускників. Були запрошені роботодавці, які зацікавлені у висококваліфікованих співробітниках – ТОВ «Бас Агро», Creditexpress Укр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Шанс для реалізації професійних здібностей надають нашим випускникам роботодавці 26 січня 2018

Дбай про своє здоров’я

1 грудня світ відзначає день боротьби зі СНІДом та толерантності до ВІЛ-позитивних людей. Безумовно, СНІД – це трагедія для всієї людської спільноти. Ми повинні з особливим співчуттям і підтримкою ставитися до людей з ВІЛ, адже найчастіше вони відчувають себе самотніми у боротьбі зі страшною недугою. Студенти-маркетологи першого курсу разом із ви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дбай про своє здоров’я 01 грудня 2023

2021-2022 навчальний рік завершено!

30 червня 2022 року відбулося останнє у 2021-2022 навчальному році планове засідання вченої ради університету. Ректор Олександр Шевченко розпочав його з інформації про роботу нашого колективу по завершенню навчального року та підготовці до нового навчального року. Він акцентував на складності цьогорічної вступної кампанії і звернув увагу присутніх...

ЧИТАТИ ДАЛІ

2021-2022 навчальний рік завершено! 30 червня 2022