У ході підготовки до підписання договору про співпрацю з компанією «Сілвер Сервіс Груп», що спеціалізується на наданні професійних аутсорсингових послуг у сфері гостинності, було реалізовано низку змістовних освітніх заходів, спрямованих на практичне занурення здобувачів освіти у реалії сучасного готельно-ресторанного бізнесу. Над ініціативою працювали завідувачка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професорка Олександра Нєміріч, гарант бакалаврської освітньої програми «Технології харчування», професор Олег Кузьмін та асистентка Марія Омельченко.
Зокрема для першокурсників-бакалаврів у межах вивчення дисципліни «Ресторанна справа» (лекторка – доцентка Людмила Мамченко) відбулася мотиваційна онлайн-лекція «Як побудувати кар'єру в готельній індустрії», яку прочитав власник «Сілвер Сервіс Груп», банкетний менеджер Fairmont Grand Hotel Kyiv Владислав Сікаленко. Фахівець розповів про особливості кар’єрного росту у сфері HoReCa, поділився своїм професійним шляхом та закцентував увагу на важливості soft skills, гнучкості мислення та командної роботи для успіху в індустрії гостинності.
У рамках практичної підготовки здобувачі першого та другого курсів освітнього ступеня «Бакалавр», у межах вивчення дисциплін «Ресторанна справа» і «Гігієна та санітарія в закладах ресторанного господарства» (лекторка – доцентка Ірина Корецька) побували на виїзному занятті, під час якого мали змогу ознайомитися з організаційними процесами обслуговування, технологічним устаткуванням і реальним функціонуванням сучасного готельно-ресторанного комплексу.
Особливо цінними були інтерактивність, відкрите спілкування зі спікером і можливість дізнатися про виклики й можливості індустрії гостинності «зсередини», що стало для здобувачів освіти справжнім мотивуючим імпульсом до професійного розвитку.
Кафедра висловлює щиру вдячність Владиславу Сікаленку за відкритість до партнерства, інвестиції в молодь і підтримку практичного складника освітнього процесу.