Н У Х Т

Міністерство освіти пропонує для обговорення проект нової редакції Українського правопису

16 серпня 2018

Міністерство освіти пропонує для обговорення проект нової редакції Українського правопису

Українська національна комісія з питань правопису запропонувала до уваги громадськості проект нової редакції Українського правопису. Проект документа оприлюднений Міністерством освіти і науки.

Автори Українського правопису зазначають, що він розроблений на фундаменті української правописної традиції з урахуванням новітніх мовних явищ, що набувають поширення в різних сферах суспільного, наукового та культурного життя.

Правописна комісія виходила із розуміння того, що Український правопис, як правопис і будь-якої іншої мови, не може бути вичерпним; він кодифікує засадничі, найбільш поширені або спірні орфографічні положення.

«Правописна комісія розраховує на уважне прочитання, конструктивні пропозиції і доброзичливу критику всіх зацікавлених користувачів і знавців української мови», - йдеться у повідомленні.

Зауваження та пропозиції до проекту нової редакції Українського правопису можна надсилати до 15 вересня 2018 року на електронну адресу larisa_shevchenko@ukr.net.

Опублікований: 16-08-2018
Читайте також:
Здобувачі-експерти на виїзному лабораторному занятті в Інституті продовольчих ресурсів НААНУ

21 травня 2024 року відбулося виїзне лабораторне заняття з дисципліни «Експрес-методи аналізу» (лекторка дисципліни – доцентка кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Мельник) для здобувачів збірної групи ХЕ 2-9 та ХЕ 2-10, що навчаються за освітньо-професійною програмою «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції». Заняття проводи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі-експерти на виїзному лабораторному занятті в Інституті продовольчих ресурсів НААНУ 23 травня 2024

Лаг-фаза магістерських робіт: у пошуках «субстрату» для майбутнього проєкту

Магістрантам-біотехнологам  першого року навчання написання магістерської кваліфікаційної роботи у багатьох аспектах нагадує ріст мікроорганізмів у періодичній культурі. Як і мікроорганізми, що адаптуються до нових умов і синтезують нові ферменти для асиміляції субстрату, магістранти звикають до нових умов і вимог до написання магістерської роботи ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лаг-фаза магістерських робіт: у пошуках «субстрату» для майбутнього проєкту 02 жовтня 2020

Онлайн-лекція маркетологині ТРЦ «Гулівер» для студентів кафедри маркетингу: цікаво та пізнавально

Здобувачі освіти кафедри маркетингу спеціальностей «Маркетинг», «Підприємництво торгівля та біржова діяльність», «Реклама та зв’язки з громадськістю» відвідали гостьову лекцію стейкхолдерки, менеджерки з маркетингу ТРЦ «Гулівер» Наталії Білодідової. Наталія Білодідова – маркетологиня з досвідом реалізації ефективних проєктів, випускниця спеціально...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Онлайн-лекція маркетологині ТРЦ «Гулівер» для студентів кафедри маркетингу: цікаво та пізнавально 12 листопада 2021

«Золотий каштан-2022» визначає переможців

Конкурсна комісія XVII Всеукраїнського конкурсу студентських робіт з актуальних проблем пакувальної індустрії «Золотий каштан-2022», головою журі якої є почесний президент Клубу пакувальників, к.х.н. Валерій Кривошей, завершила другий етап конкурсу – розгляд наукових робіт і визначення переможців. До складу галузевої конкурсної комісії, яка розгля...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Золотий каштан-2022» визначає переможців 20 жовтня 2022