Н У Х Т

Міністерство освіти і науки відповідає на найпоширеніші запитання щодо вступу у заклади вищої освіти у 2018 році

22 червня 2018

Міністерство освіти і науки відповідає на найпоширеніші запитання щодо вступу у заклади вищої  освіти у 2018 році

Міністерство освіти і науки розмістило на своєму сайті відповіді на найпоширеніші запитання щодо вступу на бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямувань)

Q&A поділені на 9 блоків:

- Підготовка до вступу

- Навчання за кошти держбюджету

- Подання заяв

- Конкурсний та прохідний бал

- Творчі конкурси і заліки

- Пільги

- Коефіцієнти та додаткові бали

- Пріоритетність заяв

- Зарахування на бюджет і на контракт

Зокрема, вступники зможуть знайти відповіді на запитання про те, які документи потрібно подавати, що робити, якщо заклад освіти затримує видачу документу атестата чи диплома, чи можна одночасно вступити в 2 різні виші, як скористатися пільгами, чи можна змінювати пріоритетність заяв тощо.

Раніше МОН підготувало та розмістило на сайті відповіді-запитання для вступників на молодшого спеціаліста, магістра, а також для приймальних комісій.

Крім того, у розділі Вступна кампанія-2018 створений розділ Інформаційні матеріали, де розміщені актуальні відео, презентації та інфографіки з основною інформацією для вступників. Заплановано також, що в останній тиждень червня запрацює гаряча телефонна лінія МОН. А вже зараз запитання щодо вступу, які не відображені в розміщених Q&A, можна надсилати на скриньку vstup2018@mon.gov.ua

Нагадуємо, що цього року кількість змін, внесених до Умов прийому до вишів перед вступною кампанією, є найменшою за останні роки. Серед коректив – фіксоване держзамовлення для всіх вишів Донбасу та додаткові бали переможцям спортивних чемпіонатів.

Опублікований: 22-06-2018
Читайте також:
Бакалаври-технологи харчування шукають баланс між безпечністю харчових продуктів і стійкістю

У межах вивчення дисципліни «Управління якістю продукції та послуг ресторанного господарства» (лектор – професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін) здобувачі четвертого курсу скороченої форми навчання першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітньої програми «Технології харчування» взяли участь у міжнародному ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бакалаври-технологи харчування шукають баланс між безпечністю харчових продуктів і стійкістю 07 лютого 2024

Зустрічаємо гостей ІІ туру Всеукраїнської олімпіади з біотехнології

З 10 квітня у нашому університеті розпочинається хоч вже і традиційна, але від того не менш відповідальна для кафедри біотехнології і мікробіології подія – ІІ тур Всеукраїнської олімпіади з біотехнології. Цього року олімпіада має особливий статус, оскільки її проведення присвячене знаменній події – 135-річчю заснування Національного університету ха...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустрічаємо гостей ІІ туру Всеукраїнської олімпіади з біотехнології 10 квітня 2019

Високий викладацький рівень демонструють викладачі кафедри туристичного і готельного бізнесу

29 жовтня 2019 року відбулася відкрита лекція «Природно-антропогенні рекреаційно-туристичні ресурси» к.г.н., доцента кафедри туристичного і готельного бізнесу Олени Харченко з дисципліни «Туристичне краєзнавство» для здобувачів 2 курсу спеціальності 242 «Туризм». Основні питання, розглянуті під час лекції – поняття про об’єкти природно-заповідного...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Високий викладацький рівень демонструють викладачі кафедри туристичного і готельного бізнесу 30 жовтня 2019

Штучний інтелект – не майбутнє, а інструмент!

Викладачка кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Анастасія Деренівська успішно пройшла онлайн-курс «Від початківця до експерта в ШІ» на платформі AcademyOcean Протягом курсу вона ознайомилася з базовими поняттями ШІ та етичними засадами його використання; навчилася формувати різнонаправлені концептуальні ідеї; опанувала методики аналізу та по...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Штучний інтелект – не майбутнє, а інструмент! 01 липня 2025