Н У Х Т

Міжнародний день мікроорганізмів на факультеті біотехнології та екологічного контролю

22 вересня 2021

Міжнародний день мікроорганізмів на факультеті біотехнології та екологічного контролю

Сьогодні важко уявити життя без мікроорганізмів. Їх активно використовують у промисловості, зокрема у фармацевтичних виробництвах, харчовій галузі, біотехнології та екології.

І навіть є день на їхню честь. Щорічно 17 вересня відзначають Міжнародний день мікроорганізмів. У цей день у далекому 1683 році голландський натураліст Антоні ван Левенгук надіслав лист Лондонському Королівському товариству, в якому представив перший опис одноклітинного організму.

Факультет біотехнології та екологічного контролю не міг залишитись осторонь такої події й завдяки креативності студентів, зусиллями викладачів кафедри біотехнології і мікробіології та студентської ради факультету була організована цікава тематична експозиція.

Кожний студент мав змогу з гордістю представити свою модель, власноруч створену з підручних матеріалів. Ідей було безліч: Марія Сірант (група БТ-2-1) вишила бактеріальну клітину, найпростішого плазмодія – збудника тропічної малярії, а також бактеріофага Т-4, Дарина Гладка (група БТ-2-1) створила об'ємну структуру вірусу, продемонструвавши всю силу цього агента, Єлизавета Дон (група БТ-2-1) зробила модель еукаріотичної клітини, як основи життя на Землі, Марія Кухарова (група БТ-3-3) виготовила 3D-модель бактеріальної клітини, для демонстрації світу, такого на перший погляд простого, але в свою чергу складного об’єкту. Дарʼя Благодир (група БТ-3-2) створила модель хромосоми, чим хотіла зацікавити оточуючих важливістю такої дисципліни, як «Генетика», Єва Фофанова (група БТ-3-1) виготовила модель ДНК, показуючи те, що така маленька молекула може мати таке велике значення для всього живого на світі, Діана Клименко (група БТ-2-1) представила модель структури ретровірусу, оскільки вивчення будови вірусів зараз актуальне, як ніколи раніше.

Активну участь в оформленні експозиції взяли першокурсники. Їх яскраві та інформативні постери з цікавими фактами про життя мікросвіту прикрасили стенди виставки.

Бажаємо всім студентам наснаги в опануванні спеціальних дисциплін, адже успішне навчання дозволить у майбутньому стати справжнім фахівцем, а також і надалі творчо підходити до пізнання непростих основ майбутньої професійної діяльності! 

Опублікований: 22-09-2021
Читайте також:
Бути педагогом – це не тільки про навчання інших

Старша викладачка кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Ольга Никитенко вчетверте долучилася до Всеукраїнської онлайн-конференції для викладачів англійської мови «Teaching Experts ІV» від Кембриджського екзаменаційного центру Polyglot Language Centre за підтримки Cambridge English Ukraine. Цьогорічні доповіді учасників конферен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бути педагогом – це не тільки про навчання інших 30 січня 2024

Нагороди продовжують знаходити своїх героїв!

Нинішні епідемічні реалії накладають свій відбиток на усі сфери діяльності людей. Тож приємність нагородити переможців ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія» триває! І днями заслужені нагороди нарешті отримали здобувачки ступеня магістра за спеціальністю «Біотехнології та біоінж...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нагороди продовжують знаходити своїх героїв! 31 травня 2021

Профорієнтаційна зустріч доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Наталія Фалендиш зустрілася у режимі онлайн-конференції з учнями Професійно-технічного училища № 46 с. Лазірки Оржицького району Полтавської області. Учні груп ТУ-2, № 32, що навчаються за робітничими спеціальностями «Кухар», «Кондитер», були ознайомлені зі структурою університету...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційна зустріч доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 17 березня 2023

Не навчанням єдиним: спортивні досягнення наших здобувачів

Не навчанням єдиним і новинами з фронту наповнене життя наших здобувачів освіти     – відбуваються і різноманітні події, притаманні мирному часу, зокрема, спортивні чемпіонати. Нещодавно Міністерство молоді та спорту України і Федерація спортивного орієнтування України змогли влаштувати безпечні умови для проведення Чемпіонату України зі спортивно...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Не навчанням єдиним: спортивні досягнення наших здобувачів 15 листопада 2022