Н У Х Т

Міжнародний день мікроорганізмів на факультеті біотехнології та екологічного контролю

22 вересня 2021

Міжнародний день мікроорганізмів на факультеті біотехнології та екологічного контролю

Сьогодні важко уявити життя без мікроорганізмів. Їх активно використовують у промисловості, зокрема у фармацевтичних виробництвах, харчовій галузі, біотехнології та екології.

І навіть є день на їхню честь. Щорічно 17 вересня відзначають Міжнародний день мікроорганізмів. У цей день у далекому 1683 році голландський натураліст Антоні ван Левенгук надіслав лист Лондонському Королівському товариству, в якому представив перший опис одноклітинного організму.

Факультет біотехнології та екологічного контролю не міг залишитись осторонь такої події й завдяки креативності студентів, зусиллями викладачів кафедри біотехнології і мікробіології та студентської ради факультету була організована цікава тематична експозиція.

Кожний студент мав змогу з гордістю представити свою модель, власноруч створену з підручних матеріалів. Ідей було безліч: Марія Сірант (група БТ-2-1) вишила бактеріальну клітину, найпростішого плазмодія – збудника тропічної малярії, а також бактеріофага Т-4, Дарина Гладка (група БТ-2-1) створила об'ємну структуру вірусу, продемонструвавши всю силу цього агента, Єлизавета Дон (група БТ-2-1) зробила модель еукаріотичної клітини, як основи життя на Землі, Марія Кухарова (група БТ-3-3) виготовила 3D-модель бактеріальної клітини, для демонстрації світу, такого на перший погляд простого, але в свою чергу складного об’єкту. Дарʼя Благодир (група БТ-3-2) створила модель хромосоми, чим хотіла зацікавити оточуючих важливістю такої дисципліни, як «Генетика», Єва Фофанова (група БТ-3-1) виготовила модель ДНК, показуючи те, що така маленька молекула може мати таке велике значення для всього живого на світі, Діана Клименко (група БТ-2-1) представила модель структури ретровірусу, оскільки вивчення будови вірусів зараз актуальне, як ніколи раніше.

Активну участь в оформленні експозиції взяли першокурсники. Їх яскраві та інформативні постери з цікавими фактами про життя мікросвіту прикрасили стенди виставки.

Бажаємо всім студентам наснаги в опануванні спеціальних дисциплін, адже успішне навчання дозволить у майбутньому стати справжнім фахівцем, а також і надалі творчо підходити до пізнання непростих основ майбутньої професійної діяльності! 

Опублікований: 22-09-2021
Читайте також:
Студенти-екологи 4 курсу познайомилися з інноваціями у сфері органічної та екологічно безпечної продукції

26-29 вересня у Міжнародному виставковому центрі відбулася XIIІ Міжнародна спеціалізована виставка екологічних товарів, інновацій та послуг для здорового способу життя Есо-Expo. Студенти-екологи 4 курсу разом із доцентом кафедри екології та збалансованого природокористування Оксаною Салавор також відвідали цей захід. Есо-Expo – це площадка для мак...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти-екологи 4 курсу познайомилися з інноваціями у сфері органічної та екологічно безпечної продукції 01 жовтня 2018

Студенти Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ вперше в історії стажувалися в готелях Болгарії

12 вересня 2018 року відбулася зустріч студентів і викладачів Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ із директором Міжнародного коледжу індустріалізації та захисту населення від лих і аварій (Республіка Болгарія, м. Варна) Петром Сиротіним. Під час зустрічі студенти, що вперше в історії коледжу пройшли стажування в готелях Болгарії, звітува...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ вперше в історії стажувалися в готелях Болгарії 13 вересня 2018

Заочники-теплоенергетики успішно захистили кваліфікаційні бакалаврські роботи

Незважаючи на постійні технічні проблеми, пов’язані з відключеннями світла і зв’язку, випускові роботи здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 144 «Теплоенергетика», освітньо-професійної програми «Теплоенергетика та енергоефективні технології» були виконані здобувачами заочної форми навчання вчасно. 14 лютого на суд екзаменаційної к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Заочники-теплоенергетики успішно захистили кваліфікаційні бакалаврські роботи 14 лютого 2023

Переваги та недоліки блогерства на черговому засіданні English Speaking club

Нещодавно викладачка кафедри ділової іноземної мови Наталія Божок разом зі спеціальним гостем Stuart Snuggs провели  чергове засідання English Speaking club у онлайн-режимі. Цього разу засідання було присвячене темі «Blogging, Bloggers. Exploring educational use of blogs». Учасники обговорювали вплив блогерів на життя молоді та досліджували викорис...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Переваги та недоліки блогерства на черговому засіданні English Speaking club 29 квітня 2021