Н У Х Т

Міжкафедральний науковий семінар

05 лютого 2021

Міжкафедральний науковий семінар

Наукове спілкування є невід’ємною складовою навчально-педагогічного процесу університету. Особливо важливо, коли до обговорення актуальних проблем долучаються не тільки співробітники «рідного» навчального закладу, але й фахівці інших наукових установ.

1 лютого 2021 року до дискусії про дисертаційну роботу асистентки кафедри експертизи харчових продуктів Асі Калініченко (наукова керівниця – професорка Лариса Арсеньєва) долучилися не тільки викладачі кафедри експертизи харчових продуктів і харчової хімії НУХТ, але й к.хім.н., доцент кафедри аналітичної хімії КНУ ім. Тараса Шевченка Микола Іщенко, заступник директора Інституту колоїдної хімії та хімії води ім. А. В. Думанського НАНУ, д.хім.н. Михайло Мілюкін.

Тема дисертаційного дослідження здобувачки – «Інтелектуальна мультисенсорна система для ідентифікації та оцінки якості харчових продуктів» за науковою спеціальністю 02.00.02 – аналітична хімія. Актуальність обраної тематики надзвичайно важлива в умовах сьогоденних вимог контролю і якості харчових виробництв.

Дисертантка досконало представила розробки, які виконувалися на базі кафедри експертизи харчових продуктів протягом 8 років. Яскрава, інформативна презентація цілком відобразила недоліки і переваги інтелектуального сенсорного аналізу, надала уяву про створення алгоритму розпізнавання візуальних хімічних образів та його використання при визначенні якісного і кількісного складу ковбасних виробів, рослинних олій.

Далі здобувачка детально відповіла на запитання учасників семінару. Обговорення вийшло вкрай жвавим та інформативним, що зазвичай відбувається, коли виконання дослідження проходить на межі декількох дисциплін. Після виступу рецензентів-викладачів кафедри харчової хімії НУХТ Єлизавети Костенко та Віри Іщенко, які зазначили високий рівень і актуальність дисертації, слово взяла наукова керівниця здобувачки. Професорка Лариса Арсєньєва відзначила надзвичайну наукову наполегливість, працелюбність аспірантки, її високі професійні та педагогічні досягнення.

У процесі цікавого, інформативного наукового спілкування непомітно сплинули декілька годин! Наприкінці колеги одностайно проголосували за рекомендацію дисертації до захисту в спеціалізованій вченій раді, звісно після врахування зауважень і рекомендацій. Здобувачка щиро подякувала науковцям, які в свою чергу, побажали нових наукових звершень і найшвидшого здобуття ступеня кандидата хімічних наук.

Опублікований: 05-02-2021
Читайте також:
Про діджиталізацію ринку фінансових послуг дискутували четвертокурсники-фінансисти

29 вересня 2021 р. студенти-фінансисти 4-го курсу разом із завідувачкою кафедри фінансів, д.е.н., професоркою Ладою Шірінян і к.е.н., доценткою Катериною Третяк взяли участь у дискусії круглого столу «Діджиталізація ринку фінансових послуг: нові можливості та подолання бар’єрів», який відбувся у рамках 4-денного «Forum EFBM 2.0: Зміни. Адаптація. Н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про діджиталізацію ринку фінансових послуг дискутували четвертокурсники-фінансисти 01 жовтня 2021

Здобувач освіти і одночасно працедавець – і таке можливо в НУХТ!

На кафедру машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв завітав фахівець у галузі медичної інженерії, співзасновник Полтавського заводу медичного обладнання Володимир Сушко, який здобуває у НУХТ другу вищу освіту з інжинірингу фармацевтичних та біотехнологічних виробництв. Викладачі кафедри обговорили з гостем проблеми підприємств, які до...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувач освіти і одночасно працедавець – і таке можливо в НУХТ! 11 квітня 2023

Триває стажування викладачки кафедри готельно-ресторанної справи в Токійському університеті

Триває стажування викладачки кафедри готельно-ресторанної справи Світлани Ковальчук у Токійському університеті за програмою екстреної допомоги для науковців і здобувачів освіти, які знаходяться в групі ризику після вторгнення російської федерації на територію України. За ініціативи Посольства Чеської Республіки в Японії та за участі Посольства Укр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Триває стажування викладачки кафедри готельно-ресторанної справи в Токійському університеті 28 листопада 2022

Із чужинних бруків – на київські вулиці

У нинішніх воєнних реаліях не так просто зібратися з силами, відволіктися від тривожних новин та зайнятися звичними справами. Подумки ми всі – на передовій, разом із захисниками України, з волонтерами, з простими людьми, які змушені виїжджати з рідних місць… Нині, за статистикою, вісім мільйонів наших краян стали переселенцями. Як свого часу відбу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із чужинних бруків – на київські вулиці 25 травня 2022