Н У Х Т

Фахівчиня Могилівського державного університету продовольства (Республіка Білорусь) прочитала лекцію нашим здобувачам освіти

31 березня 2021

Фахівчиня Могилівського державного університету продовольства (Республіка Білорусь) прочитала лекцію нашим здобувачам освіти

30 березня на кафедрі технології молока і молочних продуктів відбулася ще одна гостьова лекція для бакалаврів, магістрів і аспірантів, які навчаються за спеціальністю 181 «Харчові технології». До лекторію також долучилися викладачі кафедри технології молока і молочних продуктів, що сприяло підвищенню їхньої фахової кваліфікації.

Тема лекції – «Розвиток молочної галузі Білорусі», а спікеркою виступила завідувачка кафедри технології молока і молочних продукт Могилівського державного університету продовольства (Республіка Білорусь) Тетяна Шингарєва. Цей університет –  єдиний у Білорусі заклад вищої освіти харчового профілю. З колективом спорідненої кафедри наші викладачі підтримують давні і тісні зв’язки у сфері освітньої та наукової діяльності.

Фахівчиня ознайомила слухачів із обсягами виробництва молока в Республіці Білорусь, вимогами до його якості, розподілом молока-сировини за окремими групами молочних продуктів і переробленням вторинних молочних ресурсів, динамікою розвитку білоруської молочної промисловості, особливостями експорту та імпорту, різними варіантами підготовки молока-сировини на підприємствах, особливостями застосування заквасок і сучасним асортиментом білоруських молочних продуктів. 

Зустріч відбулася у дружній і творчій атмосфері, взаємно збагатила учасників новими знаннями, дала змогу виявити найбільш актуальні та спільні для молочної промисловості обох країн завдання.

Наші викладачі щиро вдячні шановній колезі за цікавий формат лекції, актуальну інформацію та продовження творчої співпраці між провідними університетами харчового профілю Республіки Білорусь та України!

Опублікований: 31-03-2021
Читайте також:
Закордонна виробнича практика четвертокурсників кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Виробнича практика студентів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції є невід’ємним компонентом підготовки фахівців, а закордонна практика на готельних підприємствах дозволяє студентам поглибити та закріпити отримані теоретичні знання з організації послуг харчування та виробничих процесів відповідно до міжнародних стандартів. Цього р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Закордонна виробнича практика четвертокурсників кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 17 вересня 2019

Всесвітній день коктейлів

Щорічно 13 травня відзначається Всесвітній день коктейлів або Міжнародний день коктейлів (World Cocktail Day). Здобувачі освіти Івано-Франківського фахового коледжу ресторанного сервісу і туризму нашого університету, які навчаються за професією «Бармен» вітають усіх професіоналів і любителів коктейлів зі Всесвітнім днем коктейлів і презентують сво...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Всесвітній день коктейлів 14 травня 2021

Студенти-заочники Сумської філії НУХТ успішно захистили дипломні проекти

Студенти заочної форми навчання Сумської філії НУХТ успішно захистили дипломні проекти для здобуття освітнього ступеня «Бакалавр» за напрямом підготовки «Харчові технології та інженерія». Екзаменаційну комісію очолив завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів НУХТ, професор Володимир Ковбаса. До складу комісії увійшли доц...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти-заочники Сумської філії НУХТ успішно захистили дипломні проекти 13 лютого 2018

Колектив Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С.Гулого відзначений подяками благодійного фонду

Днями до дирекції Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С.Гулого (ННІТІ) зі словами вдячності завітала випускниця механічного факультету НУХТ, а нині – голова благодійного фонду «Від мрії до реальності» Анастасія Ставнічук. Вже тривалий час дирекція ННІТІ співпрацює з фондом, який займається підтримкою та організацією вели...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Колектив Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С.Гулого відзначений подяками благодійного фонду 11 квітня 2018