Н У Х Т

Мистецтво писанкарства опанували викладачки кафедри іноземних мов професійного спрямування

29 квітня 2021

Мистецтво писанкарства опанували викладачки кафедри іноземних мов професійного спрямування

За традицією на кафедрі іноземних мов професійного спрямування напередодні Великодня доцентка кафедри, народна майстриня Інна Форостюк провела майстер-клас із розпису писанок і показала давню техніку розпису яйця воском та фарбами. Бо що повинно бути на столі у кожній хаті на свято? Звичайно ж, смачна великодня паска та різнокольорові писанки, які писали в усіх регіонах нашої країни, освячували і вважали оберегом на весь наступний рік.

Викладачі кафедри разом зі своїми дітками теж вчилися писати справжні українські писанки. Усіх об’єднувало бажання творити та вкласти в свої писанки часточку душі.

Мистецтво писанкарства є візитівкою нашої країни у всьому світі. Коли наближається Великдень, все більше відчувається зв'язок із традиціями, притаманними нашому народу. Писанкарство – особливе мистецтво, яким українські жінки займаються саме в цей час, напередодні великого свята. Рука майстрині виводить на шкаралупі білого яйця воскові візерунки, у які закладаються найщиріші побажання здоров’я, щастя, всіляких гараздів, хлопцям – сили і мужності, дівчатам – краси і кохання. На писанці розквітають яскравими барвами квіти, проливається весняний дощ, запліднюється земля. Віск, вогонь і вода створюють писанкове чудо.

Майстрині кафедри вітають всіх із прийдешніми святами!

Опублікований: 29-04-2021
Читайте також:
Студентка спеціалізації «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» представила НУХТ на міжнародній конференції у Львові

На базі Львівського інституту економіки і туризму відбулася міжнародна науково-практична конференція «Проблеми та стан використання ГМО в харчових продуктах», у якій взяла участь студентка третього курсу спеціалізації «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ Мар’яна Мазур із допо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студентка спеціалізації «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» представила НУХТ на міжнародній конференції у Львові 21 травня 2018

Дивовижне й унікальне на черговій екскурсії від Профкому співробітників

Профком співробітників НУХТ організував чергову чудову екскурсію. Цього разу всі бажаючі вирушили до Софії Київської – найдавнішої православної християнської святині у Східній Європі. Софіївський собор – найстаріший собор у Києві, який до сьогодні зберіг інтер'єр часів його створення – XI століття. Якби вміли говорити настінні графіті, фрески і мо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дивовижне й унікальне на черговій екскурсії від Профкому співробітників 08 грудня 2023

Третьокурсники-скороченики кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції успішно складають іспити

28 і 29 травня завідувачкою кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професоркою Олександрою Нєміріч проведений екзамен із дисципліни «Теоретичні основи технології продукції ресторанного господарства» для здобувачів груп ХЧ-3-13ск і ХЧ-3-14ск. Екзамен відбувся із забезпеченням ідентифікації особи здобувача за допомогою відеоконферен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Третьокурсники-скороченики кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції успішно складають іспити 01 червня 2020

Випускники мотивують першокурсників

1 жовтня 2024 року в Навчально-науковому інституті управління і економіки відбулася зустріч здобувачів першого курсу спеціальності «Економіка підприємства» з випускницею НУХТ Анастасією Рудовою, яка нині працює у одній із найпрестижніших міжнародних компаній – «Deloitte». Модератором зустрічі виступив доцент кафедри ділової іноземної мови та міжнар...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випускники мотивують першокурсників 02 жовтня 2024