Н У Х Т

Мистецтво писанкарства опанували викладачки кафедри іноземних мов професійного спрямування

29 квітня 2021

Мистецтво писанкарства опанували викладачки кафедри іноземних мов професійного спрямування

За традицією на кафедрі іноземних мов професійного спрямування напередодні Великодня доцентка кафедри, народна майстриня Інна Форостюк провела майстер-клас із розпису писанок і показала давню техніку розпису яйця воском та фарбами. Бо що повинно бути на столі у кожній хаті на свято? Звичайно ж, смачна великодня паска та різнокольорові писанки, які писали в усіх регіонах нашої країни, освячували і вважали оберегом на весь наступний рік.

Викладачі кафедри разом зі своїми дітками теж вчилися писати справжні українські писанки. Усіх об’єднувало бажання творити та вкласти в свої писанки часточку душі.

Мистецтво писанкарства є візитівкою нашої країни у всьому світі. Коли наближається Великдень, все більше відчувається зв'язок із традиціями, притаманними нашому народу. Писанкарство – особливе мистецтво, яким українські жінки займаються саме в цей час, напередодні великого свята. Рука майстрині виводить на шкаралупі білого яйця воскові візерунки, у які закладаються найщиріші побажання здоров’я, щастя, всіляких гараздів, хлопцям – сили і мужності, дівчатам – краси і кохання. На писанці розквітають яскравими барвами квіти, проливається весняний дощ, запліднюється земля. Віск, вогонь і вода створюють писанкове чудо.

Майстрині кафедри вітають всіх із прийдешніми святами!

Опублікований: 29-04-2021
Читайте також:
Гостьова лекція для здобувачів ступеня «доктор філософії» на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова лекція з вибіркової дисципліни «Теоретичні основи структуроутворення і термооброблення кондитерських виробів» для здобувачів освітньо-наукової програми «Харчові технології» освітнього ступеня «доктор філософії». Для проведення лекції «Сучасний стан виробництва пектині...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція для здобувачів ступеня «доктор філософії» на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 04 березня 2024

«ARTERIUM» передав новітнє лабораторне обладнання для здобувачів-біотехнологів

Компанія «ARTERIUM» передала нашому університету сучасне навчальне обладнання. Зокрема, електрофорез, який потрібний для проведення лабораторних занять студентів, що вивчають молекулярні біотехнології. Прилад для електрофорезу студенти будуть використовувати для розділення, ідентифікації, очищення та виділення різних типів нуклеїнових кислот, пепт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«ARTERIUM» передав новітнє лабораторне обладнання для здобувачів-біотехнологів 10 липня 2023

Спеціальності з майбутнім!

17 лютого 2024 року доцентка кафедри гуманітарних дисциплін Людмила Приблуда провела профорієнтаційну роботу зі слухачами підготовчого відділення Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету, мета якої – популяризація спеціальностей інститутів і факультетів НУХТ. Фахівчиня розповіла про переваги навчання в нашому унів...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Спеціальності з майбутнім! 19 лютого 2024

Зарахування на контракт може тривати до 30 вересня

Усі вступники, які не отримали рекомендацію на навчання за кошти бюджету, автоматично беруть участь у конкурсі на контракт за всіма своїми заявами. Про це нагадують у Міністерстві освіти і науки. У разі отримання рекомендації статус електронної заяви вступника має змінитись із «Допущено до конкурсу» або «Допущено до конкурсу (навчання за кошти фіз...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зарахування на контракт може тривати до 30 вересня 13 серпня 2018