Н У Х Т

Мистецтво писанкарства опанували викладачки кафедри іноземних мов професійного спрямування

29 квітня 2021

Мистецтво писанкарства опанували викладачки кафедри іноземних мов професійного спрямування

За традицією на кафедрі іноземних мов професійного спрямування напередодні Великодня доцентка кафедри, народна майстриня Інна Форостюк провела майстер-клас із розпису писанок і показала давню техніку розпису яйця воском та фарбами. Бо що повинно бути на столі у кожній хаті на свято? Звичайно ж, смачна великодня паска та різнокольорові писанки, які писали в усіх регіонах нашої країни, освячували і вважали оберегом на весь наступний рік.

Викладачі кафедри разом зі своїми дітками теж вчилися писати справжні українські писанки. Усіх об’єднувало бажання творити та вкласти в свої писанки часточку душі.

Мистецтво писанкарства є візитівкою нашої країни у всьому світі. Коли наближається Великдень, все більше відчувається зв'язок із традиціями, притаманними нашому народу. Писанкарство – особливе мистецтво, яким українські жінки займаються саме в цей час, напередодні великого свята. Рука майстрині виводить на шкаралупі білого яйця воскові візерунки, у які закладаються найщиріші побажання здоров’я, щастя, всіляких гараздів, хлопцям – сили і мужності, дівчатам – краси і кохання. На писанці розквітають яскравими барвами квіти, проливається весняний дощ, запліднюється земля. Віск, вогонь і вода створюють писанкове чудо.

Майстрині кафедри вітають всіх із прийдешніми святами!

Опублікований: 29-04-2021
Читайте також:
До осучаснення устаткування провідних підприємств долучаються наші студенти

За ініціативи керівництва ПрАТ «Смілянський машинобудівний завод» з метою осучаснення виробництва 10 липня у Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ відбувся захист грантових робіт випускниками спеціальності «Технологія обробки матеріалів на верстатах і автоматичних лініях». Грантові роботи презентували Руслан Бабич, Олександр Білан і Владис...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До осучаснення устаткування провідних підприємств долучаються наші студенти 11 липня 2019

Щодо безпечності харчових продуктів розширюють свої знання викладачі та здобувачі кафедри експертизи харчових продуктів

Викладачі та здобувачі кафедри експертизи харчових продуктів розширюють свої знання з питань безпечності харчових продуктів. Відповідно до нової редакції стандарту ISO 22000 алергени є небезпечним фактором виробництва харчових продуктів. Тому наших фахівців і студентів зацікавила онлайн-конференція «Харчові алергії – все, що хотіли знати, але боял...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Щодо безпечності харчових продуктів розширюють свої знання викладачі та здобувачі кафедри експертизи харчових продуктів 17 березня 2021

Відбулося розширене засідання вченої ради Навчально-наукового інституту харчових технологій

20 червня відбулося розширене засідання вченої ради Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ (ННІ ХТ), участь у якому крім членів вченої ради інституту, взяли також усі бажаючі викладачі та допоміжний персонал кафедр. Відкрила засідання голова вченої ради інституту, директор ННІ ХТ Оксана Кочубей-Литвиненко, яка привітала присутніх і...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулося розширене засідання вченої ради Навчально-наукового інституту харчових технологій 20 червня 2019

Актуальну тему обговорили першокурсники на черговому засіданні Movie club

4 червня 2025 року старша викладачка кафедри іноземних мов професійного спрямування Лариса Яненко провела чергове засідання Movie club з першокурсниками Навчально-наукового інституту харчових технологій. Студенти групи Ті -1-2 подивилися документальний фільм «Food for Future». Стрічка порушує надзвичайно актуальну тему – як людство забезпечуватиме ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальну тему обговорили першокурсники на черговому засіданні Movie club 05 червня 2025