У межах вивчення дисципліни «Гастрономія та енологія в туризмі: сучасні тенденції» кафедра туристичного та готельного бізнесу виступила організатором гостьової онлайн-лекції «Від винограднику до келиха: мистецтво формування смаку та букету вина» фахівчині з енології, кандидатки технічних наук, доцентки кафедри ресторанних і крафтових технологій Державного торговельно-економічного університету Оксани Вітряк.
Лекторка визначила види та класифікацію ароматів вина, етапи формування ароматів і букету вина, основні типи смаку вина, розкрила поняття «портфель ароматів» і причини появи сторонніх запахів вина, а також підкреслила важливість процесів аналізу вина та моніторингу параметрів контролю його якості.
Гостьова лекція об’єднала здобувачів освіти і викладачів Національного університету харчових технологій, Національного університету біоресурсів і природокористування, Луганського університету імені Тараса Шевченка, Полтавського державного аграрного університету, Київського фахового коледжу туризму і готельного господарства.
Колектив кафедри туристичного та готельного бізнесу висловлює подяку пані Оксані за плідну співпрацю та обмін досвідом!