Н У Х Т

Мікробіологія в житті фахівця з харчових технологій

18 квітня 2024

Мікробіологія в житті фахівця з харчових технологій

Для технолога харчового виробництва знання мікробіології є невід'ємною частиною професії. Адже мікроорганізми використовуються для виробництва багатьох продуктів харчування – йогуртів, сирів, вина, пива, квашеної капусти тощо. Розуміння процесів бродіння та інших мікробіологічних перетворень дозволяє технологам-харчовикам створювати смачні, безпечні та корисні продукти.

Мікробіологія відіграє важливу роль і у забезпеченні безпеки харчових продуктів. Псування їжі, харчові отруєння та інші проблеми в багатьох випадках можуть бути викликані саме діяльністю шкідливих мікроорганізмів.

Тому третьокурсники освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» з неабияким ентузіазмом опановують основи мікробіології на кафедрі біотехнології і мікробіології. Особливе задоволення приносить їм робота в лабораторії.

Результатами своїх лабораторних занять, здобувачі користуються і у повсякденному житті. Наприклад, коли бачать ознаки ураження мікроорганізмами на продуктах у своєму холодильнику, одразу викидають їх у смітник, адже вже знають, що міцелій грибів проростає не тільки на поверхні, а і всередині такого продукту. Більше того, деякі види грибів виділяють мікотоксини, отруйні для людського організму та спричиняють багато різних захворювань.

Для наших майбутніх технологів харчового виробництва мікробіологія є не просто наукою, а й важливим інструментом, що допомагає робити свою роботу корисною для споживачів.

Опублікований: 18-04-2024
Читайте також:
Першокурсники практикують англомовні навички, презентуючи життєписи видатних українців

Чергове засідання з циклу «Видатні українці» («Remarkable Ukrainians»), присвячене династії Симиренків, підготували студенти групи ТІ-1-5 Навчально-наукового інституту харчових технологій разом із викладачкою кафедри іноземних мов професійного спрямування Любов’ю Сапон-Аблязовою. Родина Симиренків пройшла шлях від збіднілих козаків-кріпаків до міл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Першокурсники практикують англомовні навички, презентуючи життєписи видатних українців 24 квітня 2024

Мотивуючий лекторій від стейкхолдера для здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

6 жовтня відбувся гостьовий лекторій для студентів-першокурсників у рамках вивчення навчальної дисципліни «Основи гостинності» від стейкхолдера, начальника управління по роботі з персоналом «Президент Готелю» Тамари Коростильової. «Президент Готель» – один із найбільших готелів Києва, який є базою практичної підготовки для здобувачів спеціальності...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мотивуючий лекторій від стейкхолдера для здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 08 жовтня 2020

Впровадженню систем менеджменту безпечності та якості харчових продуктів навчать виробничників наші фахівці

З 12 по 16 березня 2018 року фахівці Одеського інституту післядипломної освіти НУХТ проведуть для спеціалістів харчових підприємств і організацій Одеси і передмість, включаючи підприємства громадського харчування, семінар-тренінг «Впровадження і функціонування систем менеджменту безпечності та якості харчових продуктів». Згідно із Законом «Про осн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Впровадженню систем менеджменту безпечності та якості харчових продуктів навчать виробничників наші фахівці 05 лютого 2018

Фахівці кафедри міжнародної економіки долучилися до роботи VI Київського міжнародного економічного форуму

Завідувач кафедри міжнародної економіки, доктор економічних наук, професор Світлана Гуткевич, доктор економічних наук, професор Юрій Сафонов, доктор економічних наук Ігор Гужва, аспірантка Оксана Пулій взяли участь у VI Київському міжнародному економічному форумі (КМЕФ). Київський міжнародний економічний форум (Kyiv International Economic Forum, K...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці кафедри міжнародної економіки долучилися до роботи VI Київського міжнародного економічного форуму 12 листопада 2019