Н У Х Т

Масниця-FESTна факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка

10 березня 2023

Масниця-FESTна факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка

Фінішував традиційний кулінарний конкурс Масниця-FEST 2023 від факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка (ГРТБ), який цього року відбувся під гаслом «Зиму проводжаємо – весну та перемогу зустрічаємо». Інтерактивний захід, який вперше відбувся у 2019 році, у сучасних реаліях змінив локацію з комплексу навчальних аудиторій на освітній діджитал-простір.

Простір гастроекспериментів і кулінарної творчості організувала за ініціативи деканки Віти Цирульнікової та заступниці деканки по роботі зі студентами Олени Тищенко дружня й велика родина факультету, а запросили долучитися не тільки активне студентство, а й здобувачів коледжів фахової передвищої освіти, сподіваємось, наших майбутніх вступників і студентів.

Конкурсний комітет отримав гастрономічні шедеври від учасників з усієї України і з-за кордону, об’єднаних захопленням кулінарним мистецтвом, бажанням професійної й творчої реалізації та вірою у нашу перемогу.

Напередодні масного тижня, який цьогоріч тривав 20-26 лютого, у соціальних мережах факультету проходив яскравий і апетитний марафон борошняних кулінарних виробів традиційних, автентичних, самобутніх та з різних країн світу: млинці, млинчики, панкейки, налисники, бендерики, млинцеві торти, рулети, роли та інші авторські інтерпретації. Учасники активно готували, знімали відео, публікували фото найапетитніших страв, приготованих із натхненням і любов’ю, а у відповідь отримували схвальні відгуки аудиторії.

Цього року було представлено 75 конкурсних робіт, серед яких роботи студентів усіх курсів спеціальностей 241 «Готельно-ресторанна справа» і 181 «Харчові технології», зокрема 14 робіт першокурсників, а також 23 роботи від здобувачів освіти фахових коледжів і 2 роботи від школярів української школи SchlaUA в Мюнхені (Німеччина), які тимчасово переміщені за кордон, але хочуть здобувати вищу освіту у рідній країні. З конкурсними роботами ІІ етапу можна ознайомитись у Телеграм-каналі конкурсу

До журі конкурсу увійшли компетентні викладачі випускових кафедр, завідувачка кафедри готельно-ресторанної справи Лариса Шаран, доцентки цієї ж кафедри Ольга Пушка, Оксана Кирпіченкова, доцентки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олена Павлюченко, Людмила Мамченко, Наталія Стукальська. На запрошення заступника декана факультету по роботі зі студентами Олени Тищенко до журі долучився стейкхолдер, шеф-кухар, бренд-шеф, гастроентузіаст, промоутер високої української кухні в стилі Modern Gastro Nostalgiaі, випускник факультету Андрій Клюс, який наразі організовує благодійні гастровечері високої української кухні на підтримку ЗСУ.

Члени журі отримали естетичне і гастрономічне задоволення, довго радилися, сперечалися, але визначились з призерами і номінантами конкурсу.

Переможці конкурсу Масниця-FEST 2023:

І місце – Марія Омельченко (група ТР-1-1М). Млинцевий торт від магістрантки спеціальності «Харчові технології» підкорив всіх членів журі: соковита вишня, пікантний мак, пряний сир у ніжних обіймах вершкового крему, вкриті тоненькими млинчиками.

ІІ місце – Катерина Пересада (група ГС-3-8)з креативними міні-панкейками з шоколадом.

ІІІ місце – Анна Огієнко (група ГС-2-8) зі шпинатним млинцевим рулетом із сирно-томатною начинкою і Денис Фефелов (група ХЧ-3-2) зі Crêpes Suzette (Креп Сюзетт), який він обрав «за дуже ніжний, навіть вишуканий, і такий солодкий, неначе з дитинства смак».

Переможці у номінаціях:

Номінація «Солодкі млинці» – Софія Боровко (група ХЧ-3-1) з пишними та ніжними японськими повітряними млинцями, Діана Макарівська (група ГС-3-4) з панкейками з солоною карамеллю та замороженими фруктами.

Номінація «Авторська інтерпретація страви» – Яна Захарчук (група ГС-3-5) зі шпинатними млинцями «Хінкалі» з лососем і вершковим сиром.

Номінація «Дебют першокурсника»:

І місце – Євгенія Радько (група ХЧ-1-4) із модерновими та креативними чорними млинцями з морозивом із синього чаю «Анчан».
ІІ місце – Денис Шаравара (ХЧ-1-3) із апетитними панкейками зі солоною карамеллю і фруктами.

Переможці та номінанти отримають пам’ятні грамоти та приємні подарунки у вигляді брендованої продукції факультету та університету. Оргкомітет конкурсу висловлює подяку студентській раді університету за підтримку ініціатив факультету і сприяння зміцненню бренду НУХТ і факультету ГРТБ у вітчизняному освітньому просторі.

Організатори вдячні всім учасникам за їхні неймовірні роботи, інтерес до конкурсу, мотивацію до навчання, кулінарне натхнення і зацікавленість у професійному становленні, всесторонньому та гармонійному розвитку особистості, всім викладачам факультету, кураторам студентських академічних груп за допомогу з організацією, підтримку і наставництво конкурсантів.

Масниця-FEST факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка – це чудові гастрономічні та естетичні враження, нові знання та студентський креатив.

Наша сучасна молодь навчається, займає проактивну позицію і спрямовує свій життєвих шлях до особистих і професійних перемог, непохитно вірить у ПЕРЕМОГУ нашої країни і наближає її спільними зусиллями.

Освічена талановита молодь – майбутнє нашої вільної, сильної, мирної країни.

Все буде Україна!

Опублікований: 10-03-2023
Читайте також:
Ейчари шліфують навички з Інтернет-бізнесу

Спеціалісти по роботі із персоналом та з питань працевлаштування управляють не лише командами. Серед їх професійних завдань – консультування і допомога в організації власної справи та інших гнучких форматів самозайнятості (фріланс, блогерство тощо). Тож студенти спеціалізації «Управління персоналом та економіка праці» активно вивчають основи підпри...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ейчари шліфують навички з Інтернет-бізнесу 26 грудня 2017

Викладачі й студенти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів виготовили експонати для виставки до роковин Голодомору

Україна за всю свою історію не знала такого страшного лиха, як Голодомор 1932-1933 років. Жорстокий, штучно організований голод спричинив не лише нечувану за масовістю смертність населення, а й величезну духовну руїну українства. Пік голоду припав на перше півріччя 1933 року. Від голоду вимирали цілі села. Втрати України внаслідок Голодомору скла...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі й студенти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів виготовили експонати для виставки до роковин Голодомору 30 жовтня 2023

Дивовижним світом у Національному науково-природничому музеї мандрували першокурсники кафедри економіки і права

Студенти першого курсу спеціальності 051 «Економіка» разом із асистентом кафедри економіки і права Ольгою Макаревич вирішили започаткувати власну традицію та відвідувати цікаві місця, пам’ятки, культурні заходи, музеї тощо з нагоди та без. Цього разу вони  відвідали Національний науково-природничий музей Національної академії наук України, де змог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дивовижним світом у Національному науково-природничому музеї мандрували першокурсники кафедри економіки і права 21 листопада 2019

Перший досвід закордонної практики

Представники компанії «Stafforent» ltd (Республіка Болгарія) Максим Комаров  та Анастасія Мельник зустрілися з директором Свалявського технічного коледжу НУХТ Василем Йовбаком з питання проходження студентами коледжу технологічної практики  згідно з угодою про співпрацю та партнерство і угодою про забезпечення та реалізацію професійного навчання та...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перший досвід закордонної практики 05 листопада 2019