Н У Х Т

Масниця-FESTна факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка

10 березня 2023

Масниця-FESTна факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка

Фінішував традиційний кулінарний конкурс Масниця-FEST 2023 від факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка (ГРТБ), який цього року відбувся під гаслом «Зиму проводжаємо – весну та перемогу зустрічаємо». Інтерактивний захід, який вперше відбувся у 2019 році, у сучасних реаліях змінив локацію з комплексу навчальних аудиторій на освітній діджитал-простір.

Простір гастроекспериментів і кулінарної творчості організувала за ініціативи деканки Віти Цирульнікової та заступниці деканки по роботі зі студентами Олени Тищенко дружня й велика родина факультету, а запросили долучитися не тільки активне студентство, а й здобувачів коледжів фахової передвищої освіти, сподіваємось, наших майбутніх вступників і студентів.

Конкурсний комітет отримав гастрономічні шедеври від учасників з усієї України і з-за кордону, об’єднаних захопленням кулінарним мистецтвом, бажанням професійної й творчої реалізації та вірою у нашу перемогу.

Напередодні масного тижня, який цьогоріч тривав 20-26 лютого, у соціальних мережах факультету проходив яскравий і апетитний марафон борошняних кулінарних виробів традиційних, автентичних, самобутніх та з різних країн світу: млинці, млинчики, панкейки, налисники, бендерики, млинцеві торти, рулети, роли та інші авторські інтерпретації. Учасники активно готували, знімали відео, публікували фото найапетитніших страв, приготованих із натхненням і любов’ю, а у відповідь отримували схвальні відгуки аудиторії.

Цього року було представлено 75 конкурсних робіт, серед яких роботи студентів усіх курсів спеціальностей 241 «Готельно-ресторанна справа» і 181 «Харчові технології», зокрема 14 робіт першокурсників, а також 23 роботи від здобувачів освіти фахових коледжів і 2 роботи від школярів української школи SchlaUA в Мюнхені (Німеччина), які тимчасово переміщені за кордон, але хочуть здобувати вищу освіту у рідній країні. З конкурсними роботами ІІ етапу можна ознайомитись у Телеграм-каналі конкурсу

До журі конкурсу увійшли компетентні викладачі випускових кафедр, завідувачка кафедри готельно-ресторанної справи Лариса Шаран, доцентки цієї ж кафедри Ольга Пушка, Оксана Кирпіченкова, доцентки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олена Павлюченко, Людмила Мамченко, Наталія Стукальська. На запрошення заступника декана факультету по роботі зі студентами Олени Тищенко до журі долучився стейкхолдер, шеф-кухар, бренд-шеф, гастроентузіаст, промоутер високої української кухні в стилі Modern Gastro Nostalgiaі, випускник факультету Андрій Клюс, який наразі організовує благодійні гастровечері високої української кухні на підтримку ЗСУ.

Члени журі отримали естетичне і гастрономічне задоволення, довго радилися, сперечалися, але визначились з призерами і номінантами конкурсу.

Переможці конкурсу Масниця-FEST 2023:

І місце – Марія Омельченко (група ТР-1-1М). Млинцевий торт від магістрантки спеціальності «Харчові технології» підкорив всіх членів журі: соковита вишня, пікантний мак, пряний сир у ніжних обіймах вершкового крему, вкриті тоненькими млинчиками.

ІІ місце – Катерина Пересада (група ГС-3-8)з креативними міні-панкейками з шоколадом.

ІІІ місце – Анна Огієнко (група ГС-2-8) зі шпинатним млинцевим рулетом із сирно-томатною начинкою і Денис Фефелов (група ХЧ-3-2) зі Crêpes Suzette (Креп Сюзетт), який він обрав «за дуже ніжний, навіть вишуканий, і такий солодкий, неначе з дитинства смак».

Переможці у номінаціях:

Номінація «Солодкі млинці» – Софія Боровко (група ХЧ-3-1) з пишними та ніжними японськими повітряними млинцями, Діана Макарівська (група ГС-3-4) з панкейками з солоною карамеллю та замороженими фруктами.

Номінація «Авторська інтерпретація страви» – Яна Захарчук (група ГС-3-5) зі шпинатними млинцями «Хінкалі» з лососем і вершковим сиром.

Номінація «Дебют першокурсника»:

І місце – Євгенія Радько (група ХЧ-1-4) із модерновими та креативними чорними млинцями з морозивом із синього чаю «Анчан».
ІІ місце – Денис Шаравара (ХЧ-1-3) із апетитними панкейками зі солоною карамеллю і фруктами.

Переможці та номінанти отримають пам’ятні грамоти та приємні подарунки у вигляді брендованої продукції факультету та університету. Оргкомітет конкурсу висловлює подяку студентській раді університету за підтримку ініціатив факультету і сприяння зміцненню бренду НУХТ і факультету ГРТБ у вітчизняному освітньому просторі.

Організатори вдячні всім учасникам за їхні неймовірні роботи, інтерес до конкурсу, мотивацію до навчання, кулінарне натхнення і зацікавленість у професійному становленні, всесторонньому та гармонійному розвитку особистості, всім викладачам факультету, кураторам студентських академічних груп за допомогу з організацією, підтримку і наставництво конкурсантів.

Масниця-FEST факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка – це чудові гастрономічні та естетичні враження, нові знання та студентський креатив.

Наша сучасна молодь навчається, займає проактивну позицію і спрямовує свій життєвих шлях до особистих і професійних перемог, непохитно вірить у ПЕРЕМОГУ нашої країни і наближає її спільними зусиллями.

Освічена талановита молодь – майбутнє нашої вільної, сильної, мирної країни.

Все буде Україна!

Опублікований: 10-03-2023
Читайте також:
Триває розширення співпраці кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції з освітніми закладами

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, гарант освітньої програми «Технології харчування», професор Олег Кузьмін та асистентка Марія Омельченко відвідали Школу Ⅰ-Ⅲ ступенів №282 Деснянського району міста Києва. Спочатку вони поспілкувалися з директоркою школи Оленою Ніколаєвою, у ході зустрічі з якою було завершено підпис...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Триває розширення співпраці кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції з освітніми закладами 21 жовтня 2024

Результативна співпраця з Луцьким національним технічним університетом

Продовжується наукове співробітництво нашого університету з Луцьким національним технічним університетом. Його результатом стала монографія «Чипси з рослинної сировини», підготовлена професором кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олегом Кузьміним і професором кафедри технологій і обладнання переробних виробництв ЛНТУ Ігорем Дудар...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Результативна співпраця з Луцьким національним технічним університетом 29 листопада 2023

Свято випускників: шлях до майбутнього відкрито!

Днями колектив факультету біотехнології та екологічного контролю організував неймовірне свято – випуск магістрів – уже кваліфікованих фахівців біотехнологів та екологів, які захистили свої кваліфікаційні роботи наприкінці грудня минулого року. А тепер для наших випускників відкрився новий світ, повний яскравих горизонтів і можливостей. За роки нав...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свято випускників: шлях до майбутнього відкрито! 05 лютого 2025

Магістри-маркетологи поповнили ряди конкурентоспроможних фахівців високої кваліфікації

На кафедрі маркетингу відбулися захисти магістерських робіт студентів заочної форми навчання спеціальності «Маркетинг». Екзаменаційна комісія заслухала цікаві доповіді, актуальні дослідження, вдалі пропозиції та маркетингові заходи щодо покращення діяльності підприємств харчової промисловості. Студенти показали високий рівень підготовки з фаху, як...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістри-маркетологи поповнили ряди конкурентоспроможних фахівців високої кваліфікації 27 червня 2018