Н У Х Т

Майстер-класи від експертів – ключ до вдосконалення професійної підготовки та підвищення ефективності навчального процесу

26 листопада 2024

Майстер-класи від експертів – ключ до вдосконалення професійної підготовки та підвищення ефективності навчального процесу

Співпраця викладачів закладів вищої освіти та експертів із багаторічним досвідом створює передумови для ведення навчального процесу, орієнтованого на майбутню професійну діяльність здобувачів освіти. Таке партнерство забезпечує інтеграцію теоретичних знань із практичними компетенціями, що є визначальним чинником формування конкурентоспроможності випускників у динамічних умовах сучасного ринку праці.

Нещодавно за ініціативи гарантки міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HoReCa в туризмі», доцентки Оксани Топчій, а також за участі завідувача кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, професора Василя Пасічного та професорки кафедри економічної теорії Галини Кундєєвої відбулися майстер-класи для здобувачів другого курсу освітнього ступеня «Магістр».

У рамках дисципліни «Управління ризиками підприємницької діяльності в сучасних умовах господарювання» чотири майстер-класи на тему «Де керівнику-власнику знайти ресурси розвитку і масштабування бізнесу?» провів консультант і ментор Дія-Бізнес, партнер Асоціації підприємців-ветеранів АТО, StartUp Ukraine, PPV та інших організацій, тьютор модулів міні-МВА в MBA International, спікер TEDx Ілля Новіков.

До подій також долучилися здобувачі першого курсу освітнього ступеня «Магістр» освітньої програми «Технології цукрів, полісахаридів і підготовки води у промислових та крафтових виробництвах» і викладачі кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, доценти Ольга Чернюшок, Ігор Страшинський та асистентка Євгенія Шубіна.

Перша зустріч була присвячена двом темам – «Підприємництво. Пошук бізнес-ідеї. Що робити коли функцій у бізнесі більше ніж людей» і «Функціональна структура бізнесу. Що всередині і як воно працює? Група комерційних функцій (продукт-просування-продажі)».

Особливу увагу учасників привернули практичні рекомендації щодо формування виробничого плану та виробничого замовлення. Здобувачі також активно долучилися до розроблення комерційної пропозиції для нового крафтового продукту, демонструючи високий рівень зацікавленості та професійного підходу.

Головними темами другої зустрічі стали – «Функціональна структура бізнесу. Що всередині і як воно працює? Група операційних функцій (виробництво-логістика) + закупівлі (постачання)» та «Функціональна структура бізнесу. Що всередині і як воно працює? Функції офісу (облік-HR-управління)».

Майстер-класи стали творчим майданчиком, де учасники могли активно долучатися до визначення загроз і можливостей функціонування бізнесу у сучасних умовах господарювання та ідентифікувати ризики підприємницької діяльності.

Учасники освітнього заходу щиро вдячні Іллі Новікову за його високий професіоналізм, креативний підхід і готовність ділитися цінним досвідом. Завдяки його зусиллям захід став потужним стимулом для підвищення кваліфікації здобувачів освіти, розширення їхніх знань і формування ключових компетенцій, необхідних для успішної професійної діяльності. Важливу роль відіграла також популяризація підприємництва, яка надихає молодь на реалізацію власних ініціатив і розвиток інноваційних проєктів у сучасному бізнес-середовищі.

Опублікований: 26-11-2024
Читайте також:
Викладачі кафедри експертизи харчових продуктів підвищують рівень своєї кваліфікації

На кафедрі експертизи харчових продуктів уже стало традицією проводити наукові семінари з тренеркою-консультанткою ТОВ «ІСО БІЗНЕС-СТУДІЯ», висококваліфікованою фахівчинею з ISO 22000, FSSC 22000, HACCP, ISO 9001; аудиторкою систем менеджменту якості та безпечності харчових продуктів міжнародних органів сертифікації DQS GmbH, TGS International Cert...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри експертизи харчових продуктів підвищують рівень своєї кваліфікації 29 червня 2023

Педагогічна майстерність молодих викладачів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

20 листопада 2023 р. на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася відкрита лекція доцентки Анни Грищенко на тему «Сучасний стан і перспективи розвитку харчоконцентратної галузі. Технологія екструзійних продуктів». Лекція була прочитана для здобувачів вищої освіти третього курсу Навчально-наукового інституту харчових техно...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Педагогічна майстерність молодих викладачів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 23 листопада 2023

Тонкощі ведення нормативно-технічної документації опанували четвертокурсники на першому етапі технологічної практики

Для багатьох студентів-біотехнологів період технологічної практики є найбільш очікуваною миттю під час навчання. І це зовсім не дивно, оскільки практика є унікальною можливістю спробувати себе у ролі стажера на великому фармацевтичному виробництві, застосувати отримані знання та навички у справжньому робочому процесі, а також реально оцінити свої м...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тонкощі ведення нормативно-технічної документації опанували четвертокурсники на першому етапі технологічної практики 21 січня 2020

«Молодші спеціалісти» Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ отримали дипломи

У Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ відбулося вручення дипломів освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст» випускникам коледжу 2019 року. Урочиста церемонія проходила у Сумському палаці культури. Привітати випускників завітали адміністрація та викладачі, батьки, друзі. З вітальним словом виступив директор коледжу Юрій Барил...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Молодші спеціалісти» Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ отримали дипломи 02 липня 2019