На кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся яскравий майстер-клас з приготування коктейлів з кавою від талановитого випускника, магістра з готельно-ресторанної справи Владислава Дударя, чемпіона України в номінації «Кава-алкоголь» 2025, керівника напрямку розвитку кав’ярень і дріп-кави компанії Gemini Espresso.
Освітній івент об’єднав здобувачів третього курсу освітнього ступеня бакалавра спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» в рамках вивчення освітньої компоненти «Барна справа та організація роботи сомельє» та гостей кафедри в офлайні й онлайні – здобувачів освіти і викладачів відокремлених структурних підрозділів НУХТ: Київського коледжу ресторанного господарства, Волинського фахового коледжу, Сумського фахового коледжу та Івано-Франківського фахового коледжу ресторанного сервісу і туризму.
Владислав поділився досвідом участі в міжнародних змаганнях з барного мистецтва, тонкощами формування змішаних напоїв з кавою, приготував конкурсні кавові коктейлі, серед яких «Мартіні еспресо» та «Кавовий негроні», які найбільше вразили учасників майстер-класу. Здобувачі освіти брали участь у приготуванні коктейлів і мали змогу продегустувати власноруч приготовані напої.
Це був не просто експертний майстер-клас, це був вражаючий кавовий перформанс, який подарував учасникам нові професійні інсайти та надихнув на творчі експерименти.
Яскравий рілс із моментами майстер-класу можна переглянути на сторінці кафедри в Instagram.
Такі заходи із залученням професіоналів-практиків сприяють формуванню професійних компетентностей у здобувачів освіти, розвитку креативного мислення та емоційного інтелекту, інтеграції академічних знань із практичними кейсами, ознайомленню з міжнародними трендами барної індустрії та, як результат, підвищенню якості підготовки бакалаврів з готельно-ресторанної справи.
Викладачі вдячні Владиславу за чудовий освітній захід, інтеграцію сучасних технологій у навчальних процес та яскраві емоції здобувачів освіти і гостей кафедри!