Н У Х Т

Майбутнє хлібопекарської і кондитерської галузі – у надійних руках!

29 лютого 2024

Майбутнє хлібопекарської і кондитерської галузі – у надійних руках!

Протягом лютого на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулися захисти магістерських кваліфікаційних робіт здобувачів денної та заочної форм здобуття освіти, які навчалися за освітньо-професійною програмою «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів».

Роботу екзаменаційних комісій очолив стейкхолдер, голова Об’єднання підприємств хлібопекарської промисловості «Укрхлібпром» Олександр Васильченко. У складі комісій також працювали завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса, професорка Юлія Камбулова, гарантка освітньої програми, професорка Олена Білик. Секретарями комісій були призначені асистентка Людмила Бурченко та аспірант Іван Погорєлов.

Здобувачам освіти, які захищались цього року, випало багато випробувань під час виконання магістерських кваліфікаційних робіт. Та, незважаючи на складні умови, вони успішно виконали навчальний план, провели наукові дослідження та підготували магістерські кваліфікаційні роботи. Їх дослідження були спрямовані на розроблення нових рецептур кондитерських і хлібобулочних виробів, харчоконцентратів, збагачених різною додатковою сировиною з метою зниження калорійності та підвищення харчової цінності продуктів. Також були представлені роботи, присвячені дослідженню харчових добавок, що запобігають мікробіологічному псуванню хлібобулочних виробів. Рецептури були розроблені з урахуванням комплексного показника якості розрахованого за результатами бальної оцінки дегустаторів. У кожній роботі було проведено технологічні розрахунки, зроблено комплекс заходів щодо підбору технологічного обладнання, розроблення заходів для впровадження HACCP.

Здобувачка Іванна Пірнач під керівництвом доцентки Олени Кохан виконала кваліфікаційну роботу на умовах договору з підприємством про розроблення рецептур тістечка «Моті». Також під керівництвом Олени Кохан магістрант Олексій Собко підготував свою роботу англійською мовою.

Голова екзаменаційної комісії Олександр Васильченко висловив свої враження, підтвердив актуальність обраних тем магістерських робіт і зазначив високий рівень представлених наукових досліджень.

До захистів приєднувалися також роботодавці, представники компаній і підприємств. Зокрема, стейхолдерка, керівниця технологічного відділу ДП «Зееландія», к.т.н. Наталія Савчук, представники компаній АТ «Житомирські ласощі», ФОП «Ніконова Н.В.», БМ «Сервіс», ТОВ «Нестле Україна», ТОВ «Перший столичний хлібозавод».

Зважаючи на вичерпні відповіді на запитання членів комісії, усім здобувачам одноголосно присвоїли освітній ступінь «Магістр». Колектив кафедри вітає здобувачів із захистом і бажає успіхів та наснаги у професійній діяльності!

Опублікований: 29-02-2024
Читайте також:
Магістерські програми з економічних спеціальностей університету будуть адаптовані до програм навчання CFA Institute

Студенти спеціальностей «Фінанси, банківська справа та страхування», «Облік і оподаткування», «Міжнародні економічні відносини» і викладачі вперше у НУХТ приймали гостей з українського представництва інституту CFA. CFA Institute – світова організація, що об’єднує інвестиційних професіоналів усіх країн. Інститут пропонує навчання на професійних спе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістерські програми з економічних спеціальностей університету будуть адаптовані до програм навчання CFA Institute 24 липня 2018

Асистент кафедри технології цукру та підготовки води успішно захистила кандидатську дисертацію

Асистент кафедри технології цукру та підготовки води Ганна Пастух успішно захистила кандидатську дисертацію «Розроблення технології пектину з вторинної картопляної сировини», виконану під керівництвом доктора технічних наук, професора Олени Грабовської. Захист відбувся в спеціалізованій вченій раді 026.58.04 «Технологія цукристих речовин та продукт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Асистент кафедри технології цукру та підготовки води успішно захистила кандидатську дисертацію 27 квітня 2018

Свято першокурсників Навчально-наукового інституту харчових технологій

23 жовтня 2019 року в Навчально-науковому інституті харчових технологій відбулась найочікуваніша подія жовтня – День  першокурсника-2019. Щорічний конкурс інституту вже неодноразово запалював сцену НУХТ, і цей рік не став винятком. Новий формат свята дав змогу побачити усі таланти першокурсників, які оцінювали директор інституту Оксана Кочубей-Литв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свято першокурсників Навчально-наукового інституту харчових технологій 25 жовтня 2019

Фініш: на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства завершилися  захисти кваліфікаційних робіт магістрів

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства завершилися  захисти кваліфікаційних робіт магістрів денної та заочної форм навчання. Представлені для публічного захисту роботи були не тільки цікавими по змісту, а також і у практичному сенсі. Магістранти опрацювали великий сегмент наукової літератури, були проведені особисті дослідження ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фініш: на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства завершилися захисти кваліфікаційних робіт магістрів 21 лютого 2020