Н У Х Т

Майбутнє хлібопекарської і кондитерської галузі – у надійних руках!

29 лютого 2024

Майбутнє хлібопекарської і кондитерської галузі – у надійних руках!

Протягом лютого на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулися захисти магістерських кваліфікаційних робіт здобувачів денної та заочної форм здобуття освіти, які навчалися за освітньо-професійною програмою «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів».

Роботу екзаменаційних комісій очолив стейкхолдер, голова Об’єднання підприємств хлібопекарської промисловості «Укрхлібпром» Олександр Васильченко. У складі комісій також працювали завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса, професорка Юлія Камбулова, гарантка освітньої програми, професорка Олена Білик. Секретарями комісій були призначені асистентка Людмила Бурченко та аспірант Іван Погорєлов.

Здобувачам освіти, які захищались цього року, випало багато випробувань під час виконання магістерських кваліфікаційних робіт. Та, незважаючи на складні умови, вони успішно виконали навчальний план, провели наукові дослідження та підготували магістерські кваліфікаційні роботи. Їх дослідження були спрямовані на розроблення нових рецептур кондитерських і хлібобулочних виробів, харчоконцентратів, збагачених різною додатковою сировиною з метою зниження калорійності та підвищення харчової цінності продуктів. Також були представлені роботи, присвячені дослідженню харчових добавок, що запобігають мікробіологічному псуванню хлібобулочних виробів. Рецептури були розроблені з урахуванням комплексного показника якості розрахованого за результатами бальної оцінки дегустаторів. У кожній роботі було проведено технологічні розрахунки, зроблено комплекс заходів щодо підбору технологічного обладнання, розроблення заходів для впровадження HACCP.

Здобувачка Іванна Пірнач під керівництвом доцентки Олени Кохан виконала кваліфікаційну роботу на умовах договору з підприємством про розроблення рецептур тістечка «Моті». Також під керівництвом Олени Кохан магістрант Олексій Собко підготував свою роботу англійською мовою.

Голова екзаменаційної комісії Олександр Васильченко висловив свої враження, підтвердив актуальність обраних тем магістерських робіт і зазначив високий рівень представлених наукових досліджень.

До захистів приєднувалися також роботодавці, представники компаній і підприємств. Зокрема, стейхолдерка, керівниця технологічного відділу ДП «Зееландія», к.т.н. Наталія Савчук, представники компаній АТ «Житомирські ласощі», ФОП «Ніконова Н.В.», БМ «Сервіс», ТОВ «Нестле Україна», ТОВ «Перший столичний хлібозавод».

Зважаючи на вичерпні відповіді на запитання членів комісії, усім здобувачам одноголосно присвоїли освітній ступінь «Магістр». Колектив кафедри вітає здобувачів із захистом і бажає успіхів та наснаги у професійній діяльності!

Опублікований: 29-02-2024
Читайте також:
Конкурс на кращу рекламу

У Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ в межах декади фахових дисциплін економічного циклу відбувся Конкурс на кращу рекламу серед студентів другого та третього курсів спеціальності «Маркетингова діяльність». Організували захід викладачі комісії фахових дисциплін економічного циклу Лариса Орленко та Марина Соколан. До складу журі увійшли:...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Конкурс на кращу рекламу 22 лютого 2018

Наукові дискусії викладачів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

8 жовтня 2021 року викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції професор Олег Кузьмін, доцентки Людмила Дейниченко, Ірина Корецька та старший викладач Володимир Захаров взяли участь в урочистому відкритті Міжнародної конференції «Азербайджан на новому етапі розвитку – продовольча і харчова безпека в епоху глобалізації і постпанд...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукові дискусії викладачів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 11 жовтня 2021

Ефективне співробітництво зі стейкхолдерами

Підготовка висококваліфікованих фахівців для харчових виробництв, крім отримання теоретичних знань, потребує ефективної організації практичної підготовки здобувачів із залученням стейкхолдерів. У рамках договору про співробітництво між нашим університетом і ТОВ «Пріоріті Інтернешенл» для підвищення освітньої та професійної підготовки здобувачів ос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ефективне співробітництво зі стейкхолдерами 18 грудня 2023

Ректор підписав накази про зарахування вступників до бакалаврату на місця державного замовлення

8 серпня завершився строк вибору місця навчання (виконання вимог до зарахування) вступниками до бакалаврату на бюджет. І вже сьогодні відбулося зарахування вступників на місця державного замовлення на основі повної загальної середньої освіти та на скорочену форму навчання для відкритих конкурсних пропозицій на основі здобутих освітніх ступенів «мол...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ректор підписав накази про зарахування вступників до бакалаврату на місця державного замовлення 09 серпня 2024