Н У Х Т

Майбутні експерти на шоколадному виробництві

30 березня 2023

Майбутні експерти на шоколадному виробництві

Здобувачі групи ХЕ-2-12 разом зі своєю наставницею, професоркою кафедри експертизи харчових продуктів, академіком УАН Оксаною Шульгою ознайомилися з технологією виробництва шоколаду.

Шоколад є найулюбленішим кондитерським виробом серед споживачів, який покращує настрій. Саме тому здобувачам освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» було цікаво ознайомитися з технологічними етапами перетворення какао-бобів на шоколадну плитку.

Онлайн-формат дозволив відвідати плантації з вирощування какао-бобів і на власні очі побачити різноманіття сортів та підготовчі етапи оброблення какао-бобів на плантації. Саме збір врожаю, ферментація какао-бобів та їх подальше висушування визначають кінцеву якість шоколаду.

Україна займає гідне положення у рейтингу виробників шоколаду і має свої традиції, тому оператори ринку з виробництва шоколаду або шоколадних виробів є потенційними працедавцями для здобувачів освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції».

Опублікований: 30-03-2023
Читайте також:
Фінальний акорд бакалаврів кафедри біотехнології і мікробіології

Промайнули заклопотанні, складні дні і водночас хвилюючі митті захистів кваліфікаційних робіт здобувачів-біотехнологів бакалаврату заочної форми навчання. Екзаменаційна комісія за чотири дні захистів встигла оцінити 36 кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «бакалавр». Цьогоріч представлені кваліфікаційні роботи були різнобічні за нау...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фінальний акорд бакалаврів кафедри біотехнології і мікробіології 15 лютого 2022

Спеціалізованим вченим радам дозволили проводити засідання у форматі відеозв’язку

В умовах карантину спеціалізовані вчені ради зможуть проводити засідання з використанням засобів відеозв’язку в режимі реального часу. 15 липня 2020 року за внесення відповідних змін до Порядку присудження наукових ступенів проголосував Уряд. Програмне забезпечення для таємного голосування має бути автономним і забезпечувати верифікацію голосів. П...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Спеціалізованим вченим радам дозволили проводити засідання у форматі відеозв’язку 16 липня 2020

Стартував конкурс українсько-чеських науково-дослідних проєктів на 2021-2022 рр.

Почався конкурс спільних українсько-чеських науково-дослідних проєктів на 2021-2022 роки. Його оголосили 25 березня 2020 року Міністерство освіти і науки України та Міністерство освіти, молоді та спорту Чеської Республіки. Конкурс відкритий для будь-яких науково-дослідних груп закладів вищої освіти і наукових установ України та науково-дослідних гр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стартував конкурс українсько-чеських науково-дослідних проєктів на 2021-2022 рр. 27 березня 2020

Фахова консультація нашого викладача для учнів професійно-технічного навчального закладу на Полтавщині

3 березня 2020 р. доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Інна Зінченко відвідала професійно-технічний навчальний заклад № 46 с. Лазірки Оржицького району Полтавської області. У цьому навчальному закладі здійснюється підготовка фахівців харчового та сільськогосподарського напрямків, тож його випускники в подальшому можуть...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахова консультація нашого викладача для учнів професійно-технічного навчального закладу на Полтавщині 04 березня 2020