Здобувачі групи ХЕ-2-12 разом зі своєю наставницею, професоркою кафедри експертизи харчових продуктів, академіком УАН Оксаною Шульгою ознайомилися з технологією виробництва шоколаду.
Шоколад є найулюбленішим кондитерським виробом серед споживачів, який покращує настрій. Саме тому здобувачам освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» було цікаво ознайомитися з технологічними етапами перетворення какао-бобів на шоколадну плитку.
Онлайн-формат дозволив відвідати плантації з вирощування какао-бобів і на власні очі побачити різноманіття сортів та підготовчі етапи оброблення какао-бобів на плантації. Саме збір врожаю, ферментація какао-бобів та їх подальше висушування визначають кінцеву якість шоколаду.
Україна займає гідне положення у рейтингу виробників шоколаду і має свої традиції, тому оператори ринку з виробництва шоколаду або шоколадних виробів є потенційними працедавцями для здобувачів освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції».