Н У Х Т

Магістрантка НУХТ прочитала лекції англійською мовою у Білоруському державному аграрному технічному університеті для студентів із ПАР

13 лютого 2018

Магістрантка НУХТ прочитала лекції англійською мовою у Білоруському державному аграрному технічному університеті для студентів із ПАР

Як із максимальною користю використати період навчання в магістратурі й отримати не лише набір знань, а реалізувати себе як інженер, науковець-дослідник, а також сучасний викладач знає магістрантка кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Катерина Грінінг, яка навчається за освітньою програмою «Інжиніринг фармацевтичних і мікробіологічних виробництв» і виконує магістерську роботу з удосконалення процесів надтонкого подрібнення компонентів лікарських препаратів, косметичних засобів і фарбувальних матеріалів. Зазначимо, що крім навчання в магістратурі, Катерина працює за фахом оператором лінії подрібнення компонентів на відомому підприємстві з виробництва косметичних засобів.

Головна з відповідей – не сидіти на місці, а максимально реалізовувати на практиці отримані знання. Тому Катерина на запрошення добрих партнерів кафедри вирушила до Білоруського державного аграрного технічного університету, де випробувала себе як викладач і прочитала декілька лекцій.

За мету було поставлено максимально детально і продуктивно, і водночас лаконічно донести до студентів інформацію про теорію процесу та сучасне обладнання для подрібнення.

І ця перша у професійній діяльності Катерини лекція була прочитана англійською мовою для групи магістрантів із Південно-Африканської Республіки!

Крім теоретичних занять, наша студентка за допомогою білоруських колег провела практичні заняття зі студентами на провідних підприємствах переробної і харчової промисловості Білорусі – Борисівському консервному комбінаті і кондитерській фабриці «Комунарка», де англійською мовою пояснила особливості виробництва, технологію і конструкцію обладнання, а також їх поєднання у складні технологічні комплекси.

Такий корисний практичний досвід дозволив відчути себе у ролі викладача, і, найголовніше, критично оцінити свої помилки, удосконалити свою професійну майстерність, визначити нові завдання, випробувати на практиці та удосконалити рівень володіння англійською. А також познайомитись із цікавими творчими особистостями, домовитись із молодими науковцями Білорусі про майбутню творчу співпрацю з нашим вишем.

Опублікований: 13-02-2018
Читайте також:
Підсумували свою виробничу практику четвертокурсники кафедри  технології м'яса і м'ясних продуктів

Традиційно на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів щорічно на загальних зборах проводиться підсумкова конференція студентів по результатах проходження технологічної практики на  виробництві. Ось і в цьому році 4 жовтня відповідальним по кафедрі за практичну підготовку студентів, доцентом Олегом Галенко була організована конференція за резу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підсумували свою виробничу практику четвертокурсники кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів 04 жовтня 2019

Збірна команда Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ – володар Кубка міста з футболу

Із рахунком 8:1 збірна команда Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ здобула впевнену перемогу в фіналі змагань на Кубок міста з футболу, присвячених 110-й річниці смілянського футболу. На стадіоні «Авангард» у фінальному матчі юнаки грали зі збірною СПЕК ЧДТУ, яка у півфіналі з рахунком 1:0 перемогла команду «Юніор» (збірна шкіл міста). С...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Збірна команда Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ – володар Кубка міста з футболу 18 жовтня 2018

На кафедрі іноземних мов професійного спрямування визначили переможців І туру Всеукраїнської студентської олімпіади з іноземних мов

23 лютого кафедрою іноземних мов професійного спрямування був організований і проведений І тур Всеукраїнської студентської олімпіади для студентів технологічних і технічних спеціальностей з англійської та французької мов  серед талановитих студентів-мовознавців НУХТ. Кожний із них пройшов складний етап попереднього відбору і вже був гідний нагороди...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі іноземних мов професійного спрямування визначили переможців І туру Всеукраїнської студентської олімпіади з іноземних мов 27 лютого 2017

Мікробіологія в житті фахівця з харчових технологій

Для технолога харчового виробництва знання мікробіології є невід'ємною частиною професії. Адже мікроорганізми використовуються для виробництва багатьох продуктів харчування – йогуртів, сирів, вина, пива, квашеної капусти тощо. Розуміння процесів бродіння та інших мікробіологічних перетворень дозволяє технологам-харчовикам створювати смачні, безпечн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мікробіологія в житті фахівця з харчових технологій 18 квітня 2024