У рамках першого дня форуму «BABY EXPO 2019» магістранти кафедри технології молока і молочних продуктів відвідали 7-му галузеву конференцію «Дитяче харчування: доступність, безпечність, конкурентоспроможність».
У конференції взяли участь представники Міністерства аграрної політики та продовольства України, центральних органів виконавчої влади, провідних підприємств галузі і науково-дослідних установ.
Студенти-магістранти дізналися про: інноваційні впровадження технологій дитячих молочних продуктів для розширення їх асортиментного ряду на вітчизняному ринку; новітні правила маркування молочної продукції, що передбачають розмір обов’язкової інформації, який має бути не менше 1,2 мм; розмежування поняття «мінімальний термін придатності» та «вжити до»; закріплення визначення терміну «натуральний» (визначені критерії, яким має відповідати натуральний молочний продукт, для того, щоб виробники не зловживали цим поняттям для збільшення продажів).
Також, була можливість поспілкуватися з представниками молокопереробних підприємств та налагодити ділові зв’язки щодо подальшого працевлаштування.
Магістранти були у захваті від даної події, та отриману фахову інформацію будуть враховувати при написанні магістерських робіт.