Академічна стипендія Президента України – найвища відзнака для здобувачів освіти-відмінників навчання, які мають вагомі навчальні і наукові здобутки, представників елітарного студентства нашого університету з активною життєвою і громадською позицією. У цьому семестрі серед стипендіатів Президента України – здобувачка магістерського рівня вищої освіти факультету готельно-ресторанного і туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка Марія Омельченко.
Марія успішно поєднує навчання за спеціальністю 181 «Харчові технології», освітньо-професійною програмою «Технології в ресторанному господарстві» та активну наукову діяльність. Бакалаврський рівень вищої освіти за спеціальністю 181 «Харчові технології», освітньо-професійною програмою «Технології харчування» вона здобула у рідній Альма-матер, отримавши диплом з відзнакою. Сфера наукових інтересів здобувачки – інноваційні технології ресторанного господарства, які юна науковця досліджує як членкиня студентського наукового гуртка «Якість і безпечність» під керівництвом професора кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, керівника гуртка Олега Кузьміна.
Магістрантка є активною учасницею творчого розвиваючого освітнього середовища для професійного та особистісного розвитку і самовдосконалення. У 2022-2023 н.р. здобувала перемогу у конкурсі кулінарної майстерності «Масниця-FEST 2023» факультету ГТТБ імені проф. В.Ф. Доценка, а також отримала номінацію «Золотий гарбуз» у категорії «Запіканки, торти, пироги» та Гран-прі Всеукраїнського конкурсу «Гарбузовий маєток 2023» від Ольги Мартиновської, кулінарної зірки, переможниці третього сезону «МастерШеф», судді «МастерШеф. Професіонали».
Щиро вітаємо нашу талановиту Марію з присудженням академічної стипендії Президента України! Бажаємо їй подальших успіхів у досягненні своїх цілей та реалізації мрій!