Н У Х Т

Магістранти вивчають альтернативні технології для енергетичної стійкості ресторанного бізнесу

17 вересня 2025

Магістранти вивчають альтернативні технології для енергетичної стійкості ресторанного бізнесу

Лектор дисципліни «Інжинірінг у ресторанному бізнесі», професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін продовжує активно застосовувати у навчальному процесі кращі зарубіжні практики. Наразі магістранти освітньо-професійних програм «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» та «Технології в ресторанному господарстві» взяли участь у міжнародному вебінарі «Альтернативні технології для енергетичної стійкості та полегшення роботи мережі», організованому Propane Education & Research Council (PERC) на платформі Architectural Record.

Здобувачі освіти ознайомилися з технологіями, що забезпечують надійність будівель і споруд у випадку збоїв у роботі локальних енергомереж, зокрема рішеннями на базі пропану для охолодження, комбінованого виробництва тепла та електроенергії, резервного та основного електропостачання. Спікер заходу – директор з розвитку комерційного бізнесу PERC Берт Ворнер поділився досвідом упровадження пропанових систем, що доводить їхню ефективністю, фінансові переваги та екологічну доцільність для об’єктів комерційної інфраструктури.

Участь у вебінарі надала магістрантам практичні знання з підвищення енергетичної стійкості об’єктів ресторанного господарства, оптимізації витрат на енергоресурси та інтеграції сучасних технологій у проєктування й експлуатацію закладів, що є особливо важливим у контексті післявоєнного відновлення енергетичної системи України.

Опублікований: 17-09-2025
Читайте також:
Особливий день факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

26 лютого 2020 року – особливий день для факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, який по-родинному тепло прощався зі 152 випускниками магістерських освітніх програм «Технології в ресторанному господарстві», «Технології аюрведичних харчових продуктів», «Готельна і ресторанна справа», «Туризмознавство» денної та заочної форм навчанн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Особливий день факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 28 лютого 2020

Майстер-класи й квести: захоплюючий профівент кафедри готельно-ресторанної справи

Напередодні Дня святого Миколая, у рамках підписаного договорю про співпрацю викладачі кафедри готельно-ресторанної справи разом зі студентською радою факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка провели виїзний профорієнтаційний захід для учнів 6-х і 11-х класів ліцею № 80 м. Києва. Програма заходу була насиче...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майстер-класи й квести: захоплюючий профівент кафедри готельно-ресторанної справи 05 грудня 2024

На студентів Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ чекає капітально відремонтований гуртожиток

У Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ постійно піклуються про комфортне, безпечне проживання студентів у гуртожитку та покращення їхніх житлово-побутових умов. Так, у студентському гуртожитку вже довгий час тривають планові ремонтні роботи.  15 серпня 2018 року завершився ремонт 8-го поверху гуртожитку. На студентів чекають затишні кімна...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На студентів Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ чекає капітально відремонтований гуртожиток 20 серпня 2018

Конференція трудового колективу заслухала звіт ректора

22 грудня 2022 року в дистанційному режимі відбулася Конференція трудового колективу університету. Голова Конференції, перший проректор Володимир Яровий розпочав Конференцію з повідомлення, що зареєструвалися 87 делегатів, а всього обраних делегатів 106, тож необхідний кворум є, і Конференція розпочала свою роботу. Відповідно до порядку денного з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Конференція трудового колективу заслухала звіт ректора 22 грудня 2022