Н У Х Т

Лекція з дисципліни «Харчові міні-технології в закладах ресторанного господарства» для третьокурсників

24 листопада 2022

Лекція з дисципліни «Харчові міні-технології в закладах ресторанного господарства» для третьокурсників

17 листопада 2022 року доцентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Ольга Коваль прочитала відкриту лекцію «Вивчення технології виготовлення олій холодного віджиму» з дисципліни «Модуль 2. Харчові міні-технології в закладах ресторанного господарства» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня 3-го року навчання спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології харчування».

Викладачка представила аналіз олійної сировини, нових сортів, що вирощуються в Україні, фізіолого-гігієнічні функції жирів, добові потреби в жирах і корисних складових нерафінованих олій.

Аналіз технологій виготовлення олій, особливостей застосування устаткування базувався на попередньо опанованих теоретичних знаннях, отриманих при вивченні попередніх навчальних дисциплін. Ілюстративний матеріал був вдало збалансованим, відповідав новим запитам сучасності щодо отримання повністю натуральних, екологічно чистих продуктів. Також лекторкою були представлені відмінності технології крафтового виробництва, які проілюстровано відеоматеріалом із інтерактивного музею «Олійниця 19 сторіччя»,  відновленого за кошти Євросоюзу у селі Мачухах Полтавської області.

Ольга Коваль у доступній формі розкрила зміст кожного питання. Присутні на лекції викладачі кафедри технології ресторанної та аюрведичної продукції зазначили, що лекція досягла своєї мети, прочитана на високому науково-теоретичному і методичному рівні та відповідає сучасним вимогам вищої школи. 

Опублікований: 24-11-2022
Читайте також:
Гідні магістратури – вердикт Екзаменаційної комісії кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

Не зважаючи на усі складнощі й проблеми, що виникли у зв’язку з оголошенням воєнного стану через повномасштабну агресію проти нашої країни, дистанційне навчання, на щастя, жодним чином не вплинуло на якість освіти. І яскравим підтвердженням цьому стали захисти кваліфікаційних робіт за спеціальністю 181 «Харчові технології» освітнього ступеня «бакал...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гідні магістратури – вердикт Екзаменаційної комісії кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 16 червня 2022

Викладачі кафедри маркетингу в  тренді сучасних маркетингових технологій

Осінь – це не тільки час, коли у студентів у розпалі пари, курсові, звіти, дипломи. Це завжди найкращий час для пізнання чогось нового, для натхнення й пошуку. І це все стосується далеко не тільки студентів. Маркетинг, реклама та споживчий ринок надто динамічні, харизматичні і неординарні, аби вивчати їх тільки в бібліотеках і по книжках! Щоб вчити...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри маркетингу в тренді сучасних маркетингових технологій 20 листопада 2018

Живи та працюй в Україні

Продовжуючи профорієнтаційну роботу, Кам'янець-Подільський коледж харчової промисловості НУХТ 14 листопада узяв участь у Ярмарку професій, який працював на базі Ярмолинецької гімназії №1, де були представлені 23 навчальних заклади Хмельницької області. Основне гасло профорієнтаційної зустрічі – «Живи та працюй в Україні». Із презентацією нашого к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Живи та працюй в Україні 15 листопада 2018

Солодкий світ десертів у школі лідерського росту «Я можу…»

З користю проводять час літніх канікул наші здобувачі освіти. Чергове заняття з кулінарії для дітей школи лідерського росту «Я можу…», якими опікується Служба дітей Івано-Франківська, було присвячене солодкому світу десертів. На ньому за допомогою студентів Івано-Франківського фахового коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ учасники заняття го...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Солодкий світ десертів у школі лідерського росту «Я можу…» 10 серпня 2023