Н У Х Т

Лекція з дисципліни «Харчові міні-технології в закладах ресторанного господарства» для третьокурсників

24 листопада 2022

Лекція з дисципліни «Харчові міні-технології в закладах ресторанного господарства» для третьокурсників

17 листопада 2022 року доцентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Ольга Коваль прочитала відкриту лекцію «Вивчення технології виготовлення олій холодного віджиму» з дисципліни «Модуль 2. Харчові міні-технології в закладах ресторанного господарства» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня 3-го року навчання спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології харчування».

Викладачка представила аналіз олійної сировини, нових сортів, що вирощуються в Україні, фізіолого-гігієнічні функції жирів, добові потреби в жирах і корисних складових нерафінованих олій.

Аналіз технологій виготовлення олій, особливостей застосування устаткування базувався на попередньо опанованих теоретичних знаннях, отриманих при вивченні попередніх навчальних дисциплін. Ілюстративний матеріал був вдало збалансованим, відповідав новим запитам сучасності щодо отримання повністю натуральних, екологічно чистих продуктів. Також лекторкою були представлені відмінності технології крафтового виробництва, які проілюстровано відеоматеріалом із інтерактивного музею «Олійниця 19 сторіччя»,  відновленого за кошти Євросоюзу у селі Мачухах Полтавської області.

Ольга Коваль у доступній формі розкрила зміст кожного питання. Присутні на лекції викладачі кафедри технології ресторанної та аюрведичної продукції зазначили, що лекція досягла своєї мети, прочитана на високому науково-теоретичному і методичному рівні та відповідає сучасним вимогам вищої школи. 

Опублікований: 24-11-2022
Читайте також:
Викладачі НУХТ взяли участь у щорічній конференції для викладачів англійської мови вишів і мовних шкіл

Викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування Олена Кохан, Лариса Яненко, Неля Михайлова, Ольга Ковальчук, Олеся Старкова взяли участь у щорічній конференції для викладачів англійської мови вищих навчальних закладів і мовних шкіл від видавництва «Macmillan Education». Спеціально для викладачів України була запрошена провідний бізнес-тре...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі НУХТ взяли участь у щорічній конференції для викладачів англійської мови вишів і мовних шкіл 06 лютого 2017

На кафедрі готельно-ресторанної справи успішно склали атестаційний екзамен здобувачі освіти бакалаврського рівня заочної форми

15 лютого 2024 року на кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся атестаційний екзамен для здобувачів освітнього ступеня бакалавра заочної форми навчання зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа». Очолила екзаменаційну комісію завідувачка кафедри готельно-ресторанної справи, доц...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі готельно-ресторанної справи успішно склали атестаційний екзамен здобувачі освіти бакалаврського рівня заочної форми 16 лютого 2024

Інтернет-технології – нові можливості для фінансистів

25 квітня 2018 року викладачі кафедри фінансів взяли участь в українському форумі Інтернет-діячів iForum-2018, що працював у Міжнародному виставковому центрі. Програмою конференції були передбачені дев’ять основних напрямів із тематичними виступами, які відбувалися одночасно в декількох залах. Після офіційного відкриття на головній сцені, доповіді...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інтернет-технології – нові можливості для фінансистів 26 квітня 2018

Професійну роль жінки-матері в сучасному українському суспільстві обговорили магістри на занятті з ділової іноземної мови

Цього року студенти-магістранти відсвяткували День матері по-особливому. На занятті з ділової іноземної мови з викладачем, доцентом кафедри іноземних мов професійного спрямування Галиною Лук’янець, обговорюючи англійською мовою професійну роль жінки-матері в сучасному українському суспільстві, студенти групи ТЦ 1-13 М презентували доповіді про акту...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професійну роль жінки-матері в сучасному українському суспільстві обговорили магістри на занятті з ділової іноземної мови 16 травня 2018