Н У Х Т

Лекція для здобувачів спеціальності «Хімічні технології та інженерія» від випускниці-фахівчині Корпорації «Артеріум»

19 квітня 2021

Лекція для здобувачів спеціальності «Хімічні технології та інженерія» від випускниці-фахівчині Корпорації «Артеріум»

На запрошення гарантки освітньої програми «Хімічна технологія» Олени Подобій на кафедру технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів завітала випускниця Анастасія Бондаренко, яка після завершення навчання за освітньою програмою «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» працює спеціалісткою з реєстрації у відділі реєстрації лікарських засобів Корпорації «Артеріум».

Анастасія прочитала гостьову лекцію «Загальна концепція державного забезпечення якості лікарських засобів». У ході цікавої і пізнавальної лекції були розглянуті два ключові питання: стратегія ВООЗ щодо забезпечення якості лікарського засобу і належна фармацевтична практика GXP.

Фахівчиня зазначила, що вимоги GXP охоплюють усі етапи життєвого циклу лікарського засобу. Дотримання вимог GXP на кожному з етапів гарантує, що споживач у кінцевому рахунку одержує якісний та ефективний препарат. Анастасія познайомила студентів із концепцією забезпечення якості лікарського засобу та розглянула взаємозв’язок належних фармацевтичних практик у забезпеченні їх якості, суть фармацевтичної розробки та багато іншого.

Гостя констатувала, що належна виробнича практика (GMP) – частина забезпечення якості, яка гарантує, що лікарський засіб постійно виробляється і контролюється відповідно до призначення, а також відповідно до вимог реєстраційного досьє, досьє досліджуваного лікарського засобу або специфікації на цю продукцію. Також вона ознайомила студентів із основними вимогами GMP.

Лекція від стейкхолдерки була цікавою та надзвичайно корисною, адже ці питання нерозривно пов’язані з майбутньою професійною діяльністю наших здобувачів незалежно від того, який вектор працевлаштування вони для себе оберуть.  

Опублікований: 19-04-2021
Читайте також:
Гарантка освітньої програми «Менеджмент персоналу» на обговоренні концепції кар’єрно-орієнтованого навчального закладу в Україні

3 березня 2023 р. платформа Сareer Hub Центру «Розвиток КСВ» та Міністерство освіти і науки України спільно з організацією IREX у рамках програми «Мріємо та діємо», що впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), провели захід-обговорення серед освітян щодо створення системи кар'єрного консультування в Украї...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гарантка освітньої програми «Менеджмент персоналу» на обговоренні концепції кар’єрно-орієнтованого навчального закладу в Україні 08 березня 2023

У журі Всеукраїнського конкурсу науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук викладачі кафедри екологічної безпеки та охорони праці

Екологія нашої країни – це інвестиція у майбутнє покоління. Нагальні питання сьогодення: стан водойм, безпечне повітря, сортування і перероблення сміття, енергозберігаючі джерела, відмова від пластику, контроль стану зелених насаджень парків і лісів, виснаження земельних ресурсів та багато інших. Саме ці проблеми досліджували школярі у рамках ІІ (м...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У журі Всеукраїнського конкурсу науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук викладачі кафедри екологічної безпеки та охорони праці 19 лютого 2020

На кафедрі технології молока і молочних продуктів підвели підсумки виробничої практики четвертокурсників

Кафедра технології молока і молочних продуктів щороку проводить підсумкові конференції за результатами проходження студентами практичної підготовки. Цей рік не став виключенням, і відповідальна за практичну підготовку студентів, доцент Олена Онопрійчук організувала конференцію за участю студентів 4-го курсу. Студенти продемонстрували цікаві допові...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі технології молока і молочних продуктів підвели підсумки виробничої практики четвертокурсників 17 жовтня 2018

Фудтренди та мейнстріми ресторанного бізнесу: що має знати сучасний маркетолог

У Навчально-науковому інституті економіки і управління тривають планові відкриті заняття. Нещодавно відбулася відкрита лекція доцентки кафедри маркетингу Світлани Ткачук з дисципліни «Маркетинг в галузях і сферах діяльності». Враховуючи специфіку університету, в межах цього курсу цілий змістовий модуль присвячений маркетингу в сфері харчування. Тем...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фудтренди та мейнстріми ресторанного бізнесу: що має знати сучасний маркетолог 28 лютого 2023