Н У Х Т

Лекція для здобувачів спеціальності «Хімічні технології та інженерія» від випускниці-фахівчині Корпорації «Артеріум»

19 квітня 2021

Лекція для здобувачів спеціальності «Хімічні технології та інженерія» від випускниці-фахівчині Корпорації «Артеріум»

На запрошення гарантки освітньої програми «Хімічна технологія» Олени Подобій на кафедру технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів завітала випускниця Анастасія Бондаренко, яка після завершення навчання за освітньою програмою «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» працює спеціалісткою з реєстрації у відділі реєстрації лікарських засобів Корпорації «Артеріум».

Анастасія прочитала гостьову лекцію «Загальна концепція державного забезпечення якості лікарських засобів». У ході цікавої і пізнавальної лекції були розглянуті два ключові питання: стратегія ВООЗ щодо забезпечення якості лікарського засобу і належна фармацевтична практика GXP.

Фахівчиня зазначила, що вимоги GXP охоплюють усі етапи життєвого циклу лікарського засобу. Дотримання вимог GXP на кожному з етапів гарантує, що споживач у кінцевому рахунку одержує якісний та ефективний препарат. Анастасія познайомила студентів із концепцією забезпечення якості лікарського засобу та розглянула взаємозв’язок належних фармацевтичних практик у забезпеченні їх якості, суть фармацевтичної розробки та багато іншого.

Гостя констатувала, що належна виробнича практика (GMP) – частина забезпечення якості, яка гарантує, що лікарський засіб постійно виробляється і контролюється відповідно до призначення, а також відповідно до вимог реєстраційного досьє, досьє досліджуваного лікарського засобу або специфікації на цю продукцію. Також вона ознайомила студентів із основними вимогами GMP.

Лекція від стейкхолдерки була цікавою та надзвичайно корисною, адже ці питання нерозривно пов’язані з майбутньою професійною діяльністю наших здобувачів незалежно від того, який вектор працевлаштування вони для себе оберуть.  

Опублікований: 19-04-2021
Читайте також:
Вивчаємо мову – вивчаємо традиції її народу

Зима асоціюється у кожного не лише з холодом, снігом, морозами, а і з веселими зимовими святами, які у кожного народу супроводжуються своїми власними, часом неповторними традиціями і обрядами. Здобувачі освіти різних груп другого курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, які вивчають...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вивчаємо мову – вивчаємо традиції її народу 23 грудня 2021

Кафедра харчової хімії продовжує цикл гостьових лекцій провідних колег-хіміків

Постійне самовдосконалення є неодмінною рисою сучасного науковця. Опанування нових технологій і методів досліджень потребує регулярного обміну інформацією в науковому та освітньому середовищі. Тому, на запрошення завідувачки кафедри харчової хімії Світлани Бондаренко 29 квітня 2024 року для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» і «магістр», що н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра харчової хімії продовжує цикл гостьових лекцій провідних колег-хіміків 29 квітня 2024

Козацькі забави у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ

Січ. Козаччина. Легендарне минуле нашого народу. Це про неї Микола Гоголь писав: «Так ось, вона Січ! Ось же, гніздо, звідки вилітають усі ці горді й дужі, як леви. Ось звідки розливаються воля й козацтво на всю Україну». Споконвіку Україна пишалася своїми козаками, які її любили, як неньку, величали і захищали в усі часи, коли загрожувала небезпек...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Козацькі забави у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ 12 жовтня 2018

Виробнича практика другокурсників спеціальності «Туризм» відбулася на кращих готельних підприємствах країни

На кафедрі туристичного та готельного бізнесу відповідно до навчального плану підготовки фахівців спеціальності 242 «Туризм» з 4 по 24 червня 2018 року студенти ІІ курсу були направлені на кращі готельні підприємства України для проходження виробничої практики. Цьогоріч серед баз практик були готелі: «Hilton Kyiv», «Фермонт Гранд Готель», «Сіті Хо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виробнича практика другокурсників спеціальності «Туризм» відбулася на кращих готельних підприємствах країни 26 червня 2018