Н У Х Т

Лайфхаки здобувачам від всесвітньовідомого крафтового пивовара родом з НУХТ

13 листопада 2024

Лайфхаки здобувачам від всесвітньовідомого крафтового пивовара родом з НУХТ

Безцінним досвідом створення якісного харчового продукту та надання висококласних послуг у сфері гостинності поділився зі здобувачами освіти й викладачами Віктор Ващук – завзятий бровар, креативний beermaster, власник бару та пивоварень, керівник проєктів Beermaster Brewery у Сільпо.

Під час гостьової лекції, організованої кафедрою іноземних мов професійного спрямування, фахівець розповів студентам про те, що таке крафтове пивоваріння, його історію в Україні, долю на ринку та потенціал розвитку в HoReCa.

Сьогодні маленькі незалежні пивоварні, незважаючи на сучасні виклики бізнесу, продовжують експериментувати з малими партіями, пропонуючи нові стилі та унікальні смаки, зосереджуючись на локальних інгредієнтах. Вони формують культуру споживання високоякісної продукції та гастрономії в нашій країні й популяризують свої розробки за кордоном.

Нещодавно пан Віктор мав чудовий досвід колаборації в Бельгії, де з європейськими пивоварами розробили унікальне пиво з унікальними українськими сортами хмелю, а також представляв свою продукцію на Октоберфесті в Мюнхені.

Мова також йшла про інновації пивоваріння, зокрема унікальні методики, рецептури, сорти хмелю. Виявилося, що крафтові броварні на кшталт Вікторової Beermaster використовують нові технології фільтрації та ферментації для створення унікальних сортів пива, залучають альтернативні інгредієнти, такі як екзотичні фрукти, трави або навіть кавові зерна задля створення незвичайних смаків. У деяких випадках навіть використовуються безглютенові або органічні інгредієнти. Студентам було цікаво дізнатися не тільки про унікальні смаки та рецептури, але й про корисні елементи та вітаміни, що містяться в пиві.

Віктор Ващук поділився зі студентами власним бізнес-досвідом і порадами зі створення свого бізнесу, вмотивув студентів гарно вивчати хімію та іноземні мови в нашому університеті та не боятися експериментувати, щоб реалізовувати свої мрії й амбіції. Як випускник нашого ЗВО та людина, яка зробила чудову кар’єру в сфері гостинності і пивоваріння, Віктор – чудовий взірець для молодого покоління.

Учасники заходу щиро вдячні пану Віктору Ващуку за цікаву та дуже надихаючу лекцію й бажають розвитку його справі!

Опублікований: 13-11-2024
Читайте також:
Відзначаємо День Соборності

22 січня 1919 року увійшло до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді, на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки. Тради...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відзначаємо День Соборності 23 січня 2024

Про освітньо-професійну програму «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» здобувачам Волинського фахового коледжу НУХТ

17 листопада 2021 року доцентка кафедри технології оздоровчих продуктів Алла Башта в онлайн-режимі провела ознайомлювальну зустріч зі здобувачами 4 курсу спеціальності 181 «Харчові технології» Волинського фахового коледжу НУХТ. Учасники зустрічі отримали інформацію щодо освітньо-професійних програм Навчально-наукового інституту харчових технологій...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про освітньо-професійну програму «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» здобувачам Волинського фахового коледжу НУХТ 19 листопада 2021

Наші біотехнологи впевнено здобувають знання необхідні для майбутньої фахової діяльності

Чи багато з нас може відповісти на запитання, що таке пробіотики? Напевно, що більшість зможе. А от чи зможе пояснити, що таке: пребіотики, метабіотики, постбіотики, кобіотики, парапробіотики тощо? Чи знаємо ми різницю між симбіотиками та синбіотиками? Чи можемо відрізнити гомопробіотики, гетеропробіотики від аутопробіотиків? А здобувачі 4 курсу сп...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші біотехнологи впевнено здобувають знання необхідні для майбутньої фахової діяльності 29 квітня 2022

Кафедра фінансів забезпечує найкращі умови для здобуття студентами знань і навичок

На кафедрі фінансів відбулася гостьова лекція, організована доценткою Світланою Бойко для здобувачів освітньої програми «Фінанси, банківська справа та страхування». Запрошена лекторка – провідна фахівчиня з визначення вартості дорожніх робіт, завідувачка відділу ДП «ДерждорНДІ» Юлія Бібик. Гостьова лекція допомогла здобувачам-фінансистам 2 курсу к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра фінансів забезпечує найкращі умови для здобуття студентами знань і навичок 07 листопада 2022