Н У Х Т

Лайфхаки здобувачам від всесвітньовідомого крафтового пивовара родом з НУХТ

13 листопада 2024

Лайфхаки здобувачам від всесвітньовідомого крафтового пивовара родом з НУХТ

Безцінним досвідом створення якісного харчового продукту та надання висококласних послуг у сфері гостинності поділився зі здобувачами освіти й викладачами Віктор Ващук – завзятий бровар, креативний beermaster, власник бару та пивоварень, керівник проєктів Beermaster Brewery у Сільпо.

Під час гостьової лекції, організованої кафедрою іноземних мов професійного спрямування, фахівець розповів студентам про те, що таке крафтове пивоваріння, його історію в Україні, долю на ринку та потенціал розвитку в HoReCa.

Сьогодні маленькі незалежні пивоварні, незважаючи на сучасні виклики бізнесу, продовжують експериментувати з малими партіями, пропонуючи нові стилі та унікальні смаки, зосереджуючись на локальних інгредієнтах. Вони формують культуру споживання високоякісної продукції та гастрономії в нашій країні й популяризують свої розробки за кордоном.

Нещодавно пан Віктор мав чудовий досвід колаборації в Бельгії, де з європейськими пивоварами розробили унікальне пиво з унікальними українськими сортами хмелю, а також представляв свою продукцію на Октоберфесті в Мюнхені.

Мова також йшла про інновації пивоваріння, зокрема унікальні методики, рецептури, сорти хмелю. Виявилося, що крафтові броварні на кшталт Вікторової Beermaster використовують нові технології фільтрації та ферментації для створення унікальних сортів пива, залучають альтернативні інгредієнти, такі як екзотичні фрукти, трави або навіть кавові зерна задля створення незвичайних смаків. У деяких випадках навіть використовуються безглютенові або органічні інгредієнти. Студентам було цікаво дізнатися не тільки про унікальні смаки та рецептури, але й про корисні елементи та вітаміни, що містяться в пиві.

Віктор Ващук поділився зі студентами власним бізнес-досвідом і порадами зі створення свого бізнесу, вмотивув студентів гарно вивчати хімію та іноземні мови в нашому університеті та не боятися експериментувати, щоб реалізовувати свої мрії й амбіції. Як випускник нашого ЗВО та людина, яка зробила чудову кар’єру в сфері гостинності і пивоваріння, Віктор – чудовий взірець для молодого покоління.

Учасники заходу щиро вдячні пану Віктору Ващуку за цікаву та дуже надихаючу лекцію й бажають розвитку його справі!

Опублікований: 13-11-2024
Читайте також:
Слухачі сертифікатної програми «Технології в ресторанному бізнесі» знайомляться з міні-виробництвами для ресторанних підприємств

Безцінний досвід отримали і поглибили теоретичні знання студенти у делікатес-маркеті «Le Silpo». Керуюча супермаркетом Галина Дрейт зацікавила слухачів особливостями роботи закладу, зокрема функціонування системи маркетингу на підприємстві і планування маркетингової діяльності зі врахуванням сучасних інновацій. Під час екскурсії представила основні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Слухачі сертифікатної програми «Технології в ресторанному бізнесі» знайомляться з міні-виробництвами для ресторанних підприємств 28 жовтня 2019

Про організацію навчального процесу в університеті з 26 жовтня 2020 р.

Відповідно до рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 23 жовтня 2020 року м. Київ з 26 жовтня 2020 року віднесене до території, на якій установлений «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки. В університеті продовжується навчання в дистанційному режимі для всіх видів занять.

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про організацію навчального процесу в університеті з 26 жовтня 2020 р. 23 жовтня 2020

Студенти-хімтехнологи другого курсу відвідали перший приватний фармацевтичний заклад у Києві

Загальновідомо, що першими професійними хіміками як і у світі, так і в Україні були аптекарі-провізори та фармацевти. Адже вони проводили хімічні процеси, метою яких було приготування ліків, косметичних засобів та ін. Перша аптека на території Києва була відкрита німцем Йоганом Гейтером у далекому 1728 році, а нині тут функціонує Аптека-музей на По...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти-хімтехнологи другого курсу відвідали перший приватний фармацевтичний заклад у Києві 06 жовтня 2022

Збереження традицій у серці сучасного університету: майстер-клас із розпису писанок

Напередодні світлого свята Великодня члени профспілки мали нагоду долучитися до майстер-класу з розпису писанок, який відбувся у творчому просторі «Цінності». Захід об'єднав представників різних структурних підрозділів університету. Це був не просто захід, а акт дотику до глибоких сенсів української культури. Учасники дізналися про символіку кольо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Збереження традицій у серці сучасного університету: майстер-клас із розпису писанок 17 квітня 2025