Н У Х Т

Лабораторні заняття з генетики оnline

29 жовтня 2020

Лабораторні заняття з генетики оnline

Життя продовжується, однак панування пандемії COVID-19 вносить свої корективи в усі плани. І викладачі, і студенти надзвичайно хвилюються, щоб увесь матеріал навчальних дисциплін був засвоєний повністю.

Завдяки сучасним технологіям здобувачі освіти кафедри біотехнології і мікробіології були дистанційно присутні на лабораторному занятті з генетики і опанували метод реплік для відбору ауксотрофних мутантів. Також були проаналізовані результати попередньої лабораторної роботи, де вивчали дію фізичних і хімічних мутагенних факторів на дріжджові клітини.

Для проведення роботи був використаний прототрофний гаплоїдний штам дріжджів S. cerevisiae 15В-П4. Опромінення УФ-променями проводили бактерицидною лампою БУВ-30П при інтенсивності випромінювання 20 ерг/мм2∙с. Тривалість експозиції становила 60, 90 і 120 с. Для виявлення ефекту дії хімічних мутагенів використовували нітрит натрію. Цю частину роботи студенти встигли зробити в лабораторії самостійно. А от результати проведеної роботи були проаналізовані вже в оnline-режимі. Але викладачі лабораторної роботи з генетики Вікторія Кожанова та Олена Гудзенко зробили все можливе для того, щоб заняття пройшло максимально результативно.

Творчий підхід лектора дисципліни Оксани Скроцької, асистента Вікторії Кожанової та старшого викладача Олени Гудзенко допоміг опанувати основні правила роботи в лабораторії. А завдяки Zoom-конференції студенти отримали відповіді на багато питань. 

Опублікований: 29-10-2020
Читайте також:
Першокурсники-експерти досліджують історію нашого народу

Здобувачі вищої освіти групи ХЕ-1-7 разом зі своєю кураторкою, асистенткою кафедри експертизи харчових продуктів Анною Логіновою відвідали експозицію історичного проєкту «[Не]знищен[н]і». Мультимедійний історичний проєкт «[Не]знищен[н]і» розповідає нашу історію від початку репресивних переслідувань, ілюструючи її особистими життєвими сценаріями ку...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Першокурсники-експерти досліджують історію нашого народу 05 жовтня 2023

Розроблення рецептур і удосконалення технологій у міжкафедральній комплексній магістерській кваліфікаційній роботі

21 лютого 2022 р. на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка спільно з Навчально-науковим інститутом харчових технологій відбувся захист міжкафедральної комплексної кваліфікаційної роботи здобувачів освітнього ступеня «Магістр», освітньо-професійних програм «Технології...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розроблення рецептур і удосконалення технологій у міжкафедральній комплексній магістерській кваліфікаційній роботі 22 лютого 2022

Цифрові навички та кібербезпека від фахівців компанії Global Mediator

Цієї осені розпочався новий цикл гостьових лекцій від фахівців компанії Global Mediator, які уже протягом трьох років діляться знаннями зі здобувачами університету. 6 жовтня 2025 року відбулася зустріч здобувачів освіти спеціальностей «Економіка», «Менеджмент», «Менеджмент персоналу», «Маркетинг» освітніх ступенів «бакалавр» і «магістр» та освітнь...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цифрові навички та кібербезпека від фахівців компанії Global Mediator 07 жовтня 2025

Екологічні аспекти діяльності підприємств аналізують під час виробничої практики четвертокурсники-екологи

Триває виробнича та переддипломна практика бакалаврів ІV курсу денної форми навчання факультету біотехнології та екологічного контролю, спеціальності 101 «Екологія», освітньо-професійної програми «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування». Студенти радо діляться своїми враженнями про проходження практичної під...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Екологічні аспекти діяльності підприємств аналізують під час виробничої практики четвертокурсники-екологи 14 лютого 2020