Н У Х Т

Лабораторні заняття з генетики оnline

29 жовтня 2020

Лабораторні заняття з генетики оnline

Життя продовжується, однак панування пандемії COVID-19 вносить свої корективи в усі плани. І викладачі, і студенти надзвичайно хвилюються, щоб увесь матеріал навчальних дисциплін був засвоєний повністю.

Завдяки сучасним технологіям здобувачі освіти кафедри біотехнології і мікробіології були дистанційно присутні на лабораторному занятті з генетики і опанували метод реплік для відбору ауксотрофних мутантів. Також були проаналізовані результати попередньої лабораторної роботи, де вивчали дію фізичних і хімічних мутагенних факторів на дріжджові клітини.

Для проведення роботи був використаний прототрофний гаплоїдний штам дріжджів S. cerevisiae 15В-П4. Опромінення УФ-променями проводили бактерицидною лампою БУВ-30П при інтенсивності випромінювання 20 ерг/мм2∙с. Тривалість експозиції становила 60, 90 і 120 с. Для виявлення ефекту дії хімічних мутагенів використовували нітрит натрію. Цю частину роботи студенти встигли зробити в лабораторії самостійно. А от результати проведеної роботи були проаналізовані вже в оnline-режимі. Але викладачі лабораторної роботи з генетики Вікторія Кожанова та Олена Гудзенко зробили все можливе для того, щоб заняття пройшло максимально результативно.

Творчий підхід лектора дисципліни Оксани Скроцької, асистента Вікторії Кожанової та старшого викладача Олени Гудзенко допоміг опанувати основні правила роботи в лабораторії. А завдяки Zoom-конференції студенти отримали відповіді на багато питань. 

Опублікований: 29-10-2020
Читайте також:
Прогресивні методи і техніки обговорили з англійським фахівцем викладачі кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації

Викладачі кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Юлія Калюжна та Олена Гаркуша взяли участь у науковій конференцію «Learning-oriented feedback in the development and assessment of interactional competence», яку проводив представник Кембриджського науково-дослідного центру, Dr Daniel Lam. Daniel Lam презентував новий підхід до по...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Прогресивні методи і техніки обговорили з англійським фахівцем викладачі кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації 11 травня 2018

Зустріч із третьокурсниками на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів

Новий навчальний рік у надскладних умовах повномасштабної війни розпочато у Навчально-науковому інституті харчових технологій НУХТ. Зокрема, на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів перед початком навчального процесу відбулася онлайн-зустріч із третьокурсниками, які для продовження навчання у наступні два роки обрали цю випускову кафедру нап...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустріч із третьокурсниками на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів 07 вересня 2022

Відзнаки стейхолдеру ТОВ «Бердичевський пивоварний завод» за плідну співпрацю з НУХТ

ТОВ «Бердичевський пивоварний завод» в особі директора Володимира Ліпецького активно допомагає покращити матеріально-технічну базу для викладання дисциплін освітніх програм «Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв» освітнього ступеня «Бакалавр» та «Інжиніринг харчових виробництв» освітнього ступеня «Магістр» спеціальності 133 «Галузеве м...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відзнаки стейхолдеру ТОВ «Бердичевський пивоварний завод» за плідну співпрацю з НУХТ 30 жовтня 2023

Прокачування hard skills разом із Уповноваженою особою з якості Корпорації «Артеріум»

22 квітня в рамках дисципліни «Нормативне забезпечення біотехнологічних виробництв» бакалаври-біотехнологи третього курсу освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» мали неймовірну можливість прокачати свої hard skills разом із Уповноваженою особою з якості Корпорації «Артеріум», фахівчинею з ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Прокачування hard skills разом із Уповноваженою особою з якості Корпорації «Артеріум» 25 квітня 2024