Н У Х Т

Курсові роботи захищає третій курс

27 травня 2020

Курсові роботи захищає третій курс

Завершується цей непростий навчальний рік. Ніхто не уявляв, що ми змушені будемо проводити навчання та приймати захист курсових і дипломних робіт дистанційно. Та практика показала, що наш колектив успішно справляється з усіма викликами сьогодення.

Нещодавно у форматі конференції Zoom свої курсові роботи з дисципліни «Технологія мікробного синтезу лікарських засобів» захистили студенти третього курсу спеціальності 162 «Біотехнології  та біоінженерія».

На кафедрі були створені 5 комісій, які працювали паралельно. До комісії № 3 увійшли доценти Оксана Скроцька та Світлана Тетеріна, а також асистенти Лілія Ключка і Олена Сапура.

Упродовж чотирьох годин комісія заслухала різноманітні роботи, пов’язані з культивуванням мікроорганізмів із метою отримання різних продуктів мікробного синтезу. Зокрема, це були роботи: «Біосинтез астаксантину Xanthophyllomyces dendrorhous», «Біосинтез валіну Brevibacterium lactofermentum», «Біосинтез антибіотика бацитрацину з використанням Bacillus licheniformis», «Культивування Neisseria gonorrhoeae для одержання вакцини гонококової», «Біосинтез лейцину Escherichia coli», «Біосинтез рибофлавіну Bacillus subtilis».

У курсових роботах студенти обґрунтували вибір продуцента для біосинтезу цільової сполуки, підібрали оптимальний склад поживного середовища та умови культивування обраних біологічних агентів.

Для детального аналізу та рецензування студенти надали в електронному вигляді свої роботи членам комісії за кілька днів до захисту. А під час захисту представили свої роботи, зробивши презентацію і доповідь.

Під час захисту студентських робіт у членів комісії, звичайно ж, виникало безліч питань. На жаль, не всі студенти надали на них ґрунтовні відповіді. Також слід зауважити, що деякі студенти не представили свої роботи і не були допущені до захисту. Кожну роботу після захисту члени комісії детально і досить довго обговорювали, щоб поставити об’єктивну та неупереджену оцінку. Слід відзначити, що більшість студентів отримали позитивні оцінки.

Загалом студенти впорались із таким непростим завданням, як виконання та захист курсових робіт в умовах карантину. Всіх поздоровляємо із захистом і бажаємо успіхів у подальшому навчанні!

Опублікований: 27-05-2020
Читайте також:
День відкритих дверей у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ

Сумський коледж харчової промисловості НУХТ гостинно зустрів майбутніх вступників, які відвідали День відкритих дверей. Директор коледжу Юрій Барилюк ознайомив випускників шкіл м. Суми та області і їх батьків із навчальним закладом, його історією та традиціями, матеріально-технічною базою, звернув увагу на те, що коледж є структурним підрозділом Н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День відкритих дверей у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ 02 квітня 2019

Викладачі університету – слухачі Другої Пан Кавказької літньої школи

4 жовтня 2021 року стартувала Друга Пан Кавказька літня школа (Second Pan Caucasian Summer School Wine Business) за напрямом виноробного бізнесу, організована університетом Хохшуле Гайзенхайма (м. Гайзенхайм, Німеччина) за підтримки Федерального міністерства освіти та наукових досліджень Німеччини і Німецької служби академічних обмінів (DAAD). У з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі університету – слухачі Другої Пан Кавказької літньої школи 05 жовтня 2021

Ухвалено Порядок скасування рішення про присудження ступеня вищої освіти та присвоєння відповідної кваліфікації

26 серпня 2021 року на черговому засіданні Кабінету міністрів ухвалений Порядок скасування рішення про присудження ступеня вищої освіти та присвоєння відповідної кваліфікації. Відтепер на державному рівні чітко визначені процедура ухвалення рішення про скасування ступеня чи кваліфікації фахівця й коло уповноважених на такі дії суб’єктів. Порядок ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ухвалено Порядок скасування рішення про присудження ступеня вищої освіти та присвоєння відповідної кваліфікації 27 серпня 2021

Гостьова online-лекція з вітчизняним практиком

4 жовтня 2022 року у рамках дисципліни «Управління якістю продукції та послуг ресторанного господарства», «Модуль 1. Якість та безпечність харчових продуктів з основами НАССР» на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка відбулася гостьова online-лекція з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова online-лекція з вітчизняним практиком 05 жовтня 2022