На кафедрі біотехнології і мікробіології відбулися захисти курсових проєктів з дисципліни «Харчова біотехнологія» здобувачами вищої освіти четвертого курсу.
У рамках виконання цього курсового, кожний зі здобувачів мав підібрати технологію виділення та очищення цільового біотехнологічного продукту. Зауважимо, для того щоб розробити подібний проєкт майбутні бакалаври мають знати усі особливості як продуцента, так і цільового продукту та використати ці знання для обґрунтування і вибору способів, допоміжних речовин та обладнання для процесів виділення, очищення, концентрування тощо.
Викладачі кафедри ознайомилися з представленими проєктами, які заздалегідь були розміщені у гугл-папці зі спільним доступом для керівників проєктів і членів комісій, оцінили та дали рекомендації чи поради щодо вдосконалення запропонованої технології. У вже звичному режимі відеоконференцій паралельно працювали чотири комісії, на розгляд яких здобувачі представили мультимедійні презентації, де висвітлювали основні етапи обґрунтування та методологію підбору основних післяферментаційних етапів. Не менш важливим було те, що запитання їм ставили не лише члени комісій, а й їхні колеги-студенти. Також, виявили бажання приєднатися до захистів курсових і третьокурсники, які вже зовсім скоро будуть виконувати подібні проєкти.
Захист курсових проєктів здобувачами-біотехнологами став підтвердженням того, що на якість підготовки майбутніх спеціалістів на кафедрі біотехнології і мікробіології НУХТ не впливають карантинні реалії. І викладачі впевнені, що після захисту бакалаврських кваліфікаційних робіт, пишатимуться своїми працевлаштованими за спеціальністю випускниками!