Н У Х Т

Крок у міжнародний хімічний науковий простір зробили вчені кафедри хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів…

12 березня 2018

Крок у міжнародний хімічний науковий простір зробили вчені кафедри хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів…

6-7 березня 2018 року відбулася четверта всесвітня Twitter-конференція «RSC Twitter Poster Conference 2018», організована за сприяння Британського Королівського хімічного товариства (Royal Society of Chemistry - RSC). Захід демонструє все більшу прихильність фахівців до нового формату оприлюднення наукових результатів, і набув великої популярності серед науковців-хіміків усього світу.

Під час конференції передбачалася онлайн-публікація стендових доповідей із науковими дослідженнями в різних галузях хімії від студентів до маститих фахівців. Постер доповіді публікувався у соціальній мережі Twitter із хештегами «#RSCPoster» та таким, що відповідав секціям у предметній області в галузі хімії або хімічної технології (наприклад, #RSCPhys). У випадку міждисциплінарної роботи дозволялося обрати декілька напрямків і відповідних хештегів. 

Протягом Twitter-конференції учасники кожного наукового комітету для кожної предметної області та зацікавлені особи мали змогу через інструменти соціальної мережі Twitter шукати за хештегом #RSCPoster опубліковані постери, ділитися ними та задавати питання, що цікавлять. Серед організаторів і комітетів конференції, крім RSC, відзначилися провідні британські вчені та університети, зокрема Matt Baker (University of Strathclyde, UK), Edward Randviir (Manchester Metropolitan University, UK) тощо.

Цього року люди з усього світу мали можливість взяти участь у Twitter-конференції,  якою скористалися 1912 учасників, були опубліковані 6 тис. 715 твітів, аудиторія складала 2 019 127 осіб, і відбулося 10 267 097 загальних показів! Це означає, що конференція була ще більшим успіхом, ніж минулого року, де було 1650 учасників та 6473 твітів.  Карта розподілу учасників конференції наведена нижче.

karta

Участь у цій міжнародній конференції від Національного університету харчових технологій брали аспірантки кафедри хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Луїза Зудіна та Надія Гаюк, студентка групи ХТ-4-5 Ярославна Каширіна, старший викладач, к. х. н. Олексій Муратов, професор, к. х. н. Олег Мірошников під загальним керівництвом завідувача кафедри, д. х. н. Георгія Сокольського, тим самим вписавши наш університет у міжнародний хімічний науковий простір, де Британське Королівське хімічне товариство є одним із безперечних лідерів.

Опублікований: 12-03-2018
Читайте також:
Прискіпливий вибір здобувачів-біотехнологів

Кінець навчального року – це не тільки нескінченні підсумкові модульні тести, захисти курсових і контрольних робіт, але й доробок на майбутнє. Прийшов час здобувачам обирати, граніт яких саме наук вони будуть «гризти» наступного навчального року. Днями гарантка освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, приро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Прискіпливий вибір здобувачів-біотехнологів 01 червня 2022

Фахівці університету – серед експертів конкурсу «Столичний стандарт якості»

29 жовтня 2018 р. викладачі університету, доцент Тетяна Янюк і професор Галина Поліщук взяли участь у засіданні експертної комісії конкурсу «Столичний стандарт якості» з оцінювання якості продукції і спроможності її виробництва на підприємствах, розташованих у м. Києві. Щорічний конкурс «Столичний стандарт якості» організовує і проводить Київська т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці університету – серед експертів конкурсу «Столичний стандарт якості» 30 жовтня 2018

Креативний підсумок навчання

Навчальний рік добігає кінця. Повномасштабна війна в нашій країні, звичайно, внесла свої корективи і у навчальний процес. Проте, й вона не завадила магістрантам кафедри біотехнології і мікробіології опанувати надзвичайно цікаву й необхідну дисципліну «Системи менеджменту якості у виробництві». Цього семестру вони піднялися ще на одну сходинку ближч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Креативний підсумок навчання 09 червня 2022

Вперше на кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся успішний захист дисертації на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук

5 грудня 2018 р. вперше на кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся захист дисертації на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук Тетяни Сильчук. Тема дисертації – «Наукове обґрунтування та розроблення прискорених технологій хлібобулочних виробів, збагачених харчовими волокнами». Науковий консультант – доктор технічних наук, професор к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вперше на кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся успішний захист дисертації на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук 06 грудня 2018