Н У Х Т

Креативний модульний контроль із дисципліни «Системи менеджменту якості у виробництві»

31 травня 2021

Креативний модульний контроль із дисципліни «Системи менеджменту якості у виробництві»

Чи може бути модульна контрольна робота цікавою та корисною? Магістри І року навчання кафедри біотехнології і мікробіології довели, що може, трансформувавши звичайний модуль із дисципліни «Системи менеджменту якості у виробництві» у креативний інтелектуальний інтерактив.

Для кращої співпраці та підготовки матеріалу здобувачі розділилися на групи і кожна обрала формат завдання, який більше до вподоби.

Група фармацевтів представила віршований ребус, де були зашифровані слова, документи, позначення пов'язані зі системою менеджменту; спецвипуск гри «Найрозумніший», де у фінальному раунді учасники змогли обрати напрямок системи менеджменту якості у виробництві, який їм ближче і продемонструвати знання накопичені протягом семестру; не оминули також і кросворд за всіма темами дисципліни, також експрес-гру «Words» та інтерактивну гру «Ромашка» із цікавими перевірочними запитаннями з метою підсумувати весь пройдений матеріал.

Група біотехнологів-промисловців запропонувала проведення модулю через інтерактивну ігрову платформу Kahoot та навчальну платформу для творчих викладачів Quizalize, а також у формі завдання із розгадуванням філворду із зашифрованими термінами з дисципліни.

У результаті реалізації такого підходу до проведення контрольного заходу у студентів не лише викарбовуються у пам’яті важливі поняття дисципліни, а й водночас тренуються декілька видів пам’яті: зорова – при розгадуванні філвордів і візуальних тестових завдань, образна – при вирішенні ребусів і, звісно ж, емоційна – адже приємні емоції від проведення цікавого і пізнавального завершального заняття з «Систем менеджменту якості» залишаться з ними надовго!

Загалом усе пройшло в дружній атмосфері зі взаєморозумінням, студенти активно брали участь та охоче виконували завдання. Ніхто не залишився непоміченим, а працю та активність кожного оцінили позитивним оцінками, і всі залишилися задоволені таким форматом проведення заліку з дисципліни «Система менеджменту якості у виробництві», лектором якої є доцентка Світлана Старовойтова.

Результат цього інтерактиву яскраво продемонстрував, що магістранти дуже добре опанували весь курс дисципліни і готові до роботи на біотехнологічних підприємствах й організовувати роботу усіх систем на найвищому рівні.

Опублікований: 31-05-2021
Читайте також:
Досвідом і враженнями від виробничої практики поділилися здобувачі освіти

Колективи підрозділів навчально-наукового комплексу нашого університету завжди приділяють велику увагу професійній підготовці студентів, невід’ємною частиною якої є конференція, де вони підсумовують проходження практики. Днями майбутні менеджери, студенти групи ОРГ19 Смілянського технологічного фахового коледжу НУХТ після завершення виробничої прак...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Досвідом і враженнями від виробничої практики поділилися здобувачі освіти 10 січня 2023

Активний академічний діалог на відкритій лекції

Днями на кафедрі фінансів для другокурсників-бакалаврів спеціальності «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» відбулася відкрита лекція з дисципліни «Страхування» на тему «Страховий ринок», яку прочитала доцентка кафедри Оксана Толстенко. Під час заняття було розглянуто структуру та функції страхового ринку, його роль у фінансо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Активний академічний діалог на відкритій лекції 17 жовтня 2025

Тренди барної індустрії – слухачам сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі»

Черговий виїзний модуль для слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» відбувся в умовах закладу ресторанного господарства – коктейльному барі «Pink Freud» у затишному дворику на Подолі. У карті напоїв закладу – ексклюзивні авторські коктейлі від майстрів міксології, науки поєднання смаків. Провів екскурсію підпр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тренди барної індустрії – слухачам сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» 04 квітня 2025

Фахово, корисно та яскраво пройшла виробнича практика здобувачів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Останній рік навчання у бакалавраті для здобувачів четвертого курсу спеціальності 181 «Харчові технології» освітньо-професійної програми «Технології харчування» розпочався з проходження виробничої практики. Понад 70 здобувачів були направлені кафедрою технології ресторанної і аюрведичної продукції для проходження виробничої практики у закладах рес...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахово, корисно та яскраво пройшла виробнича практика здобувачів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 11 жовтня 2024