Н У Х Т

Креативні онлайн-лабораторні для першокурсників

24 вересня 2020

Креативні онлайн-лабораторні для першокурсників

Цьогоріч на кафедрі екологічної безпеки та охорони праці вперше лабораторні роботи проходять у режимі онлайн. Нелегко всім, але, напевно, найскладніше першокурсникам. І так все нове, незвідане і незрозуміле, а тут ще й лабораторки «по телевізору».

Викладачі намагаються зробити так, щоб заняття мінімально відрізнялися від лабораторних у реалі. Зокрема, щоб забезпечити максимальну візуалізацію лабораторного заняття з дисципліни «Екологія та охорона довкілля», викладачі щось із обладнання «позичили» на кафедрі, частково порились у власних запасах, і змогли не лише на картинці показати, але і представити перед відеокамерою «вживу» необхідне обладнання. Тим більше, що на першій лабораторній першокурсники поки що знайомилися з правилами техніки безпеки в хімічній лабораторії та основним посудом і обладнанням.

Вони дізналися, що можна, а, особливо, що НЕ можна робити в лабораторії; як за допомогою долоні визначити запах рідини; чому може «літати» кришка ексикатора або навпаки майже навічно прилипнути до посудини; хто такий Ерленмейєр і чому його знають всі, хто працює в лабораторії; що таке титрування і як його проводять (побачили до чого тут гумова груша і піпетка та як змінюється колір титрованого розчину).

А завершилося спілкування спільним тренуванням у складанні гладких і складчастих фільтрів. Викладачі дуже сподіваються, що ці знання і вміння вже скоро знадобляться на лабораторних роботах в режимі real.

Опублікований: 24-09-2020
Читайте також:
Семінар для здобувачів освіти і викладачів від фахівця хлібопекарської галузі

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар, який провів генеральний директор, голова Об'єднання підприємств хлібопекарської галузі «Укрхлібпром», заслужений працівник промисловості Олександр Васильченко. Тема семінару – «Виклики до хлібопекарської галузі під час воєнного стану в країні». До семінару дол...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Семінар для здобувачів освіти і викладачів від фахівця хлібопекарської галузі 28 березня 2024

У Львівському коледжі НУХТ встановили меморіальну дошку на честь Героя

2 березня у Львівському фаховому коледжі харчової і переробної промисловості НУХТ відбулося встановлення меморіальної дошки на честь завідувача економіко-технологічного відділення Тараса Березюка, який від початку повномасштабного вторгнення агресора на територію України пішов захищати нашу землю від окупантів і загинув 24 серпня 2022 року. До поді...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Львівському коледжі НУХТ встановили меморіальну дошку на честь Героя 03 березня 2023

Стипендія Кабінету Міністрів України для молодої науковиці НУХТ

Комітет з Державних премій України в галузі науки і техніки ухвалив рішення щодо продовження виплати стипендій Кабінету Міністрів України для молодих вчених у 2023 році. Відповідний наказ був оприлюднений на офіційному веб-сайті Комітету. Приємно, що серед обраних і молода науковця нашого університету, докторантка кафедри технології хлібопекарськи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стипендія Кабінету Міністрів України для молодої науковиці НУХТ 29 червня 2023

Зустріч із експертом від GÜNTNER GmbH & Co. KG: освіта та професійний досвід

17 листопада 2023 року на кафедрі теплоенергетики та холодильної техніки відбулася захоплююча гостьова лекція. Її влаштував випускник освітньо-професійної програми «Холодильні техніка та технології» Дмитро Ждан, який наразі працює інженером у компанії «GÜNTNER GmbH & Co. KG». «GÜNTNER GmbH & Co. KG» – потужна німецька компанія з майже стол...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустріч із експертом від GÜNTNER GmbH & Co. KG: освіта та професійний досвід 20 листопада 2023