Традиційно навесні кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів проводить конкурс «Кращий технолог хлібопекарського та кондитерського виробництв».
Цього навчального року конкурс відбувся у травні серед здобувачів денної форми навчання 4 курсу та 2 курсу зі скороченим терміном навчання Навчально-наукового інституту харчових технологій, які навчаються за освітнім ступенем «бакалавр», освітньою програмою «Харчові технології та інженерія» спеціальності 181 «Харчові технології».
Конкурс складався з двох етапів. На першому етапі здобувачі виконували тестові завдання, пов’язані з хлібопекарським і кондитерським виробництвом. На другому етапі, який відбувався у форматі Zoom-конференцій, здобувачі вирішували ситуаційні задачі, обґрунтовували вибір апаратурно-технологічної схеми виробництва, пропонували технологічні заходи для перероблення борошна зі зниженими хлібопекарськими властивостями, розкривали суть процесів, що відбуваються під час приготування напівфабрикатів і готових виробів. Відповіді учасників другого етапу оцінювали конкурсні комісії з хлібопекарського і кондитерського виробництв у складі викладачів кафедри.
За результатами першого та другого етапів конкурсу переможцями в галузі хлібопекарського виробництва стали:
І місце – Юлія Сьомак (група ТХ-4-6);
ІІ місце – Ірина Черкас (група ТХ-4-5);
ІІІ місце – Анастасія Грижак (група ТХ-4-6) і Богдан Жигун (група ТХ-4-14ск).
Переможці в галузі кондитерського виробництва:
ІІ місце – Анна Білик і Анастасія Бондаренко (обидві – група ТХ-4-5);
ІІІ місце – Дмитро Пінчук (група ТХ-4-5), Олена Потапенко (група ТХ-4-6) і Софія Саєнко (група ТХ-4-14ск).
Вітаємо переможців, бажаємо їм вдалого захисту кваліфікаційних робіт і успіхів у подальшій професійній діяльності!