Н У Х Т

Конференція молодих вчених на кафедрі харчової хімії

06 квітня 2023

Конференція молодих вчених на кафедрі харчової хімії

Ось і промайнув ще один науковий рік. Він був нелегким, але, не зважаючи на військовий стан, молоді вчені нашого університету продовжували дослідження, оприлюднювали їх результати у наукових журналах, знаходили однодумців, робили все можливе і неможливе для нашої перемоги і відбудови вітчизняної хімічної науки.

6 квітня 2023 року у рамках 89-ї Міжнародної наукової конференції «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті» відбулося засідання секції «Хімія», яку традиційно проводить кафедра харчової хімії. Дуже приємно, що цього року в роботі секції взяли участь не тільки новачки, студенти першого курсу, але й здобувачі старших курсів, які продовжують співпрацю з науковцями кафедри.

Більшість доповідачів представляли Навчально-науковий інститут харчових технологій, а також факультет біотехнології та екологічного контролю. Це і визначило тематику досліджень: хімічні складові харчової сировини, синтез лікарських засобів, фармацевтична хімія, визначення фізико-хімічних показників органічних і неорганічних сполук тощо.

Усі презентації і постери, які супроводжували доповіді, були виконані на високому рівні. Організаторам роботи секції довелося добре поміркувати над визначенням призових місць. Але, в решті решт, консенсус був досягнутий.

Цьогорічні переможці:

І місце – Єва Сокол, група ХЕ-1-9 (керівник – професор Сергій Шульга);
ІІ місце – Олександра Савчук, група БТ-2-1 (керівниця – доцентка Олена Майборода);
ІІІ місце – Надія Магден, група ХТ-2-13 (керівниця – професорка Світлана Бондаренко).

Здобувачі, відзначені за кращі постери:

І місце – Максим Клименко, група БТ-1-1 (керівниця – доцентка Віра Іщенко);
ІІ місце – Руслана Москаленко група ХЕ-1-9 (керівниця – доцентка Наталія Сімурова);
ІІІ місце – Євгенія Власюк, група БТ-3-2 (керівниця – асистентка Надія Квітковська).

Вітаємо переможців і бажаємо нових звершень на науковій ниві!

Опублікований: 06-04-2023
Читайте також:
Успішні акредитації освітніх програм тривають: перша в університеті акредитація з визначенням «зразкова»!

17 травня 2022 року відбулося чергове засідання Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, на якому розглядалася акредитація освітньо-професійних та освітньо-наукових програм закладів вищої освіти. До протоколу засідання був внесений і розгляд акредитаційних справ нашого університету, що був відтермінований через військову агресі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішні акредитації освітніх програм тривають: перша в університеті акредитація з визначенням «зразкова»! 23 травня 2022

Гурток «BIOTECH» знову працює

Вік біотехнології ще тільки починається. Уже зараз біотехнологія має величезний потенціал, користуючись можливостями генетики, біології, біохімії, а також робототехніки, хімічних та інформаційних технологій, вивчаючи живі організми в пошуках нових способів для забезпечення людських потреб. Наприклад, це і генна та клітинна інженерія, біомедицина та...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гурток «BIOTECH» знову працює 19 жовтня 2022

Перший в Україні захист здобувачів за освітньою програмою «Технології органічних харчових продуктів»

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся захист магістерських робіт здобувачів, що навчалися за освітньою програмою «Технології органічних харчових продуктів». Варто відзначити що це перший захист здобувачів за цією програмою не лише в НУХТ, але й в Україні. Завдяки  роботі  Федерації органічного руху в Україні, яка п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перший в Україні захист здобувачів за освітньою програмою «Технології органічних харчових продуктів» 21 лютого 2020

Кулінарна майстерність зі впровадженням сучасних ресторанних технологій здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Незважаючи на умови сьогодення, здобувачі освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» третього року навчання продовжують активно прокачувати свою кулінарну майстерність. Для участі в Кулінарному діджитал-конкурсі «Масниця-Fest 2023» факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка, за активної підтримки з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кулінарна майстерність зі впровадженням сучасних ресторанних технологій здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 15 березня 2023