Н У Х Т

Колір свята – жовтий: в університеті відзначили День хіміка

30 травня 2019

Колір свята – жовтий: в університеті відзначили День хіміка

Наш університет завжди славився своїми хімічними здобутками й традиціями. Адже недарма коло його витоків поряд із провідними цукрозаводчиками стояли відомі вчені-хіміки і, зокрема, Дмитро Менделєєв, який читав відкриті лекції, а отримані кошти спрямовував на відкриття навчального закладу для цукроварів і хіміків-технологів.

У останню неділю травня традиційно відзначається професійне свято хіміків – День хіміка, яке, звичайно ж, не можуть оминути своєю увагою ні наші викладачі, ні студенти. Тож 29 травня, уже третій рік поспіль, у затишній атмосфері Студентського клубу відбулися святкові заходи з нагоди професійного свята хіміків.

Присутніх тепло привітали завідувач кафедри харчової хімії Світлана Бондаренко, завідувач кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Тамара Носенко і доцент кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Олена Подобій. Вони ж вручили дипломи і грамоти студентам-переможцям і призерам всеукраїнських студентських наукових олімпіад і конкурсів студентських наукових робіт з дисциплін хімічного спрямування, а також кращим доповідачам відповідних секцій 85-ї Ювілейної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті».

Головними діючими особами дійства були студенти, й саме вони доклали значні зусилля до організації свята. А допомагали своїм вихованцям викладачі кафедр технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів і харчової хімії.

Розважальна частина була багатою на цікавинки, вікторини, презентації, гумористичні, музичні, танцювальні номери й насичена конкурсами з відзначенням переможців у різноманітних номінаціях. Дуже весло пройшли конкурси, де студенти за описом і «крилатими» фразами вгадували викладачів, на найкреативніше вбрання жовтого кольору, бо кольором свята цього року був обраний жовтий і «хто кого», у якому викладачі й студенти розбилися на пари і пильно дивилися один одному у вічі, до того часу, поки хтось першим не змигне. А ще відбулися жартівливий аукціон, де студенти завзято «торгувалися» за додаткові бали до дисциплін хімічних кафедр, і частування смаколиками.

Важливість і переваги хімічних знань, глибокі коріння святкування професійного свята хіміків, унікальність та особливості світогляду, що відрізняють хіміків від представників інших професій, зазначалися присутніми та впливали на загальну атмосферу свята. І було воно дуже веселим і по-сімейному затишним. Зі святом, хіміки!

Опублікований: 30-05-2019
Читайте також:
Студенти Вінницького фахового коледжу НУХТ у гостях на кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

У форматі ZOOM-конференції відбулася зустріч завідувачки кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Тамари Носенко зі студентами Вінницького фахового коледжу НУХТ, які навчаються за спеціальністю «Харчові технології», та викладачами коледжу. Зустріч була організована старшою викладачкою коледжу Лесею Крот...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти Вінницького фахового коледжу НУХТ у гостях на кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів 01 грудня 2020

2021-2022 навчальний рік завершено!

30 червня 2022 року відбулося останнє у 2021-2022 навчальному році планове засідання вченої ради університету. Ректор Олександр Шевченко розпочав його з інформації про роботу нашого колективу по завершенню навчального року та підготовці до нового навчального року. Він акцентував на складності цьогорічної вступної кампанії і звернув увагу присутніх...

ЧИТАТИ ДАЛІ

2021-2022 навчальний рік завершено! 30 червня 2022

Пакувальники діляться досвідом

У рамках Міжнародного форуму харчової промисловості та упаковки IFFIP, який працював з 10 по 12 квітня у Міжнародному виставковому центрі, відбулася 18-а Науково-практична конференція молодих вчених «Новітні технології пакування». Співорганізаторами конференції стали Клуб пакувальників України, Національний університет харчових технологій та АТ «К...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Пакувальники діляться досвідом 16 квітня 2019

Організація та логістика транспортних послуг – здобувачам освіти від фахівчині круїзної компанії «Princess Cruises»

9 грудня 2021 р. у рамках вивчення дисципліни «Організація та логістика транспортних послуг» здобувачі 3 курсу спеціальності 242 «Туризм» та учні структурних підрозділів НУХТ – Свалявського технічного фахового коледжу, Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості відвідали вебінар «Подорож на круїзному лайнері: що змінилося і чо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Організація та логістика транспортних послуг – здобувачам освіти від фахівчині круїзної компанії «Princess Cruises» 10 грудня 2021