Н У Х Т

Класичні та сучасні варіації методів аналізу харчової продукції від швейцарських фахівців

29 вересня 2022

Класичні та сучасні варіації методів аналізу харчової продукції від швейцарських фахівців

28 вересня викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професор Олег Кузьмін, доцентки Ірина Корецька, Людмила Дейниченко та асистентка Ганна Березова відвідали вебінар «Синергія між спектроскопією ближнього інфрачервоного діапазону та класичними методами аналізу» від швейцарської компанії BUCHI Labortechnik AG.

Спікерка Клаудія Блюм, кандидатка хімічних наук у галузі харчової хімії та головна менеджерка компанії BUCHI Labortechnik AG з роботи з обладнанням для екстрагування харчових продуктів, нагадала слухачам про особливості методів аналізу харчової продукції, їх класичні та сучасні варіації, а також розказала про обладнання, що застосовується для їх проведення. Її колега, кандидатка хімічних наук Соня Кеніг пояснила слухачам, що на сьогодні швидкість проведення досліджень і дотримання вимог стандартів є надзвичайно важливими у виробництві харчових продуктів, адже ці фактори забезпечують можливість максимізувати прибутковість і забезпечити суворий контроль якості готового продукту. Саме тому актуальним є використання методів спектроскопії ближнього інфрачервоного діапазону для аналізу харчової продукції. Результати використання таких методів, що отримуються у режимі реального часу, та їх комбінація з результатами еталонних методів, дозволяють оптимізувати процеси аналізу харчової продукції і отримати продукти найвищої якості за найнижчих витрат на виробництво.

Також представники компанії продемонстрували учасникам заходу приклади реального застосування наданої інформації, представивши практичний кейс щодо роботи лабораторії з аналізу харчової продукції.

Завдяки відвідуванню вебінару дослідники кафедри дізналися про особливості вимірювання зразків за допомогою методів спектроскопії ближнього інфрачервоного діапазону, сучасні технології харчової аналітики та як вони доповнюють одна одну, а також отримали відповіді на свої запитання від експертів компанії BUCHI.

Опублікований: 29-09-2022
Читайте також:
Понад 60 тис вступників отримали рекомендації на бюджет

Із 16-ї години в електронних кабінетах з'являються рекомендації на бюджет – загалом їх отримали 60 354 вступники на бакалавра (магістра медичного, ветеринарного та фармацевтичного спрямування). Розподіл місць відбувся сьогодні, 26 липня 2019 року, за алгоритмом адресного розміщення державного та регіонального замовлення. У тих вступників, що отрим...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Понад 60 тис вступників отримали рекомендації на бюджет 26 липня 2019

Випускниця кафедри фінансів – гостьова лекторка

Доцентка кафедри фінансів Оксана Толстенко організувала та провела лекцію-зустріч для здобувачів і викладачів університету із заступницею головного бухгалтера Страхової компанії «Кастоді» Світланою Говорушко. Тема лекції «Фінансова надійність страхової компанії» стосується однієї з найактуальніших проблем сучасного страхового ринку. Світлана Говор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випускниця кафедри фінансів – гостьова лекторка 01 грудня 2021

Святковий настрій подарували колективу талановиті студенти й фахівці Студентського центру патріотичного виховання та культурного розвитку

Святковий настрій запанував в університеті. І створили його наші талановиті студенти за організаційної і технічної підтримки фахівців Студентського центру патріотичного виховання та культурного розвитку. 4 березня вони запросили колектив НУХТ до актової зали, де розгорнулося масштабне театралізоване дійство, присвячене святу весни – 8 Березня. Гос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Святковий настрій подарували колективу талановиті студенти й фахівці Студентського центру патріотичного виховання та культурного розвитку 04 березня 2020

Для вступників із тимчасово окупованих територій працюють освітні центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна» НУХТ

Для випускників шкіл тимчасово окупованих територій Донбасу та Криму в університеті під час вступної кампанії працюють освітні центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна». Зауважимо, що з моменту їх відкриття наш університет створює всі необхідні умови для молоді з тимчасово окупованих територій: забезпечує поселення до гуртожитку, допомагає в отрим...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Для вступників із тимчасово окупованих територій працюють освітні центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна» НУХТ 20 липня 2021