Н У Х Т

Класичні та сучасні варіації методів аналізу харчової продукції від швейцарських фахівців

29 вересня 2022

Класичні та сучасні варіації методів аналізу харчової продукції від швейцарських фахівців

28 вересня викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професор Олег Кузьмін, доцентки Ірина Корецька, Людмила Дейниченко та асистентка Ганна Березова відвідали вебінар «Синергія між спектроскопією ближнього інфрачервоного діапазону та класичними методами аналізу» від швейцарської компанії BUCHI Labortechnik AG.

Спікерка Клаудія Блюм, кандидатка хімічних наук у галузі харчової хімії та головна менеджерка компанії BUCHI Labortechnik AG з роботи з обладнанням для екстрагування харчових продуктів, нагадала слухачам про особливості методів аналізу харчової продукції, їх класичні та сучасні варіації, а також розказала про обладнання, що застосовується для їх проведення. Її колега, кандидатка хімічних наук Соня Кеніг пояснила слухачам, що на сьогодні швидкість проведення досліджень і дотримання вимог стандартів є надзвичайно важливими у виробництві харчових продуктів, адже ці фактори забезпечують можливість максимізувати прибутковість і забезпечити суворий контроль якості готового продукту. Саме тому актуальним є використання методів спектроскопії ближнього інфрачервоного діапазону для аналізу харчової продукції. Результати використання таких методів, що отримуються у режимі реального часу, та їх комбінація з результатами еталонних методів, дозволяють оптимізувати процеси аналізу харчової продукції і отримати продукти найвищої якості за найнижчих витрат на виробництво.

Також представники компанії продемонстрували учасникам заходу приклади реального застосування наданої інформації, представивши практичний кейс щодо роботи лабораторії з аналізу харчової продукції.

Завдяки відвідуванню вебінару дослідники кафедри дізналися про особливості вимірювання зразків за допомогою методів спектроскопії ближнього інфрачервоного діапазону, сучасні технології харчової аналітики та як вони доповнюють одна одну, а також отримали відповіді на свої запитання від експертів компанії BUCHI.

Опублікований: 29-09-2022
Читайте також:
Лекція з вибіркової дисципліни для магістрантів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

25 березня відбулася відкрита лекція доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Юлії Бондаренко з вибіркової дисципліни «Фізіологічно-функціональні інгредієнти у технологіях борошняних та кондитерських виробів», яку вона прочитала для здобувачів освітнього ступеня «Магістр» освітньо-професійної програми «Технології хліба, к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекція з вибіркової дисципліни для магістрантів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 27 березня 2024

Подаруй Різдво!

Підготовка до Різдва – це завжди радісний процес, адже нам не потрібно думати про робочі турботи і проблеми, і всі ми готуємося до приходу чудового свята. 21 грудня 2023 року в нашому університеті за ініціативи ректора, професора Олександра Шевченка та фахівчинь Центру моніторингу якості і координації освітньої діяльності Олени Подобій і Юлії Запо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Подаруй Різдво! 22 грудня 2023

Формула успіху в HR від випускника для менеджерів персоналу

13 листопада 2024 року бакалаври та магістранти освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» взяли участь у гостьовій зустрічі з менеджером з персоналу української фармацевтичної компанії «Здраво» та випускником освітньої програми 2019 року Владиславом Заблоцьким. Спікер поділився своїм досвідом кар’єрного шляху від продавця-консультанта д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Формула успіху в HR від випускника для менеджерів персоналу 14 листопада 2024

Студенти-менеджери демонструють високий рівень фахової підготовки

Студенти-менеджери, бакалавр Іван Захарченко (група МН-4-5) та магістрантка Анастасія Тарануха (група МН-1-3М) стали півфіналістами VІII Всеукраїнського бізнес-турніру «Стратегія фірми-2021», що проводиться Компанією інтелектуальних технологій за підтримки Міністерства освіти і науки України, Київського національного економічного університету імені...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти-менеджери демонструють високий рівень фахової підготовки 23 березня 2021