Н У Х Т

Класичні та сучасні варіації методів аналізу харчової продукції від швейцарських фахівців

29 вересня 2022

Класичні та сучасні варіації методів аналізу харчової продукції від швейцарських фахівців

28 вересня викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професор Олег Кузьмін, доцентки Ірина Корецька, Людмила Дейниченко та асистентка Ганна Березова відвідали вебінар «Синергія між спектроскопією ближнього інфрачервоного діапазону та класичними методами аналізу» від швейцарської компанії BUCHI Labortechnik AG.

Спікерка Клаудія Блюм, кандидатка хімічних наук у галузі харчової хімії та головна менеджерка компанії BUCHI Labortechnik AG з роботи з обладнанням для екстрагування харчових продуктів, нагадала слухачам про особливості методів аналізу харчової продукції, їх класичні та сучасні варіації, а також розказала про обладнання, що застосовується для їх проведення. Її колега, кандидатка хімічних наук Соня Кеніг пояснила слухачам, що на сьогодні швидкість проведення досліджень і дотримання вимог стандартів є надзвичайно важливими у виробництві харчових продуктів, адже ці фактори забезпечують можливість максимізувати прибутковість і забезпечити суворий контроль якості готового продукту. Саме тому актуальним є використання методів спектроскопії ближнього інфрачервоного діапазону для аналізу харчової продукції. Результати використання таких методів, що отримуються у режимі реального часу, та їх комбінація з результатами еталонних методів, дозволяють оптимізувати процеси аналізу харчової продукції і отримати продукти найвищої якості за найнижчих витрат на виробництво.

Також представники компанії продемонстрували учасникам заходу приклади реального застосування наданої інформації, представивши практичний кейс щодо роботи лабораторії з аналізу харчової продукції.

Завдяки відвідуванню вебінару дослідники кафедри дізналися про особливості вимірювання зразків за допомогою методів спектроскопії ближнього інфрачервоного діапазону, сучасні технології харчової аналітики та як вони доповнюють одна одну, а також отримали відповіді на свої запитання від експертів компанії BUCHI.

Опублікований: 29-09-2022
Читайте також:
Наші фахівці допомагають виробничникам у впровадженні та актуалізації систем НАССР

Згідно із Законом «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» обов’язковим для всіх харчових підприємств є розроблення і впровадження до кінця 2018 року систем менеджменту безпечності харчових продуктів (СМБХП) згідно з вимогами стандарту ISO 22000. Для підприємств, на яких впроваджена СМБХП чи інтегрована система м...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші фахівці допомагають виробничникам у впровадженні та актуалізації систем НАССР 25 червня 2018

Весняний хімічний лекторій на кафедрі харчової хімії

Наші майбутні студенти – учні випускових класів, вже неодноразово мали змогу поєднати підготовку до ЗНО з цікавими лекціями з хімічних дисциплін на кафедрі харчової хімії. Про це свідчить неабияка популярність зимових хімічних лекторіїв, де майбутні вступники розглядали складні завдання, знайомилися з новітніми харчовими технологіями, куштували сма...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Весняний хімічний лекторій на кафедрі харчової хімії 12 квітня 2019

Вебінари від TESOL – обмін контекстами в різних культурах

На початку травня старша викладачка кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Ольга Никитенко мала нагоду долучитися до серії вебінарів для викладачів англійської мови від Міжнародної асоціації TESOL. Це найбільша професійна організація для викладачів англійської мови як другої або іноземної мови в усьому світі. На сьогодні організа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вебінари від TESOL – обмін контекстами в різних культурах 11 травня 2022

З інноваціями у медичній освіті знайомляться наші викладачі

8 лютого 2022 р. викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професор Олег Кузьмін і старший викладач Володимир Польовик взяли участь у віртуальному симпозіумі «Інноваційна медична освіта у цифрову еру». Захід проводився Європейським університетом CIVIS, утвореним альянсом 10 провідних дослідницьких вищих навчальних закладів ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З інноваціями у медичній освіті знайомляться наші викладачі 08 лютого 2022