На запрошення викладачів Навчально-наукового інституту харчових технологій учні гімназії № 59 імені О.М. Бойченка міста Києва днями відвідали університет. Вони ознайомилися зі структурою нашого закладу освіти, зі спеціальностями та освітніми програмами, перевагами вибору навчання в НУХТ, а найголовніше – занурилися в атмосферу студентського життя.
Із великим задоволенням гімназисти долучилися до лабораторних робіт кафедри харчової хімії, де під керівництвом доцентів Віри Іщенко та Олега Кроніковського дослідили якість питної води, що споживається ними щоденно. «Урок хімії в університеті» не просто їм сподобався, а запам’ятався як практичний досвід реалізації хімічних знань у повсякденному житті.
Знайомство з університетом продовжили на технологічних кафедрах – кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів та технології молока і молочних продуктів. Учні мали змогу попрацювати на справжньому технологічному обладнанні, покерувати процесом виробництва харчової продукції і попрацювати командами на досягнення результату. Це не тільки розширює світогляд, додає нових знань, але об’єднує та згуртовує. З доценткою Оксаною Басс учні занурилися в атмосферу виготовлення справжнього вершкового морозива, а з професоркою Юлією Камбуловою – у виробництво шоколадних мафінів.
Наприкінці, у дружній невимушеній атмосфері відбулася дегустація продукції і обмін набутими позитивними враженнями. Проте, найголовнішим є те, що учні відволіклися від жахливих подій сьогодення і отримали назавжди незабутні враження про університет.
Позитив від зустрічі отримали також викладачі, які працювали з учнями, і відзначили їх високий рівень підготовки, допитливість, патріотичність, вихованість. Сподіваємося на подальшу співпрацю з гімназією і завжди раді вітати її учнів, у тому числі як вступників і наших здобувачів.