Н У Х Т

Кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації розпочала серію практичних занять для студентів із фахівцем зі США

16 березня 2018

Кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації розпочала серію практичних занять для студентів із фахівцем зі США

Запрошення волонтерів-носіїв мови із-за кордону – важливий момент реформування системи вивчення іноземної мови у виші. Тож кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації розпочинає серію практичних занять для студентів Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ із запрошеним гостем, носієм  мови зі штату Флорида (США) Томасом Стівенсом, фахівцем у сфері економіки та обліку. 

15 березня 2018 року відбулося практичне заняття «Money and its functions» для студентів першого курсу спеціальності «Маркетинг». Розпочалося воно зі знайомства. Гість говорив про своє рідне місто, студентські роки, а також розповів, чому вирішив приїхати до України. Такий щирий початок зацікавив студентів, і вони задавали багато запитань про американські реалії та відмінності від України. Поступово викладач звертав увагу студентів на ставлення до грошей у Сполучених Штатах, розповівши, як американці заощаджують кошти, і навіть зобразивши це схематично на дошці.

Томас Стівенс говорив зі студентами про форми грошей, вартість, про відмінність між абсолютною та відносною вартістю, бартер, які товари використовувалися у функції грошей та ін. Пояснення відбувалося з використанням цікавих наочних матеріалів і навіть справжніх продуктів.

Завершилося заняття цікавою та насиченою бесідою про бюджет, а також про методи заощадження коштів. Студенти із задоволенням розповідали, як вони планують свої витрати і вчаться розумно розпоряджатись грошима. У проведенні заняття допомагали наші викладачі – завідувач кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Галина Чередніченко, старший викладач Юліана Малик і викладач Юлія Калюжна.

Зауважимо, що заняття можуть відвідувати всі бажаючі, із графіком занять можна познайомитися на кафедрі ділової іноземної мови та міжнародної комунікації, у В-210.

Опублікований: 16-03-2018
Читайте також:
Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції у боярському ліцеї «Лідер»

Доцентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Зоряна Романова та здобувачка першого курсу, групи ХЧ-1-4 Владислава Ткаченко відвідали Боярський академічний ліцей «Лідер» Боярської міської ради, де зустрілися й плідно поспілкувалися зі старшокласниками. Викладачка розповіла учням 9-11 класів про наш університет, спеціальності й ос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції у боярському ліцеї «Лідер» 10 травня 2024

Німецький експерт прочитав лекцію для викладачів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася лекція за участю експерта з Німеччини, доктора природничих наук Martin Ehret. Темою цієї лекції була обрана проблема утворення гліцидилових ефірів та 3-монохлорпропандіолу у харчових продуктах. Більшу увагу експерт приділив питанню вмісту цих сполук у кондитерських виробах із в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Німецький експерт прочитав лекцію для викладачів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 31 травня 2021

До обговорення проблем продовольчого забезпечення армії долучився доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

З цим девізом понад 50 науковців і фахівців галузі зібралися на науково-практичний семінар «Повноцінне харчування», який відбувся у навчальному центрі Національної академії Національної гвардії України (м. Харків). Від нашого університету на цей захід був запрошений доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Навчально-науков...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До обговорення проблем продовольчого забезпечення армії долучився доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 21 травня 2019

Здобувачі опановують інформальну освіту щодо санітарних і гігієнічних вимог для закладів громадського харчування

На другому занятті інтенсиву «Внутрішній аудитор системи харчової безпеки НАССР/ХАССП» бакалаври освітньо-професійної програми «Технології харчування» і магістранти освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» опановували hard skills у межах теми «Санітарні і гігієнічні вимоги для закладів громадського харчування». Основн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі опановують інформальну освіту щодо санітарних і гігієнічних вимог для закладів громадського харчування 15 листопада 2023