Н У Х Т

Кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації розпочала серію практичних занять для студентів із фахівцем зі США

16 березня 2018

Кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації розпочала серію практичних занять для студентів із фахівцем зі США

Запрошення волонтерів-носіїв мови із-за кордону – важливий момент реформування системи вивчення іноземної мови у виші. Тож кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації розпочинає серію практичних занять для студентів Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ із запрошеним гостем, носієм  мови зі штату Флорида (США) Томасом Стівенсом, фахівцем у сфері економіки та обліку. 

15 березня 2018 року відбулося практичне заняття «Money and its functions» для студентів першого курсу спеціальності «Маркетинг». Розпочалося воно зі знайомства. Гість говорив про своє рідне місто, студентські роки, а також розповів, чому вирішив приїхати до України. Такий щирий початок зацікавив студентів, і вони задавали багато запитань про американські реалії та відмінності від України. Поступово викладач звертав увагу студентів на ставлення до грошей у Сполучених Штатах, розповівши, як американці заощаджують кошти, і навіть зобразивши це схематично на дошці.

Томас Стівенс говорив зі студентами про форми грошей, вартість, про відмінність між абсолютною та відносною вартістю, бартер, які товари використовувалися у функції грошей та ін. Пояснення відбувалося з використанням цікавих наочних матеріалів і навіть справжніх продуктів.

Завершилося заняття цікавою та насиченою бесідою про бюджет, а також про методи заощадження коштів. Студенти із задоволенням розповідали, як вони планують свої витрати і вчаться розумно розпоряджатись грошима. У проведенні заняття допомагали наші викладачі – завідувач кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Галина Чередніченко, старший викладач Юліана Малик і викладач Юлія Калюжна.

Зауважимо, що заняття можуть відвідувати всі бажаючі, із графіком занять можна познайомитися на кафедрі ділової іноземної мови та міжнародної комунікації, у В-210.

Опублікований: 16-03-2018
Читайте також:
У дії систему якості НАССР у провідному закладі швидкого харчування побачили студенти-експерти

Викладачі кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Шульга та Анастасія Чорна разом із студентами спеціальності «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» відвідали один із столичних закладів швидкого харчування «МакДональдз», що знаходиться на вул. Гетьмана, 1-А. Обмеженість виробничих приміщень закладу не дозволяє проводити екскур...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У дії систему якості НАССР у провідному закладі швидкого харчування побачили студенти-експерти 25 березня 2019

Чоловіча хорова капела ім. Л. Ревуцького й творча молодь привітали жіноцтво університету зі святом

6 березня прекрасна половина колективу нашого університету приймала вітання з чудовим весняним святом 8 Березня від ректорату й ректора Анатолія Українця, Профкому НУХТ і Студентського центру патріотичного виховання та культурного розвитку. Найтепліші вітання й найкращі побажання від усіх чоловіків нашого колективу висловив голова Профкому співроб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чоловіча хорова капела ім. Л. Ревуцького й творча молодь привітали жіноцтво університету зі святом 06 березня 2019

Четвертокурсниця освітньої програми «Технології харчування» – серед переможців Міжнародного конкурсу стартапів «TourSystemUkrChallenge»

Ще одна здобувачка освіти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка стала призеркою Міжнародного конкурсу стартапів «TourSystemUkrChallenge» за напрямом «Start-up. Restaurant». За результатами публічного захисту проєкту Дипломом ІІІ ступеня відзначена здобувачка групи ХЧ 4-1 освітньо-професійної програми «Тех...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Четвертокурсниця освітньої програми «Технології харчування» – серед переможців Міжнародного конкурсу стартапів «TourSystemUkrChallenge» 08 квітня 2024

Інтелектуальний доробок

Вийшла у світ чергова монографія наших науковців. Цього разу книжкову поличку фахівців харчового й хімічного апарато- та машинобудування і споріднених галузей виробництва, а також викладачів, аспірантів і студентів закладів вищої освіти поповнило видання «Інноваційне обладнання для приготування та перероблення полімерних матеріалів і гумових суміше...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інтелектуальний доробок 25 листопада 2022