Н У Х Т

Із новими аспектами у викладанні іноземної мови знайомляться наші викладачі

09 листопада 2021

Із новими аспектами у викладанні іноземної мови знайомляться наші викладачі

6 листопада 2021 року завідувачка кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Галина Чередніченко та викладачі кафедри Ольга Никитенко та Юлія Калюжна взяли участь у онлайн-конференції «Tutors Conference Online», на якій заслухали доповіді методистів і викладачів іноземної мови.

Теми доповідей були досить багатогранними, втім кожна з них була корисною та розкривала нові аспекти у викладанні іноземної мови, становленні особистості та авторитету викладача, а також неодноразово порушувалося питання успішної підготовки здобувачів до здавання ЗНО та міжнародних іспитів.

Однією з найбільш актуальних  була доповідь Наталії Зачинської «ZNO Essentials: Writing. Tips and Tricks» («Основи ЗНО: Письмо. Поради та підказки»), в ній висвітлювалися питання адекватного розподілу часу під час письма, важливість зворотного зв'язку під час і після уроку, техніки концентрації уваги під час виконання завдань.

Не залишила байдужим нікого зі слухачів доповідь Ірини Трофімової «Natural English: building up language skills that impress» («Природна англійська: розвиток мовних навичок, які вражають»). Доповідачка окреслила основні проблеми, з якими стикається неносій мови, і запропонувала кілька практичних стратегій для миттєвого покращення. Сподіваємось, що ці стратегії будуть успішно реалізовані в процесі професійної мовної підготовки майбутніх фахівців.

Були і досить нетипові для викладацьких конференцій доповіді. До таких можна віднести «Online Teaching and Increasing your Income» («Онлайн-викладання та підвищення доходу») Ольги Хохлової, яка говорила про значущість уміння рекламувати навчальні послуги в умовах онлайн.

Знання іноземної мови – це завжди плюс та окраса будь-якого резюме. І ми сподіваємось, що здобувачі освіти візьмуть це до уваги, а наші викладачі допоможуть їм говорити впевнено, переконливо, а, головне, – англійською.

Опублікований: 09-11-2021
Читайте також:
У обговоренні співпраці закладів вищої освіти з ринком та їх інтеграції в ринкові програми взяли участь наші викладачі

На базі арт-простору НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського» «Білка» відбулася Конференція «ЗВО: Співпраця в епоху 4.0», присвячена питанням співпраці закладів вищої освіти з ринком та між собою, інтеграції в ринкові програми, що пропонують бізнес-асоціації та адаптації закладів вищої освіти до ринкових змін. Участь у заході взяв доцент кафедри автоматиза...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У обговоренні співпраці закладів вищої освіти з ринком та їх інтеграції в ринкові програми взяли участь наші викладачі 20 січня 2020

Thanksgiving Day на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

День Подяки (Thanksgiving Day) – національне свято США, яке широко відзначається в четвертий четвер листопада. У Америці це державне свято відзначають всенародними гуляннями і костюмованими парадами. У 2020 році День Подяки в США відзначили 26 листопада. Старші викладачки кафедри іноземних мов професійного спрямування Лариса Яненко і Людмила Юрчук...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Thanksgiving Day на кафедрі іноземних мов професійного спрямування 27 листопада 2020

Дослідницькі програми у Швейцарії для вчених НУХТ

У зв’язку з розгортанням повномасштабної війни на території України, іноземні партнери пропонують інструменти підтримки для українських вчених, інноваторів і дослідників. Швейцарський національний науковий фонд (SNSF) пропонує низку можливостей для проведення досліджень на базі Університету прикладних наук у місті Берн: - фахівцям із менеджменту,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дослідницькі програми у Швейцарії для вчених НУХТ 29 березня 2022

На пульсі всіх новацій виноробної галузі тримають руку викладачі кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

Яскрава виноробна подія у Київі BE WINE – нове еногастрономічне дійство на українській та світовій мапі вина, яке поєднує всі ланки винної індустрії – від професіоналів-виноробів, винних експертів і поціновувачів винної культури – відбулася 4-5 вересня. Захід відвідали викладачки кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Марина Білько...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На пульсі всіх новацій виноробної галузі тримають руку викладачі кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 07 вересня 2021