Н У Х Т

Інтернет речей і як він працює на Smart-лекторії кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

23 жовтня 2023

Інтернет речей і як він працює на Smart-лекторії кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

Чергова лекція в рамках Smart-лекторію кафедри мехатроніки та пакувальної техніки прочитана випукником і професійно спрямованим фахівцем-системним аналітиком IIoT Максимом Чепуром. Вона була присвячена впровадженню IT-Enterprise - IIoT і його функції на виробництві. У ході презентації були висвітлені основні етапи формування ІIoT, розкрита методика побудови системи пов'язаних пристроїв, які спілкуються між собою через Інтернет.

Лектор навів результати впровадження системи по опрацюванню зібраних даних. Були проаналізовані підходи до підключення пристроїв ІIoT для збору даних за допомогою датчиків і спеціально розроблених програм.

Під час дискусії здобувачі вищої освіти спеціальності 131, освітньо-професійної програми «Прикладна механіка» та спеціальності 133, освітньо-професійної програми «Інжиніринг поліграфічних та пакувальних виробництв» обговорили відмінності між підходами Industry 4.0 та 5.0. Почули думку фахівця щодо забезпечення автоматичного відбору даних з різних технологічних пристроїв і машин, прогнозування майбутніх результатів та отримання більш глибокої інформації за допомогою методів аналізу даних.

Багато питань до лектора було і у викладачів – завідувачки кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Людмили Кривопляс-Володіної, гаранта магістерської освітньо-професійної програми «Прикладна механіка» Костянтина Васильківського, завідувача кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Олександра Гавви.

Співробітники кафедр мехатроніки та пакувальної техніки і машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв відзначили високу кваліфікацію доповідача, чітку і професійну роботу по інформуванню здобувачів освіти щодо інноваційних технологій.

Викладачі й студенти висловлюють свою вдячність Максиму Чепуру та бажають подальшого процвітання і професійних перемог!

Опублікований: 23-10-2023
Читайте також:
Мандрівка до світу кольорів

18 листопада в університеті відбувся надзвичайно атмосферний, емоційний і по-справжньому надихаючий захід – лекція-практика «Мова кольорів» від неймовірної Тетяни Скорої. У затишному просторі присутні поринули у світ барв, які не просто прикрашають наше життя, а впливають на настрій, енергію, рішення, комунікацію та навіть наше внутрішнє відчуття г...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мандрівка до світу кольорів 19 листопада 2025

Перший досвід публічних виступів за межами alma mater отримали наші здобувачі

Результати наукової самостійної роботи студентів у межах опанування навчального курсу «Історія і культура України» були представлені на ХХІІІ Всеукраїнській науковій конференції молодих учених, що відбулася на базі Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького. Вітаємо учасників із першим досвідом публічних виступів за межами alma ma...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перший досвід публічних виступів за межами alma mater отримали наші здобувачі 29 квітня 2021

Майстер-клас від фахівчині-практика

Здобувачі спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» поспілкувалися з начальницею лабораторії ТОВ «Астра-Косметик» Яною Зубрицькою, яка провела онлайн майстер-клас із виробництва туші для вій. Зустріч була організована доценткою кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Наталією Сабадаш. У цікав...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майстер-клас від фахівчині-практика 06 липня 2021

Гостьовий лекційно-лабораторний практикум: практичні скіли від стейкхолдерів

У рамках проведення планових гостьових лекцій з базових і вибіркових дисциплін для здобувачів вищої освіти, за ініціативи професорки кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Ірини Шевченко 15 жовтня 2024 року з дисципліни «Інноваційні технології м’ясних і м'ясомістких продуктів» був проведений лекційно-лабораторний практикум на тему «CLEAN SMOK...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьовий лекційно-лабораторний практикум: практичні скіли від стейкхолдерів 16 жовтня 2024