Н У Х Т

Інтернет речей і як він працює на Smart-лекторії кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

23 жовтня 2023

Інтернет речей і як він працює на Smart-лекторії кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

Чергова лекція в рамках Smart-лекторію кафедри мехатроніки та пакувальної техніки прочитана випукником і професійно спрямованим фахівцем-системним аналітиком IIoT Максимом Чепуром. Вона була присвячена впровадженню IT-Enterprise - IIoT і його функції на виробництві. У ході презентації були висвітлені основні етапи формування ІIoT, розкрита методика побудови системи пов'язаних пристроїв, які спілкуються між собою через Інтернет.

Лектор навів результати впровадження системи по опрацюванню зібраних даних. Були проаналізовані підходи до підключення пристроїв ІIoT для збору даних за допомогою датчиків і спеціально розроблених програм.

Під час дискусії здобувачі вищої освіти спеціальності 131, освітньо-професійної програми «Прикладна механіка» та спеціальності 133, освітньо-професійної програми «Інжиніринг поліграфічних та пакувальних виробництв» обговорили відмінності між підходами Industry 4.0 та 5.0. Почули думку фахівця щодо забезпечення автоматичного відбору даних з різних технологічних пристроїв і машин, прогнозування майбутніх результатів та отримання більш глибокої інформації за допомогою методів аналізу даних.

Багато питань до лектора було і у викладачів – завідувачки кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Людмили Кривопляс-Володіної, гаранта магістерської освітньо-професійної програми «Прикладна механіка» Костянтина Васильківського, завідувача кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Олександра Гавви.

Співробітники кафедр мехатроніки та пакувальної техніки і машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв відзначили високу кваліфікацію доповідача, чітку і професійну роботу по інформуванню здобувачів освіти щодо інноваційних технологій.

Викладачі й студенти висловлюють свою вдячність Максиму Чепуру та бажають подальшого процвітання і професійних перемог!

Опублікований: 23-10-2023
Читайте також:
Здобувачі-фінансисти долучаються до онлайн-заходів Нацбанку України

Бакалаври-фінансисти першого та другого року навчання разом із доценткою кафедри фінансів Ганною Рогановою взяли активну участь у Zoom-конференції від Національного банку України «Гроші, як засіб комунікації». Фахівець музею грошей НБУ Роман Рілов акцентував увагу здобувачів на суттєвих елементах оновлення номінального ряду гривні. Лектор обґрунт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі-фінансисти долучаються до онлайн-заходів Нацбанку України 18 травня 2021

Гаряча пора випробувань для випускників 4 курсу

Два дні тривали захисти кваліфікаційних робіт на здобуття освітнього ступеню «бакалавр» четвертокурсниками спеціальності 071 «Облік і оподаткування», освітньої програми «Облік і аудит». На розсуд Екзаменаційної комісії, яку очолив завідувач кафедри обліку і аудиту, професор Леонід Чернелевський, були представлені результати досліджень щодо обліков...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гаряча пора випробувань для випускників 4 курсу 25 червня 2020

Майбутнє починається сьогодні

Кожний день навчання на кафедрі біотехнології і мікробіології та факультеті біотехнології та екологічного контролю є незабутнім і цікавим. 28 березня студенти 4 та 5 курсів отримали можливість зустрітися з представниками провідної фармацевтичної компанії ПАТ «Фармак», фахівцем відділу управління персоналом Лілією Оропай та інженером-технологом Воло...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майбутнє починається сьогодні 02 квітня 2019