Н У Х Т

Інтернет речей і як він працює на Smart-лекторії кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

23 жовтня 2023

Інтернет речей і як він працює на Smart-лекторії кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

Чергова лекція в рамках Smart-лекторію кафедри мехатроніки та пакувальної техніки прочитана випукником і професійно спрямованим фахівцем-системним аналітиком IIoT Максимом Чепуром. Вона була присвячена впровадженню IT-Enterprise - IIoT і його функції на виробництві. У ході презентації були висвітлені основні етапи формування ІIoT, розкрита методика побудови системи пов'язаних пристроїв, які спілкуються між собою через Інтернет.

Лектор навів результати впровадження системи по опрацюванню зібраних даних. Були проаналізовані підходи до підключення пристроїв ІIoT для збору даних за допомогою датчиків і спеціально розроблених програм.

Під час дискусії здобувачі вищої освіти спеціальності 131, освітньо-професійної програми «Прикладна механіка» та спеціальності 133, освітньо-професійної програми «Інжиніринг поліграфічних та пакувальних виробництв» обговорили відмінності між підходами Industry 4.0 та 5.0. Почули думку фахівця щодо забезпечення автоматичного відбору даних з різних технологічних пристроїв і машин, прогнозування майбутніх результатів та отримання більш глибокої інформації за допомогою методів аналізу даних.

Багато питань до лектора було і у викладачів – завідувачки кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Людмили Кривопляс-Володіної, гаранта магістерської освітньо-професійної програми «Прикладна механіка» Костянтина Васильківського, завідувача кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Олександра Гавви.

Співробітники кафедр мехатроніки та пакувальної техніки і машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв відзначили високу кваліфікацію доповідача, чітку і професійну роботу по інформуванню здобувачів освіти щодо інноваційних технологій.

Викладачі й студенти висловлюють свою вдячність Максиму Чепуру та бажають подальшого процвітання і професійних перемог!

Опублікований: 23-10-2023
Читайте також:
Завдання по забезпеченню якісною та корисною продукцією різних груп населення вирішують магістранти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів розпочалися захисти магістерських робіт зі спеціальності «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів» денної та заочної форми навчання. Очолила роботу Екзаменаційної комісії директор Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ Оксана Кочубей-Литви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завдання по забезпеченню якісною та корисною продукцією різних груп населення вирішують магістранти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 20 лютого 2019

Якість знань рекламістів підтверджена захистами

Блискучі захисти магістрів спеціальності «Журналістика» (освітня програма «Реклама і зв'язки з громадськістю») на кафедрі маркетингу Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ – підтвердження якості тих знань, які вони отримали в університеті протягом усього навчання. Цього року магістри обрали для робіт глобальні соціальні проблеми...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Якість знань рекламістів підтверджена захистами 28 лютого 2020

Про екологічні проблеми, безпеку продуктів харчування та новітні технології дізналися наші студенти на лекції від виробничників

Студенти спеціальності «Технологія консервування, зберігання і переробки м’яса» зустрілися з представниками ТОВ «Пріоріті Інтернешенл», що спеціалізується на виробництві та дистрибуції харчових інгредієнтів для м’ясної промисловості (комбі-суміші, тваринні білки, емульгатори, загусники, натуральні барвники, продукти для копчення, ферменти, крохмалі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про екологічні проблеми, безпеку продуктів харчування та новітні технології дізналися наші студенти на лекції від виробничників 04 липня 2019

Інновації для сфери гостинності вивчають студенти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

25 вересня студенти груп ХЧ 3-13ск і ХЧ -3-14ск разом із викладачами, доцентом Надією Кравчук, асистентами Ганною Березовою та Володимиром Польовиком відвідали міжнародний експофорум ресторанно-готельного бізнесу та клінінгу FoReCH - головну професійну подію сектора HoReCa в Україні. Студенти та викладачі, відвідавши експофорум, надихнулися новими...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інновації для сфери гостинності вивчають студенти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 26 вересня 2019