Н У Х Т

Інтерактивним діловим іграм – «так»!

12 червня 2023

Інтерактивним діловим іграм – «так»!

Останнє заняття з дисципліни «Технологія лікарських косметичних засобів» здобувачів групи ФБ-1-2М відбулося у незвичному форматі. Лекторка дисципліни, доцентка Вікторія Красінько запропонувала закріпити уже здобуті протягом семестру знання шляхом ділової гри, присвяченої проєктуванню виробництва нового косметичного засобу. У ході роботи «було організоване» підприємство, здатне розробити інноваційний протиакне тонік.

Група магістрантів розділилася на творчі колективи, які мали вирішувати різні завдання у ході створення проєкту.

Сектор маркетологів провів економічну розвідку, зібравши дані про потенційних конкурентів, вивчивши потреби населення в косметичному засобі, а також порахувавши те, скільки тоніку буде доречно випустити на ринок.

Дослідницький сектор займався розробленням потенційного складу майбутнього засобу, чітко аргументувавши вибір тієї чи іншої речовини у складі продукції, спираючись на теоретичні дані з лекційного курсу.

Мабуть, чи не найважча робота лягла на плечі представників сектору інженерів-технологів. Окрім необхідності описати поживне середовище для бактерій-продуцентів деяких реагентів, їм довелося підбирати необхідне устаткування як для біосинтезу цільових речовин, так і для виготовлення самого косметичного засобу.

Учасникам команди з контролю якості довелося згадувати і основи хімії та фізики, і лабораторне устаткування, а також ретельно проштудіювати нормативні документи, які допомогли підтвердити високу якість одержаних продуктів, або ж навпаки – дозволяють виявити допущені помилки під час виробництва. Така робота хоч і вважається досить копіткою та виснажливою, але без неї неможливо дотримуватися високих стандартів, заданих світовим ринком косметики.

Практичне заняття дало можливість студентам використати у своїй роботі не тільки знання з технології косметичних лікарських засобів, а й з інших важливих дисциплін. Поставлене перед ними завдання сприяло покращенню навичок роботи в колективі, пошукової діяльності, оброблення літератури та нормативних документів.

Опублікований: 12-06-2023
Читайте також:
Світла пам’ять професорці Вірі Іванівні Дробот...

(04.09.1934 р. — 09.11.2025 р.) З глибоким сумом наукова та освітянська спільнота Національного університету харчових технологій сповіщає про непоправну втрату – 9 листопада 2025 року, на 92-му році життя, пішла з життя професорка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів ВІРА ІВАНІВНА ДРОБОТ – видатна вчена у галузі хлібопекарськ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Світла пам’ять професорці Вірі Іванівні Дробот... 10 листопада 2025

Вступникам важливо відслідковувати статус своїх заяв

Подання заяв на вступ до бакалаврату триває. Після оброблення приймальними комісіями кожної поданої електронної заяви її статус змінюється. І вступникам потрібно обов’язково переглядати статуси у своїх е-кабінетах. Особливу увагу слід звернути, якщо у заяви з’явився статус «Потребує уточнення вступником». Це означає, що заклад вищої освіти прийняв ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вступникам важливо відслідковувати статус своїх заяв 24 липня 2025

Новий навчальний посібник колективу авторів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В. Ф. Доценка

Викладацький колектив факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка активно працює над виданням якісної навчальної літератури для здобувачі вищої освіти. Нещодавно вийшов друком новий навчальний посібник «Організація виробництва в закладах ресторанного господарства» колективу авторів кафедри технології ресторанн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий навчальний посібник колективу авторів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В. Ф. Доценка 20 липня 2023

Пошук оптимальних технологічних рішень здійснили магістранти кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбулася відкрита лекція «Системний аналіз технологічних процесів бродильних виробництв» з дисципліни «Оптимізація технологічних процесів бродильних виробництв», яку прочитав доцент кафедри Роман Мукоїд для студентів-магістрантів 1 курсу. На лекції були присутні завідувач кафедри, доцент  А...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Пошук оптимальних технологічних рішень здійснили магістранти кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 09 жовтня 2018