Н У Х Т

Інтерактивним діловим іграм – «так»!

12 червня 2023

Інтерактивним діловим іграм – «так»!

Останнє заняття з дисципліни «Технологія лікарських косметичних засобів» здобувачів групи ФБ-1-2М відбулося у незвичному форматі. Лекторка дисципліни, доцентка Вікторія Красінько запропонувала закріпити уже здобуті протягом семестру знання шляхом ділової гри, присвяченої проєктуванню виробництва нового косметичного засобу. У ході роботи «було організоване» підприємство, здатне розробити інноваційний протиакне тонік.

Група магістрантів розділилася на творчі колективи, які мали вирішувати різні завдання у ході створення проєкту.

Сектор маркетологів провів економічну розвідку, зібравши дані про потенційних конкурентів, вивчивши потреби населення в косметичному засобі, а також порахувавши те, скільки тоніку буде доречно випустити на ринок.

Дослідницький сектор займався розробленням потенційного складу майбутнього засобу, чітко аргументувавши вибір тієї чи іншої речовини у складі продукції, спираючись на теоретичні дані з лекційного курсу.

Мабуть, чи не найважча робота лягла на плечі представників сектору інженерів-технологів. Окрім необхідності описати поживне середовище для бактерій-продуцентів деяких реагентів, їм довелося підбирати необхідне устаткування як для біосинтезу цільових речовин, так і для виготовлення самого косметичного засобу.

Учасникам команди з контролю якості довелося згадувати і основи хімії та фізики, і лабораторне устаткування, а також ретельно проштудіювати нормативні документи, які допомогли підтвердити високу якість одержаних продуктів, або ж навпаки – дозволяють виявити допущені помилки під час виробництва. Така робота хоч і вважається досить копіткою та виснажливою, але без неї неможливо дотримуватися високих стандартів, заданих світовим ринком косметики.

Практичне заняття дало можливість студентам використати у своїй роботі не тільки знання з технології косметичних лікарських засобів, а й з інших важливих дисциплін. Поставлене перед ними завдання сприяло покращенню навичок роботи в колективі, пошукової діяльності, оброблення літератури та нормативних документів.

Опублікований: 12-06-2023
Читайте також:
Віртуальне лідерство: як правильно комунікувати у період дистанційного навчання?

Дистанційне навчання в умовах карантину виявилось достатньо складним викликом як для студента, так і для викладача, адже необхідно максимально швидко переорієнтуватися з безпосереднього проведення занять в аудиторіях до віртуального. Яким чином вимагати ретельного виконання завдань від студента, адже з’являється така спокуса скористатися відсутніст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Віртуальне лідерство: як правильно комунікувати у період дистанційного навчання? 04 травня 2020

Відеоконференція-дискусія на черговому засіданні Movie Club

Дистанційна форма навчання з використанням онлайн-платформ набула під час  Covid-локдауну неабиякої актуальності. Можливості для навчання і всебічного розвитку є завжди. Завдяки сукупності сучасних технологій викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування проводять не тільки заняття, консультації онлайн, а й інші позанавчальні заходи. 16...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відеоконференція-дискусія на черговому засіданні Movie Club 17 листопада 2020

Вчимося комунікувати, або як бути впевненим співрозмовником

Комунікативні навики є одними із найважливіших у роботі співробітників любої компанії, а вміння подолати бар’єри у спілкуванні та встановити міцний міжособистісний контакт є актуальним як для студентського колективу, так і на роботі. Та здатність налагоджувати комунікацію не дається від народження, а потребує постійних тренувань. От і студенти-біо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вчимося комунікувати, або як бути впевненим співрозмовником 28 жовтня 2020

З принципами НАССР познайомила виробничників доцентка кафедри експертизи харчових продуктів

Інститутом підготовки фахівців Національного органу стандартизації було організовано навчання для керівного складу працівників компанії «Арго регіон» у рамках теми «Практичні аспекти розроблення та впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР». До програми навчання була залучена доцентка кафедри експертизи харчових продуктів Вікторія Кійко...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З принципами НАССР познайомила виробничників доцентка кафедри експертизи харчових продуктів 25 жовтня 2023