Н У Х Т

Інновації в упаковці: знайомимося з трендами

06 червня 2025

Інновації в упаковці: знайомимося з трендами

Сучасні технології, сталий розвиток, функціональний дизайн та нові реалії споживчого ринку – саме ці теми стали центральними на конференції «Інновації в упаковці 2025», яка відбулася 5 червня і зібрала провідних експертів галузі, науковців і представників бізнесу задля обміну досвідом та пошуку ефективних рішень для майбутнього паковання.

До участі у заході долучилися доцентка кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Наталія Кулик разом зі здобувачами спеціальності G20 «Видавництво та поліграфія» та асистентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Марія Омельченко, яка активно вивчає сучасні тенденції у сфері пакування як складову ефективної і безпечної харчової продукції. Участь у конференції стала для них цінним майданчиком для професійного зростання, обміну ідеями та налагодження нових партнерств.

Захід відкрили партнери конференції – директор представництва компанії «Дау Україна» Олександр Александров і представниця 58 ОМПБ Наталія Кармаш, підкресливши важливість діалогу між промисловістю, наукою й оборонною сферою.

У першій сесії учасники обговорили: виклики та перспективи використання вторинних полімерів – Олександр Александров (Dow Україна); маркетингову роль упаковки та тренди 2025 року – Катерина Калюжна (Kantar Україна); інноваційний дизайн пляшок – Юрій Ніколаєнко (ПЕТ Технолоджиз); лабораторний і виробничий контроль якості тари – Олексій Рясний (Хімлаборреактив); сучасні рішення для онлайн/офлайн торгівлі – Андрій Ребро (Київський картонно-паперовий комбінат); розвиток сталості в пакованні – Валерія Юрлова (Avery Dennison); зменшення ваги пакувальних матеріалів – досвід AB InBev Efes Ukraine, представлений Олексієм Тишенком; рішення для ліній розливу компактного класу – Роман Харитонюк (Кронес Україна); картонні піддони як екологічна альтернатива – Орест Щудло (Інтер-Пак Україна).

Після огляду виставкової зони розпочалася друга сесія, присвячена інноваційним підходам у дизайні, виробництві та логістиці упаковки: тренди ринку упаковки – Ярослав Куліковський (Pro-Consulting); гнучкі пакувальні матеріали нового покоління – Денис Пригодій (ТАС Евотек); ідеальна формула дизайну паковання – Максим Лесняк (Dozen); паковання для бізнесу 2025 – Максим Соломаха (Ніка Пласт); AI-оптимізація виробництва: кейс BasePack – Василь Чертков і Григорій Кукуруза.

Заключною частиною конференції стала панельна дискусія щодо нових вимог сталого розвитку згідно з Регламентом ЄС PPWR, яку модерував Олександр Александров. До обговорення долучилися: Володимир Слабий (УКРПЕК), Вікторія Гайдай (МХП), Павло Замотаєв (ХГ Консалтинг).

Наші учасники висловлюють вдячність організаторам і спікерам конференції за можливість обговорити ключові тренди сфери.

Опублікований: 06-06-2025
Читайте також:
Уперше в історії кафедри фізики відбувся науково-практичний семінар «Удосконалення фізичних методів контролю якості продуктів харчування»

26 листопада 2019 року вперше в історії кафедри фізики НУХТ відбувся довгоочікуваний науково-практичний семінар із міжнародною участю «Удосконалення фізичних методів контролю якості продуктів харчування», присвячений 135-річчю заснування нашого університету. На захід були запрошені фахівці фірми «Bruker BioSpin GmbH» (Німеччина) з відділу АПК: док...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Уперше в історії кафедри фізики відбувся науково-практичний семінар «Удосконалення фізичних методів контролю якості продуктів харчування» 29 листопада 2019

Лекція від стейкхолдера для здобувачів вищої освіти освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

Кафедра експертизи харчових продуктів залучає зовнішніх стейкхолдерів до проведення аудиторних занять для здобувачів вищої освіти. 29 березня гостьову лекцію «Сертифікація системи управління безпечністю харчових продуктів» прочитав фахівець-практик, провідний аудитор ТОВ «Бюро Верітас Сертифікейшн Україна» Сергій Плічко. Лекція читалась у рамках в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекція від стейкхолдера для здобувачів вищої освіти освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» 30 березня 2021

Фініш-2022 – на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки завершилися захисти кваліфікаційних робіт

15 червня 2022 року на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки відбувся другий і завершальний захист дипломних проєктів здобувачів освітнього ступеню «бакалавр» спеціальності 131 «Прикладна механіка», освітньо-професійної програми «Прикладна механіка». Кваліфікаційні роботи захищались у відкритому публічному форматі відеоконференції із відеозап...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фініш-2022 – на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки завершилися захисти кваліфікаційних робіт 16 червня 2022