Н У Х Т

Інновації в упаковці: знайомимося з трендами

06 червня 2025

Інновації в упаковці: знайомимося з трендами

Сучасні технології, сталий розвиток, функціональний дизайн та нові реалії споживчого ринку – саме ці теми стали центральними на конференції «Інновації в упаковці 2025», яка відбулася 5 червня і зібрала провідних експертів галузі, науковців і представників бізнесу задля обміну досвідом та пошуку ефективних рішень для майбутнього паковання.

До участі у заході долучилися доцентка кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Наталія Кулик разом зі здобувачами спеціальності G20 «Видавництво та поліграфія» та асистентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Марія Омельченко, яка активно вивчає сучасні тенденції у сфері пакування як складову ефективної і безпечної харчової продукції. Участь у конференції стала для них цінним майданчиком для професійного зростання, обміну ідеями та налагодження нових партнерств.

Захід відкрили партнери конференції – директор представництва компанії «Дау Україна» Олександр Александров і представниця 58 ОМПБ Наталія Кармаш, підкресливши важливість діалогу між промисловістю, наукою й оборонною сферою.

У першій сесії учасники обговорили: виклики та перспективи використання вторинних полімерів – Олександр Александров (Dow Україна); маркетингову роль упаковки та тренди 2025 року – Катерина Калюжна (Kantar Україна); інноваційний дизайн пляшок – Юрій Ніколаєнко (ПЕТ Технолоджиз); лабораторний і виробничий контроль якості тари – Олексій Рясний (Хімлаборреактив); сучасні рішення для онлайн/офлайн торгівлі – Андрій Ребро (Київський картонно-паперовий комбінат); розвиток сталості в пакованні – Валерія Юрлова (Avery Dennison); зменшення ваги пакувальних матеріалів – досвід AB InBev Efes Ukraine, представлений Олексієм Тишенком; рішення для ліній розливу компактного класу – Роман Харитонюк (Кронес Україна); картонні піддони як екологічна альтернатива – Орест Щудло (Інтер-Пак Україна).

Після огляду виставкової зони розпочалася друга сесія, присвячена інноваційним підходам у дизайні, виробництві та логістиці упаковки: тренди ринку упаковки – Ярослав Куліковський (Pro-Consulting); гнучкі пакувальні матеріали нового покоління – Денис Пригодій (ТАС Евотек); ідеальна формула дизайну паковання – Максим Лесняк (Dozen); паковання для бізнесу 2025 – Максим Соломаха (Ніка Пласт); AI-оптимізація виробництва: кейс BasePack – Василь Чертков і Григорій Кукуруза.

Заключною частиною конференції стала панельна дискусія щодо нових вимог сталого розвитку згідно з Регламентом ЄС PPWR, яку модерував Олександр Александров. До обговорення долучилися: Володимир Слабий (УКРПЕК), Вікторія Гайдай (МХП), Павло Замотаєв (ХГ Консалтинг).

Наші учасники висловлюють вдячність організаторам і спікерам конференції за можливість обговорити ключові тренди сфери.

Опублікований: 06-06-2025
Читайте також:
Вдалий вибір професії - перший крок до успішного майбуття

9 листопада в Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ відбувся День відкритих дверей. До навчального закладу завітали випускники шкіл і професійно-технічних закладів освіти Полтави та Полтавської області, а також інших регіонів нашої країни. Колектив коледжу гостинно зустрічав майбутніх студентів, підготувавши для них та їх батьків цікаві пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вдалий вибір професії - перший крок до успішного майбуття 11 листопада 2019

Наукові здобутки здобувачів-менеджерів

4 квітня 2023 року на кафедрі економіки праці та менеджменту у рамках проведення 89-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» відбулося засідання секції 5.2 «Сучасні методи управління підприємством», у якому взяли участь здобувачі вищої о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукові здобутки здобувачів-менеджерів 05 квітня 2023

Завідувач кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства увійшов до числа експертів, що визначали кращих українських виробників пиво-безалкогольної продукції

Українська галузева компанія по виробництву пива, безалкогольних напоїв та мінеральних вод ПрАТ «Укрпиво» провела щорічний конкурс пива, безалкогольних, слабоалкогольних і зброджених напоїв, мінеральних і питних вод, солоду пивоварного. Цього року, не зважаючи на карантинні заходи, був наймасштабніший конкурс за кількістю поданих зразків продукції...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завідувач кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства увійшов до числа експертів, що визначали кращих українських виробників пиво-безалкогольної продукції 27 серпня 2020

Досвід молодих викладачів

7 жовтня на кафедрі готельно-ресторанної справи відбулися відкриті заняття доцента Ольги Пушки і асистента Світлани Ковальчук. Лекцію «Предмет дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства. Характеристика технологічних процесів виробництва кулінарної продукції» з навчальної дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» О...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Досвід молодих викладачів 13 жовтня 2020