Н У Х Т

Інновації в упаковці: знайомимося з трендами

06 червня 2025

Інновації в упаковці: знайомимося з трендами

Сучасні технології, сталий розвиток, функціональний дизайн та нові реалії споживчого ринку – саме ці теми стали центральними на конференції «Інновації в упаковці 2025», яка відбулася 5 червня і зібрала провідних експертів галузі, науковців і представників бізнесу задля обміну досвідом та пошуку ефективних рішень для майбутнього паковання.

До участі у заході долучилися доцентка кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Наталія Кулик разом зі здобувачами спеціальності G20 «Видавництво та поліграфія» та асистентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Марія Омельченко, яка активно вивчає сучасні тенденції у сфері пакування як складову ефективної і безпечної харчової продукції. Участь у конференції стала для них цінним майданчиком для професійного зростання, обміну ідеями та налагодження нових партнерств.

Захід відкрили партнери конференції – директор представництва компанії «Дау Україна» Олександр Александров і представниця 58 ОМПБ Наталія Кармаш, підкресливши важливість діалогу між промисловістю, наукою й оборонною сферою.

У першій сесії учасники обговорили: виклики та перспективи використання вторинних полімерів – Олександр Александров (Dow Україна); маркетингову роль упаковки та тренди 2025 року – Катерина Калюжна (Kantar Україна); інноваційний дизайн пляшок – Юрій Ніколаєнко (ПЕТ Технолоджиз); лабораторний і виробничий контроль якості тари – Олексій Рясний (Хімлаборреактив); сучасні рішення для онлайн/офлайн торгівлі – Андрій Ребро (Київський картонно-паперовий комбінат); розвиток сталості в пакованні – Валерія Юрлова (Avery Dennison); зменшення ваги пакувальних матеріалів – досвід AB InBev Efes Ukraine, представлений Олексієм Тишенком; рішення для ліній розливу компактного класу – Роман Харитонюк (Кронес Україна); картонні піддони як екологічна альтернатива – Орест Щудло (Інтер-Пак Україна).

Після огляду виставкової зони розпочалася друга сесія, присвячена інноваційним підходам у дизайні, виробництві та логістиці упаковки: тренди ринку упаковки – Ярослав Куліковський (Pro-Consulting); гнучкі пакувальні матеріали нового покоління – Денис Пригодій (ТАС Евотек); ідеальна формула дизайну паковання – Максим Лесняк (Dozen); паковання для бізнесу 2025 – Максим Соломаха (Ніка Пласт); AI-оптимізація виробництва: кейс BasePack – Василь Чертков і Григорій Кукуруза.

Заключною частиною конференції стала панельна дискусія щодо нових вимог сталого розвитку згідно з Регламентом ЄС PPWR, яку модерував Олександр Александров. До обговорення долучилися: Володимир Слабий (УКРПЕК), Вікторія Гайдай (МХП), Павло Замотаєв (ХГ Консалтинг).

Наші учасники висловлюють вдячність організаторам і спікерам конференції за можливість обговорити ключові тренди сфери.

Опублікований: 06-06-2025
Читайте також:
Вступникам на замітку: освітня програма «Екологія та екоменеджмент»

Шановні вступники! Нагадуємо про ще одну неймовірно круту й актуальну освітню програму нашого університету – «Екологія та екоменеджмент» (спеціальність 101 «Екологія»)! Тільки подивіться, які шалено креативні наші студенти-екологи!  Обирайте «Екологію та екоменеджмент» у НУХТ, ставте першим пріоритетом і на вас чекає: - цікаве, різноманітне сту...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вступникам на замітку: освітня програма «Екологія та екоменеджмент» 30 липня 2024

Викладач кафедри теплоенергетики та холодильної техніки – тренер проєкту EUREM

Доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Олексій Пилипенко викладає курс про системи холодопостачання на тренінгу EUREM. Тренінг EUREM – «Європейський енергоменеджер (ТПП)» – це визнана у світі кваліфікаційна програма у галузі енергоменеджменту та енергоефективних технологій, орієнтована на енергоменджерів підприємств і компанії, що н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладач кафедри теплоенергетики та холодильної техніки – тренер проєкту EUREM 23 жовтня 2020

Ярмаркування до Міжнародного дня студентів

13 листопада в актовій залі Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ в рамках тижня циклової комісії спеціальності «Харчові технології» відбувся святковий концерт, присвячений Міжнародному дню студентів. За традицією в цей святковий день у коледжі вшановують кращих студентів. Директор коледжу Анатолій Палаш нагородив грамотами і подяками пере...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ярмаркування до Міжнародного дня студентів 14 листопада 2019

У найдрібніших деталях з питань академічної доброчесності розібралася завідувачка кафедри фізики

Якісна освіта базується на засадах академічної доброчесності. Академічна доброчесність у вищій освіті – це безліч дилем і щоденних викликів. Тому розвитку культури академічної доброчесності у нашому закладі й, зокрема, на кафедрі фізики, приділяється велика увага. Враховуючи актуальність цієї теми та бажання розібратися у найдрібніших деталях з пи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У найдрібніших деталях з питань академічної доброчесності розібралася завідувачка кафедри фізики 18 листопада 2022