Н У Х Т

Готуємо інженерів майбутнього у тісній співпраці з провідними компаніями

14 липня 2025

Готуємо інженерів майбутнього у тісній співпраці з провідними компаніями

10 липня 2025 року завідувач кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка Ярослав Смітюх і доценти кафедри Олександр Пупена та Володимир Полупан відвідали центральний офіс «Шнейдер Електрік Україна». Мета візиту – підведення підсумків співпраці НУХТ і «Шнейдер Електрік» у минулому навчальному році та окреслення перспектив подальшого розвитку спільних ініціатив.

Наші викладачі поспілкувалися з представниками компанії Павлом Захваткіним та Олександром Ніколенком, обговорили подальші плани, зокрема щодо розроблення навчальних матеріалів для курсів із робототехніки, машинного зору, керування приводами та MES/MOM; розвитку лабораторії «Шнейдер Електрік» у НУХТ; запрошення випускників і здобувачів освіти кафедри до роботи в офісі «Шнейдер Електрік»; організації практики для здобувачів освіти; проведення екскурсій до Innovation HUB і можливого відкриття там навчальних стендів; спільної роботи над програмами підготовки здобувачів освіти за освітньою програмою «Автоматизація, технічні та програмні засоби робототехніки»; оновлення ОПП із посиленням напряму ПЛК уже на перших курсах навчання.

Технічна спеціалістка Олена Мудра розповіла нашим викладачам про можливості і продемонструвала роботу стендів із Lexium Cobot та програмного забезпечення EcoStruxure™ Machine Expert Twin. Обговорили потенційні можливості їх використання у навчальному процесі.

Усі відзначили високі результати багаторічної співпраці, яка триває ще з другої половини 1990-х років. Ярослав Смітюх висловив вдячність за технічну та консультативну підтримку НУХТ і кафедри, особливо в цей нелегкий для країни час. У свою чергу Павло Захваткін та Олександр Ніколенко відзначили, що наші випускники демонструють високий рівень підготовки та працюють у багатьох компаніях партнерів, а також у «Шнейдер Електрік Україна».

Зустріч відбулася у дружній і конструктивній атмосфері. Щиро вдячні «Шнейдер Електрік Україна» за постійну підтримку та допомогу у підготовці фахівців! Працюємо далі!

Опублікований: 14-07-2025
Читайте також:
Практичне занурення студентів-біотехнологів у методи контролю фармацевтичних виробництв

Після тривалого періоду онлайн-навчання, здобувачі-третьокурсники спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» знову відчули атмосферу реальної лабораторії, виконуючи лабораторне заняття з дисципліни «Методи контролю біотехнологічних, фармацевтичних і харчових виробництв», проведене лекторкою дисципліни, доценткою Вікторією Красінько. Лаборат...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичне занурення студентів-біотехнологів у методи контролю фармацевтичних виробництв 29 квітня 2024

Учасниками інформаційного дня «Horizon Europe Launch Day in Ukraine» стали викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Людмила Дейниченко, Ігор Устименко, Олег Кузьмін, Ірина Корецька відвідали інформаційний день «Horizon Europe Launch Day in Ukraine», головна мета якого – інформування потенційних учасників Рамкової програми ЄС із досліджень та інновацій «Горизонт Європа» та комплементарної до неї Про...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Учасниками інформаційного дня «Horizon Europe Launch Day in Ukraine» стали викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 09 грудня 2021

На кафедру машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв завітав гість із Білоруського національного технічного університету

На кафедру машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв завітав гість - завідувач кафедри торговельного і рекламного обладнання Білоруського національного технічного університету, фахівець у галузі машин і апаратів харчових виробництв Олексій Єрмаков. Олексій звернув увагу на лабораторну базу нашої кафедри, яка дозволяє використовувати у...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедру машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв завітав гість із Білоруського національного технічного університету 14 вересня 2018

Успішне завершення практик здобувачів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Практика є невід’ємною складовою навчання як бакалаврів, так і магістрів, оскільки сприяє підготовці конкурентоспроможних на українському та європейському ринках праці амбітних фахівців, здатних вирішувати практичні проблеми та складні спеціалізовані задачі, що характеризуються комплексністю та невизначеністю умов у сфері професійного харчування. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішне завершення практик здобувачів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 27 червня 2024