Н У Х Т

Гостьові лекції від практиків тривають

18 жовтня 2021

Гостьові лекції від практиків тривають

У рамках лекційних занять із дисциплін «Технології продукції ресторанного господарства» і «Проєктування та дизайн закладів ресторанного господарства» відбувся лекторій від співвласника компанії «Дідо Джозеф» Андрія Свірського. Модераторами зустрічі були доцентка кафедри технології  ресторанної і аюрведичної продукції Віра Зуйко, старша викладачка Олена Матиящук та асистентка Владлена Михайленко. Зустріч організована для потоку четвертого курсу спеціальності 181 «Харчові технології».

Лектор поділився зі здобувачами досвідом щодо відкриття власної справи, детально розповів про плюси та мінуси ведення фермерського господарства в Україні, зокрема про перешкоди для здійснення цього виду діяльності, також зупинився на нормативних документах, необхідних для відкриття власної справи, особливо тих, що стосуються обігу харчових продуктів. Також гість зробив акцент на факапах, які спіткали компанію в перших рік існування, оскільки вважає, що краще вчитися на чужих помилках, ніж на своїх, тож, сподіваємося наші майбутні ресторатори не повторять ті ж помилки при відкритті своєї справи. Ще спікер розказав про вимоги щодо планування та розміщення ферми, оптимальні кліматичні й географічні умови для вирощування равликів, зосередився детально на морфологічній будові равлика, класифікації та їх харчовій цінності.

Протягом лекторію Андрій Свірський підтримував активну комунікацією з аудиторією, ґрунтовно, з візуалізацією відповідав на запитання здобувачів.

Лектор у кінці зустрічі зазначив, що відчувається дефіцит висококваліфікованого персоналу на ринку праці в Україні нині та мотивував бакалаврів щодо продовження навчання в магістратурі.

Колектив кафедри вдячний Андрію Свірському за теплу, мотивовану й креативну зустріч і зичить, щоб усі задуми та мрії обов’язково здійснилися.

Опублікований: 18-10-2021
Читайте також:
Від студентства до професійної діяльності – один крок!

Кожний студент замислюється над своїм майбутнім: подальшим навчанням, роботою, сім'єю тощо. Але іноді майбутнє настає вмить, раптово. Така вирішальна мить сталася для четвертокурсника Андрія Закрасняного, коли викладачі кафедри біотехнології і мікробіології організували для студентів лекцію генерального директора ТОВ «Біофарма Плазма» Костянтина Є...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Від студентства до професійної діяльності – один крок! 21 травня 2020

Пізнавальна екскурсія до хроматографічної лабораторії «УКРМЕТТЕСТСТАНДАРТ»

У рамках співпраці з дослідження компонентного складу та біологічної цінності рослинних олій кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів НУХТ і ДП «УКРМЕТТЕСТСТАНДАРТ» завідувачка кафедри Тамара Носенко, аспірантка Ганна Вовк і партнери з Університету Природних ресурсів та природничих наук (БОКУ, Відень) ві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Пізнавальна екскурсія до хроматографічної лабораторії «УКРМЕТТЕСТСТАНДАРТ» 13 грудня 2021

В університеті лунала українська пісня на підтримку ЗСУ

Українці – дивовижна нація. Мабуть, жодний народ у світі, опинившись у таких обставинах, не знайшов би в собі стільки мужності й сили, як наш. І черпаємо ми цю силу з різних джерел, одне з яких – чисте, потужне, бездонне – наша пісня. В усі часи рідні українське слово й українська пісня давали нам снагу й стимул – до праці, до творчості, до високих...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті лунала українська пісня на підтримку ЗСУ 22 листопада 2022

Варто знати

Після Першої світової та громадянської війн на території колишньої Російської імперії виникло 13 держав. П’ять із них – країни Балтії, Польща і Фінляндія – стали самостійними. Українські землі опинилися у складі різних держав. На Східній частині утвердилася радянська форма державності. Даний період в історії українського народу є дуже трагічним. Це...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Варто знати 19 січня 2018