Для здобувачів освітнього ступеня «Магістр» освітньо-професійних програм «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» та «Технології в ресторанному господарстві» в межах навчальних дисциплін «Безпека і якість дієтичної та аюрведичної харчової продукції» і «Моніторинг безпечності та якості продукції і послуг в ресторанному господарстві» відбулася гостьова лекція від начальниці сектора оцінювання відповідності підприємств харчової галузі Науково-технічного центру оцінки виробництв та підтвердження відповідності систем управління ДП «Укрметртестстандарт» Ганни Бірюкової.
Фахівчиня детально ознайомила присутніх із останніми змінами нормативної бази у сфері управління безпечності продукції і послуг та особливостями її запровадження у закладах ресторанного господарства, а також основними закордонними нормативними документами стосовно питань управління безпечністю харчової продукції – BRC Global Standart, FSSC 22000, Dutch HACCP, SSQF 2000 Level 2, Synerdgy 22000, International Food Standart тощо.
Лекторка вдало поєднувала теоретичний матеріал із практичним досвідом аналізу систем управління безпечністю харчової продукції, запроваджених на діючих підприємствах та у закладах ресторанного господарства.
Особливу увагу гостя приділила основним принципам і вимогам до безпечності харчової продукції; гігієнічним вимогам до виробничих приміщень та обладнання; аналізу небезпечних чинників, що найбільш часто виявляються у роботі закладів ресторанного господарства.
Лекція викликала зацікавленість аудиторії, наприкінці Ганна Бірюковаа надала вичерпні відповіді на питання здобувачів і співробітників кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції.
Слухачі щиро вдячні Ганні Анатоліївні за цікаву та змістовну лекцію!