Н У Х Т

Гостьова лекція на кафедрі фізики та професійної безпеки

30 травня 2025

Гостьова лекція на кафедрі фізики та професійної безпеки

На кафедрі фізики та професійної безпеки в рамках співпраці з Українським державним університетом імені Михайла Драгоманова 28 травня 2025 року відбулася гостьова лекція на тему «Молекулярна рухливість в органічних полімерних сполуках», яку прослухали першокурсники-бакалаври факультету біотехнології та екологічного контролю і Навчально-наукового інституту харчових технологій груп ТІ-1-3 і БТ-1-2. Спікером заходу виступив кандидат фізико-математичних наук, професор кафедри загальної та прикладної фізики Українського державного університету імені Михайла Драгоманова, відмінник народної освіти України, соросівський доцент Тарас Січкар.

Лектор змістовно ознайомив здобувачів освіти з релаксаційною спектрометрією для дослідження макромолекулярних та олігомерних систем, акцентувавши увагу на важливості вивчення будови та молекулярної рухливості структурних елементів. Також пояснив, з чого складається макромолекулярна система та її дослідження різними методами, при цьому звернувши увагу на те, що якщо синтезувати сполуку шляхом релаксаційної спектрометрії можна дослідити її фізичну структуру.

Здобувачі освіти активно долучались до обговорення, ставили запитання та отримували розгорнуті відповіді.

Вдячні за натхнення, досвід і мотивацію! Такі зустрічі – важливий крок у професійному становленні здобувачів!

Колектив кафедри висловлює щиру подяку Тарасу Січкарю за цікаву, змістовну гостьову лекцію, високий рівень наукової компетентності, глибоке розуміння теми та вміння доступно й захопливо доносити складний матеріал і сподівається на подальші зустрічі, нові цікаві ініціативи, спільні проєкти та тісну співпрацю.

Опублікований: 30-05-2025
Читайте також:
Свято наукової інженерної думки на кафедрі автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка

28 серпня у разовій спеціалізованій вченій раді відбувся успішний захист дисертації «Автоматизована система моніторингу процесів виробництва спирту та біоетанолу на основі віртуальних інструментів контролю» на здобуття ступеня доктора філософії у галузі знань 15 «Автоматизація та приладобудування» за спеціальністю 151 «Автоматизація та комп’ютерно-...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свято наукової інженерної думки на кафедрі автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка 28 серпня 2025

Університет презентує свій науковий доробок у рамках Всеукраїнського тижня харчових технологій

11-13 вересня 2018 у Києві проходить Всеукраїнський тиждень харчових технологій, який включає в себе провідні виставки харчової промисловості України SWEETS Ukraine, BAKERY Ukraine, INPRODMASH, UPAKOVKA. Наш університет – традиційний учасник цієї ключової події галузі, що збирає фахівців всіх областей харчової і переробної промисловості для обміну...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Університет презентує свій науковий доробок у рамках Всеукраїнського тижня харчових технологій 12 вересня 2018

Підсумок лабораторних робіт

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулося підсумкове лабораторне заняття з дисципліни «Технології кондитерських виробів» у здобувачів освіти третього курсу освітнього ступеня «Бакалавр». Зазвичай, на цьому занятті здобувачі  виготовляють кондитерські вироби, технології яких були опановані під час вивчення дисципліни. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підсумок лабораторних робіт 02 червня 2021

Про особливості і суть фармаконагляду від фахівця високого рівня

Що потрібно для правильного випуску лікарських препаратів? Чи може лікарський препарат бути без побічних реакції? Коли буде вакцина від ковіду? На всі ці та інші питання студентів-біотехнологів 4 курсу відповіла під час Zoom-конференції «Система фармаконагляду» уповноважена особа по фармаконагляду фармацевтичної корпорації «Артеріум» Римма Баттало...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про особливості і суть фармаконагляду від фахівця високого рівня 18 листопада 2020