Н У Х Т

Голокост: розіп’ята душа на хресті…

27 січня 2021

Голокост: розіп’ята душа на хресті…

27 січня уся світова спільнота вшановує пам’ять жертв Голокосту. Такими чорними днями для України в роки Другої світової війни стали масові розстріли євреїв, циган, військовополонених у Бабиному Яру у Києві, Дробицькому Яру у Харкові, Жандармській Балці на Дніпропетровщині.

Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту започаткований на офіційному рівні Генеральною Асамблеєю ООН 1 листопада 2005 року на спомин про звільнення 27 січня 1945 року військами Першого українського фронту в’язнів нацистського концтабору Аушвіц-Біркенау (м. Освенцим, Польща).

У фахових коледжах нашого університету відбулися виховні онлайн-бесіди, на яких здобувачів освіти знайомили з цією жахливою сторінкою історії.

Викладачі соціальних дисциплін Вінницького фахового коледжу НУХТ підготували інформаційну відеопрезентацію «Горить свіча, і пам’ять полум’ям тремтить», керівники груп провели тематичні години спілкування, у бібліотеці коледжу працювала книжкова виставка-реквієм «Голокост – злочин проти людства».

Здобувачі освіти Смілянського технологічного фахового коледжу НУХТ переглянули унікальні світлини-свідчення нацистського злочину.

У День скорботи та пам’яті жертв Голокосту колективи відокремлених структурних підрозділів нашого навчально-наукового комплексу приєднуються до загальної печалі. Цей біль не зменшити, втрату не заповнити. Будемо пам’ятати, щоб подібне більше ніколи не повторилося!

Опублікований: 27-01-2021
Читайте також:
Викладачі оновлюють інформативні та сенсорні навички на дегустації у відомого вітчизняного сомельє

Зовсім нещодавно на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулася гостьова лекція засновника Асоціації сомельє України Дмитра Сидоренка, і ось нова зустріч, цього разу офлайн. Колектив кафедри побував на дегустації у фахівця, який представив нову лінійку «Вина Болгарії». Локацією для професійного спілкування став київський заклад...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі оновлюють інформативні та сенсорні навички на дегустації у відомого вітчизняного сомельє 10 травня 2024

Плідна співпраця кафедри готельно-ресторанної справи з Optima Hotels&Resorts триває

На початку нового навчального року кафедра готельно-ресторанної справи радо приймала представниць найбільшої готельної мережі України – Optima Hotels & Resorts. До нашого університету завітали керівниця Навчального центру готельної і ресторанної справи, PhD з технічних наук Ірина Магалецька та менеджерка з корпоративної культури, заступниця кер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Плідна співпраця кафедри готельно-ресторанної справи з Optima Hotels&Resorts триває 08 вересня 2025

Студенти навчально-наукового комплексу університету отримали ще одну базу проходження практики і працевлаштування

Адміністрація, викладачі та студенти Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ відвідали ТОВ «Сумська м’ясна компанія», яка є дистрибутором ПРАТ «Миронівський хлібопродукт» на території Сумської області з 2003 року. У ході візиту делегація побувала в нещодавно відкритому цеху з виробництва м’ясоковбасних виробів і м’ясних делікатесів, ознайоми...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти навчально-наукового комплексу університету отримали ще одну базу проходження практики і працевлаштування 01 серпня 2018

Все про органічній рух в Україні магістрам кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

27 вересня 2019 року студенти групи ТО-1-14М разом із викладачем кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, доцентом Наталією Фалендиш відвідали ХV Виставку екотоварів ЕКО-Ехро у Міжнародному виставковому центрі (м. Київ). Студенти ознайомилися з асортиментом органічної продукції українського та зарубіжного виробництва. Відбулося ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Все про органічній рух в Україні магістрам кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 30 вересня 2019