Н У Х Т

Гастрономічна естетика та професійне натхнення на семінарі-лекторії кафедри готельно-ресторанної справи

25 вересня 2025

Гастрономічна естетика та професійне натхнення на семінарі-лекторії кафедри готельно-ресторанної справи

З початком нового навчального року кафедра готельно-ресторанної справи активно розпочала проводити наукові заходи.

22 вересня 2025 р. відбувся науковий семінар-лекторій за участі запрошеної гості Ольги Гірман, винної експертки, сомельє в Goodwine, членкині Асоціації сомельє України. Учасниками заходу стали викладачі кафедри, а також здобувачі вищої освіти освітнього ступеня «Бакалавр» другого та третього року навчання.

Науковий захід відбувся з дотриманням усіх необхідних безпекових заходів під час раптової повітряної тривоги, що засвідчує високий рівень організації та відповідальність учасників.

Фахівчиня поділилася актуальною та практично орієнтованою інформацією щодо сучасних винних трендів у світі та в Україні. Особливу увагу було приділено інтерактивному компоненту заходу – учасники обирали різновид вина, а експертка надавала професійні рекомендації щодо оптимального гастрономічного поєднання обраного напою зі стравами, особливостей його подання та споживання з метою досягнення гармонійного смакового ефекту.

Окремий блок семінару-лекторію був присвячений особливостям професійної діяльності сомельє та винного експерта, зокрема вимогам до компетентностей, знань і навичок, необхідних для успішної роботи у сфері.

Враховуючи фахову спрямованість учасників заходу, студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа», частина виступу була присвячена еногастрономії – основам підбору вина до страв, принципам балансування смаку та географічним аспектам вибору винної продукції.

Культура споживання вина за кордоном та в Україні, винні традиції, особливості виноробства в Україні та багато інших практичних кейсів було представлено в доповіді Ольги Гірман.

Зустріч відбувалась у камерній, доброзичливій атмосфері, а учасники заходу залишилися з позитивними враженнями та отримали натхнення для креативного поєднання отриманих знань із професією готельєрів і рестораторів.

Кафедра готельно-ресторанної справи висловлює щиру вдячність пані Ользі Гірман за плідну співпрацю та вагомий внесок у професійний розвиток здобувачів освіти.

Опублікований: 25-09-2025
Читайте також:
Перемоги наших плавців

24 травня у басейні спорткомплексу нашого університету відбулися змагання з плавання серед збірних команд закладів вищої освіти, розташованих на території Голосіївського району м. Києва, що проводив відділ у справах молоді та спорту Голосіївської РДА . До участі у змаганнях долучилися команди НУХТ, КМАМ імені Р. М. Глієра, Київського національного...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перемоги наших плавців 26 травня 2023

Історія біотехнології на гостьовій лекції

З початку свого існування людина намагалася використати живі організми для задоволення своїх потреб. Віками наші предки використовували з цією метою макроорганізми: тварин, рослин, гриби. Поступово люди дійшли і до використання мікроорганізмів. Так народилася біотехнологія. Довгий час вона не мала під собою наукового підґрунтя й базувалася лише на ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Історія біотехнології на гостьовій лекції 18 листопада 2021

Команда Навчально-наукового інституту економіки і управління перемогла в загальноуніверситетському турнірі з баскетболу

23 травня 2018 року в приміщенні спортивного комплексу Національного університету харчових технологій відбулися змагання серед студентів з баскетболу 3*3 (чоловіки), присвячені Дню охорони праці.У турнірі взяли участь команди всіх навчально-наукових  інститутів і факультетів НУХТ.На спортивному майданчику гравці продемонстрували вищий клас гри у ба...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Команда Навчально-наукового інституту економіки і управління перемогла в загальноуніверситетському турнірі з баскетболу 24 травня 2018

Лайфхаки для здобувачів кафедри маркетингу від маркетологині ТОВ «Сахара»

Цикл гостьових лекцій для здобувачів кафедри маркетингу продовжила маркетологиня ТОВ «Сахара» Лілія Коношенко. Тема виявилася неймовірно цікавою для студентів освітніх ступенів «бакалавр» і «магістр» спеціальностей «Маркетинг», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» і «Журналістика» (освітньої програми «Реклама та зв’язки з громадськістю»...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лайфхаки для здобувачів кафедри маркетингу від маркетологині ТОВ «Сахара» 28 листопада 2023