Н У Х Т

Гастрономічна естетика та професійне натхнення на семінарі-лекторії кафедри готельно-ресторанної справи

25 вересня 2025

Гастрономічна естетика та професійне натхнення на семінарі-лекторії кафедри готельно-ресторанної справи

З початком нового навчального року кафедра готельно-ресторанної справи активно розпочала проводити наукові заходи.

22 вересня 2025 р. відбувся науковий семінар-лекторій за участі запрошеної гості Ольги Гірман, винної експертки, сомельє в Goodwine, членкині Асоціації сомельє України. Учасниками заходу стали викладачі кафедри, а також здобувачі вищої освіти освітнього ступеня «Бакалавр» другого та третього року навчання.

Науковий захід відбувся з дотриманням усіх необхідних безпекових заходів під час раптової повітряної тривоги, що засвідчує високий рівень організації та відповідальність учасників.

Фахівчиня поділилася актуальною та практично орієнтованою інформацією щодо сучасних винних трендів у світі та в Україні. Особливу увагу було приділено інтерактивному компоненту заходу – учасники обирали різновид вина, а експертка надавала професійні рекомендації щодо оптимального гастрономічного поєднання обраного напою зі стравами, особливостей його подання та споживання з метою досягнення гармонійного смакового ефекту.

Окремий блок семінару-лекторію був присвячений особливостям професійної діяльності сомельє та винного експерта, зокрема вимогам до компетентностей, знань і навичок, необхідних для успішної роботи у сфері.

Враховуючи фахову спрямованість учасників заходу, студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа», частина виступу була присвячена еногастрономії – основам підбору вина до страв, принципам балансування смаку та географічним аспектам вибору винної продукції.

Культура споживання вина за кордоном та в Україні, винні традиції, особливості виноробства в Україні та багато інших практичних кейсів було представлено в доповіді Ольги Гірман.

Зустріч відбувалась у камерній, доброзичливій атмосфері, а учасники заходу залишилися з позитивними враженнями та отримали натхнення для креативного поєднання отриманих знань із професією готельєрів і рестораторів.

Кафедра готельно-ресторанної справи висловлює щиру вдячність пані Ользі Гірман за плідну співпрацю та вагомий внесок у професійний розвиток здобувачів освіти.

Опублікований: 25-09-2025
Читайте також:
Усі секрети проєктування закладів ресторанного господарства дізналися четвертокурсники

Здобувачі-бакалаври четвертого року навчання спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» у межах навчальної дисципліни «Проєктування та дизайн підприємств готельного та ресторанного господарства» відвідали онлайн-лекцію від засновника компанії Кitchenberau (КітченБюро) Олександра Зьоменка. Фахівець розповів здобувачам про всі секрети проєктуван...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Усі секрети проєктування закладів ресторанного господарства дізналися четвертокурсники 15 жовтня 2024

Лекція для здобувачів кафедри обліку і аудиту від фахівчинь компанії ТОВ «МАСТЕР: СТРІМ»

16 вересня 2024 року на кафедрі обліку і аудиту відбулася зустріч із менеджерками з розвитку партнерської мережі компанії ТОВ «МАСТЕР: СТРІМ» Ольгою Бондар і Вікторією Вембер, що представили програмний продукт «MASTER: Бухгалтерія», розробником якого є українська компанія «IT-Intrprice». Гостьова лекція «Організація обліку в автоматизованому серед...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекція для здобувачів кафедри обліку і аудиту від фахівчинь компанії ТОВ «МАСТЕР: СТРІМ» 17 вересня 2024

Перемоги у конкурсах «Соціальний вплив» і «Фото-наука»

Як повідомлялося раніше, викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професор Олег Кузьмін та асистентка Марія Омельченко взяли активну участь у міжнародній онлайн-конференції «FOOD for LIFE», організованій у квітні Інститутом продовольчих ресурсів НААН України. Захід став професійною платформою для обговорення викликів і перс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перемоги у конкурсах «Соціальний вплив» і «Фото-наука» 05 травня 2025

Четвертокурсники розпочали захищати курсові проєкти

Закінчується навчальний семестр, і у наших здобувачів настала гаряча пора захистів курсових проєктів, здавання заліків та іспитів. 14 грудня 2021 року свої курсові захищали здобувачі освіти четвертого курсу Полтавського фахового коледжу НУХТ. У групі 41-Т, здобувачі якої навчаються за освітньо-професійними програмами «Зберігання, консервування та ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Четвертокурсники розпочали захищати курсові проєкти 16 грудня 2021