Н У Х Т

Фудтренди та мейнстріми ресторанного бізнесу: що має знати сучасний маркетолог

28 лютого 2023

Фудтренди та мейнстріми ресторанного бізнесу: що має знати сучасний маркетолог

У Навчально-науковому інституті економіки і управління тривають планові відкриті заняття. Нещодавно відбулася відкрита лекція доцентки кафедри маркетингу Світлани Ткачук з дисципліни «Маркетинг в галузях і сферах діяльності». Враховуючи специфіку університету, в межах цього курсу цілий змістовий модуль присвячений маркетингу в сфері харчування. Тема відкритої лекції – «Маркетинг закладів громадського харчування». 

Заняття проводилося для здобувачів другого курсу спеціальності 075 «Маркетинг», також долучився професорсько-викладацький склад кафедри.

Майбутні маркетологи дізнались, якою є специфіка ринку послуг громадського харчування, хто є основними маркетинговими посередниками ресторанного бізнесу та що таке ресторанний маркетинг-мікс. Особливу цікавість викликали лайфхаки позиціонування концептуальних кав’ярень, вишуканий шарм етнічних ресторанів і маленькі маркетингові хитрощі приваблення клієнтів. Окрема увага приділялася копірайтингу і дизайну меню закладів та неймовірним мейнстрімам представлення меню: від звичного QR-коду на ресторанному столику до віртуального і, навіть, інтерактивного 3D-меню, запропонованих у межах стартапів США. Вдалим виявилось поєднання маркетингової класики та популярних публікацій сучасних блогерів-практиків ресторанної справи.

Тема лекції була не просто цікавою, вона вкотре довела молодим маркетологам, що їх спеціальність відкриває своєрідний «портал», де наука маркетингу зливається в єдине ціле з творчістю, мистецтвом та естетикою.

Заняття позитивно оцінили колеги лекторки: завідувачка кафедри маркетингу Ольга Пєтухова, гарантка освітньої програми «Маркетинг» Світлана Розумей та весь професорсько-викладацький склад кафедри, а студенти з нетерпінням чекають на нові лекції, які допоможуть їм бути ерудованими в усіх сферах діяльності.

Опублікований: 28-02-2023
Читайте також:
Не лише навчаємо, а й навчаємося!

Днями доцентки кафедри економіки і права успішно завершили навчання за програмою «Uni-Biz Bridge: Skills in Focus» від UGEN – інноваційним навчальним проєктом, спрямованим на подолання розриву між академічною освітою та реальними потребами бізнесу. Програма створена для здобувачів освіти і молодих фахівців, які прагнуть набути практичні навички, за...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Не лише навчаємо, а й навчаємося! 18 березня 2025

Лекторій і нетворкінг здобувачів освіти із засновником UA Restorator і президентом Української ресторанної асоціації

Для студентства факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу відбувся лекторій від засновника UA Restorator і президента Української ресторанної асоціації Сергія Трахачова. Понад 200 учасників, здобувачі освіти спеціальностей 181 «Харчові технології» і 241 «Готельно-ресторанна справа», затамувавши подих, слухали харизматичного лідера-о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекторій і нетворкінг здобувачів освіти із засновником UA Restorator і президентом Української ресторанної асоціації 07 грудня 2021

Фахівці Національної академії педагогічних наук України засвідчують високий рівень викладачів НУХТ

У Центральному інституті післядипломної педагогічної освіти Національної академії педагогічних наук України відбулося вручення свідоцтв про підвищення кваліфікації співробітникам нашого університету – доцентам кафедри економіки праці та менеджменту Ользі Кириченко і Олені Чигринець, старшому викладачу кафедри економіки і права Олександру Тимченку, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці Національної академії педагогічних наук України засвідчують високий рівень викладачів НУХТ 19 грудня 2018

Здобутки учасників Євроклубу

Студенти відділення туризму та готельно-ресторанної справи Волинського фахового коледжу нашого університету, а також учасники Євроклубу під керівництвом викладачки Оксани Харковської взяли участь в обласній онлайн-євроолімпіаді. Основними завданнями цієї олімпіади було розширення знань про країни Європейського Союзу та НАТО, популяризація європейс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобутки учасників Євроклубу 25 липня 2022