Н У Х Т

Фахівці і студенти кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства – учасники Національного виноробного форуму

05 листопада 2018

Фахівці і студенти кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства – учасники Національного виноробного форуму

У Торгово-промисловій палаті України відбувся Національний виноробний форум, участь у якому вже традиційно взяли фахівці кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства нашого університету – завідувач кафедри Анатолій Куц, доцент Марина Білько, асистент Олена Циганкова, заступник директора Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ Петро Шиян разом зі студентами ІV курсу. Організатором дійства були Українська корпорація по виноградарству і виноробній промисловості «Укрвинпром», Торгово-промислова палата України та медіа група «Українська правда».

Мета форуму – підняття престижу професії  винороба, повернення довіри  до українського вина, підвищення культури його споживання та просування бренду «Українське вино»  у світі. Учасники форуму прагнули привернути увагу українського суспільства, уряду  та представників міжнародної спільноти до важливого національного ресурсу – українського виноробства.

Форум відкрив президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков, який наголосив на суттєвих  позитивних змінах, що відбулися в українському виноробстві,  що до 2026 року кількість виноробних підприємств може збільшитися у 6-10 разів, і що форум став важливим інструментом їх просування.

Заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева відзначила, що збільшення площі виноробних земель, розвиток культури споживання вина та «зеленого» туризму в Україні є важливими аспектами, у розвитку яких дуже зацікавлений український уряд.

До виноробів долучився відомий співак Олег Скрипка, який в цьому році почав робити вино на одному з українських підприємств.

Також на форумі були присутні радник з питань сільського господарства Посольства Франції в Україні Ніколя Перрен, представники профільних міністерств і відомств, власники сімейних виноробень і представники підприємств і виноробного бізнесу, вітчизняні та міжнародні експерти, представники наукових установ і профільних вишів.

Результатом форуму стало прийняття спільного рішення щодо консолідації всіх учасників виноробного бізнесу для покращення роботи у виноробній сфері. Також були висунуті пропозиції щодо впровадження свята «День вина», пропагування і поширення досвіду святкування закінчення збирання врожаю і молодого вина у виноградно-виноробних регіонах України; приєднання до Світової винної торгової групи і відновлення членства України в Міжнародній організації винограду та вина.

У рамках Національного виноробного форуму, вдруге відбулося свято українського вина Ukraine Wine Drive, де понад 20 українських виноробів представили свої вина.

Опублікований: 05-11-2018
Читайте також:
Мотиваційні листи: типова помилка

Шановні вступники! У 2024 році усі ви маєте подавати мотиваційні листи, це – складова частина заяви на вступ. Перед тим, як його писати радимо уважно ознайомитися з вимогами до мотиваційного листа вступника до нашого університету. Для написання гарного мотиваційного листа вам потрібно вибрати найважливішу інформацію, яка найкраще розкаже про ваші...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мотиваційні листи: типова помилка 25 липня 2024

Чергова гостьова лекція про українське крафтове виробництво на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів

Гостьовим лекціям у форматі вебінарів властива головна ознака традиційного семінару – інтерактивність, коли фахівець ділиться досвідом, а слухачі задають питання і гість відповідає на них. У продовження такої практики, за ініціативи завідувача кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, професора Василя Пасічного та гарантки освітньої програми «П...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чергова гостьова лекція про українське крафтове виробництво на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів 17 квітня 2023

Столичним Подолом разом із Профкомом…

Днями відбулася друга екскурсія Києвом із Наталією Кокоєвою, організована Профкомом для співробітників НУХТ. Її тема – Поділ. Говорячи про історичну частину міста, кияни, як правило, згадують Поділ. І це правильно, тому що саме тут почалася активна розбудова міста, саме сюди припливали заморські купці, саме звідси відправлялися налагоджувати міжна...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Столичним Подолом разом із Профкомом… 01 жовтня 2025

Особливості практичної підготовки студентів-туристів

Студенти-практиканти другого курсу спеціальності «Туризм» Волинського коледжу НУХТ у межах навчальної практики проводили екскурсії історико-культурним заповідником «Старий Луцьк» для лучан і гостей міста. Формат «гри-квесту» урізноманітнив «стандартні» розповіді екскурсоводів. Гостями «Екскурсійної точки» були жителі різних міст України, Білорусії...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Особливості практичної підготовки студентів-туристів 23 липня 2019