Н У Х Т

Фахівці і студенти кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства – учасники Національного виноробного форуму

05 листопада 2018

Фахівці і студенти кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства – учасники Національного виноробного форуму

У Торгово-промисловій палаті України відбувся Національний виноробний форум, участь у якому вже традиційно взяли фахівці кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства нашого університету – завідувач кафедри Анатолій Куц, доцент Марина Білько, асистент Олена Циганкова, заступник директора Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ Петро Шиян разом зі студентами ІV курсу. Організатором дійства були Українська корпорація по виноградарству і виноробній промисловості «Укрвинпром», Торгово-промислова палата України та медіа група «Українська правда».

Мета форуму – підняття престижу професії  винороба, повернення довіри  до українського вина, підвищення культури його споживання та просування бренду «Українське вино»  у світі. Учасники форуму прагнули привернути увагу українського суспільства, уряду  та представників міжнародної спільноти до важливого національного ресурсу – українського виноробства.

Форум відкрив президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков, який наголосив на суттєвих  позитивних змінах, що відбулися в українському виноробстві,  що до 2026 року кількість виноробних підприємств може збільшитися у 6-10 разів, і що форум став важливим інструментом їх просування.

Заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева відзначила, що збільшення площі виноробних земель, розвиток культури споживання вина та «зеленого» туризму в Україні є важливими аспектами, у розвитку яких дуже зацікавлений український уряд.

До виноробів долучився відомий співак Олег Скрипка, який в цьому році почав робити вино на одному з українських підприємств.

Також на форумі були присутні радник з питань сільського господарства Посольства Франції в Україні Ніколя Перрен, представники профільних міністерств і відомств, власники сімейних виноробень і представники підприємств і виноробного бізнесу, вітчизняні та міжнародні експерти, представники наукових установ і профільних вишів.

Результатом форуму стало прийняття спільного рішення щодо консолідації всіх учасників виноробного бізнесу для покращення роботи у виноробній сфері. Також були висунуті пропозиції щодо впровадження свята «День вина», пропагування і поширення досвіду святкування закінчення збирання врожаю і молодого вина у виноградно-виноробних регіонах України; приєднання до Світової винної торгової групи і відновлення членства України в Міжнародній організації винограду та вина.

У рамках Національного виноробного форуму, вдруге відбулося свято українського вина Ukraine Wine Drive, де понад 20 українських виноробів представили свої вина.

Опублікований: 05-11-2018
Читайте також:
Ейчари НУХТ на Всеукраїнському студентському круглому столі з hr-менеджменту

Здобувачки освітньої-професійної програми «Менеджмент персоналу» Альбіна Горобець (група МП-4-8) і Карина Жуковська (група МП-1-8М) представили свої доповіді на ІІІ Всеукраїнському студентському круглому столі з HR-менеджменту «Командна робота і цифрові технології в умовах глобальних змін». Модераторами заходу виступили викладачі кафедри менеджмент...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ейчари НУХТ на Всеукраїнському студентському круглому столі з hr-менеджменту 15 травня 2025

Про особливості організації крафтового консервного виробництва на гостьовій лекції

На кафедрі технології консервування відбулася цікава й актуальна гостьова лекція. Здобувачі освіти та викладачі познайомилися з власником ТМ «Тарпан» В’ячеславом Жигуном, який розповів про організацію крафтового консервного виробництва на прикладі свого підприємства. «Тарпан» розпочинали з виробництва сиродавлених олій і шротів, постійно навчаючис...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про особливості організації крафтового консервного виробництва на гостьовій лекції 22 листопада 2024

З інноваційним обладнанням та його застосуванням познайомилися магістри кафедри технології молока і молочних продуктів

25 вересня студенти групи МО-1-2М разом із доцентом кафедри технології молока і молочних продуктів Аллою Тимчук відвідали 12-ту Міжнародну виставку Lab ComplEX: аналітика, лабораторія, біотехнології, hi-tech. Студенти ознайомились із сучасним ринком лабораторного та науково-технічного обладнання, що використовується у харчовій галузі, зокрема при ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З інноваційним обладнанням та його застосуванням познайомилися магістри кафедри технології молока і молочних продуктів 26 вересня 2019

Випускникам програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» вручено сертифікати

Цікаві лекції, практичні вебінари, виїзні заняття відвідали слухачі сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» в період з березня по травень 2025 року. Навчальний процес забезпечували досвідчені викладачі кафедри готельно-ресторанної справи – професорка Тетяна Сильчук, доцентка Ольга Пушка, доценти Олег Бортнічук і Олексан...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випускникам програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» вручено сертифікати 28 травня 2025