Н У Х Т

Фахівці кафедри гуманітарних дисциплін формують професійний світогляд студентів

22 березня 2018

Фахівці кафедри гуманітарних дисциплін формують професійний світогляд студентів

21 березня 2018 р. на кафедрі гуманітарних дисциплін відбулася відкрита лекція «Розвиток харчової науки у другій пол. ХХ ст.» доцента кафедри, кандидата історичних наук Олени Пивоваренко з вибіркової дисципліни «Історія харчової науки» для студентів групи ТК-4-20ск другого курсу, спеціальності 181 «Харчові технології» денної скороченої форми навчання Навчально-наукового інституту харчових технологій.

На лекції були присутні: завідувач кафедри гуманітарних дисциплін Надія Левицька, професори Микола Кітов, Світлана Буравченкова, Олександр Пилипенко, Наталія Науменко, доценти Євген Кобилянський, Ольга Коцюбанська, Артем Курас, Світлана Яременко, Ірина Нікітіна, Лариса Саракун, асистент Людмила Приблуда. Також на лекції була присутня спеціаліст Навчально-методичного управління університету Алла Оскілко.

На лекції були розглянуті питання, присвячені світовим тенденціям розвитку харчових технологій в означений період, проаналізовані основні харчові стратегії, причини, етапи та наслідки їх впровадження. Детально висвітлені питання відновлення та переоснащення харчових виробництв. Багато уваги приділено розвитку наукового підходу до харчових технологій. Лектор, вільно володіючи матеріалом, привертала увагу студентів до етичних питань наукових досліджень, та їхньої особистої моральної відповідальності як майбутніх розробників і виробників харчових продуктів.

Лекційний матеріал був добре структурований і послідовно викладений на високому науково-методичному рівні та проілюстрований за допомогою мультимедійної презентації. Темп викладання був доступний і дозволяв студентам конспектувати матеріал, за потреби, оскільки і конспект лекції, і презентація були розіслані студентам електронною поштою для додаткового самостійного опрацювання. Це дозволило студентам зосередитися не на записах почутого, а на усвідомленні викладеного матеріалу. Гарна попередня підготовка студентів до лекції створювала невимушену атмосферу фахового, партнерського рівня спілкування.

Опублікований: 22-03-2018
Читайте також:
Мандруємо світами разом з Online Еnglish-speaking club

Давно мріяли опинитися в екзотичних країнах чи навчатись і працювати за кордоном? А ось студенти Навчально-наукового інституту економіки і управління разом із іноземним гостем Stuart Snuggs і викладачем Наталією Божок нещодавно мали таку змогу. Адже  чергове засідання онлайн Еnglish-speaking club було присвячене одразу двом  темам «The most exotic ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мандруємо світами разом з Online Еnglish-speaking club 12 листопада 2020

Високий методичний рівень викладання демонструє наша професура

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбулося  відкрите заняття «Правові засоби  охорони об’єктів інтелектуальної власності. Законодавча база України» професора кафедри, д.т.н. Віталія Прибильського з дисципліни «Інтелектуальна та промислова власність». Лекція  призначена для здобувачів-магістрантів напряму підготовки «Харчові...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Високий методичний рівень викладання демонструє наша професура 24 вересня 2021

Нестандартні й цікаві заняття на кафедрі мехатроніки і пакувальної техніки

Теоретична і практична підготовка студентів на кафедрі мехатроніки і пакувальної техніки здійснюється на основі сучасного розвитку науки і виробництва. Для підготовки якісних фахівців за напрямом 133 «Галузеве машинобудування» у студентів повинні бути міцні фундаментальні знання. Таку підготовку можна забезпечити тільки кваліфікованим кадровим скла...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нестандартні й цікаві заняття на кафедрі мехатроніки і пакувальної техніки 18 жовтня 2019

Гостьові лекції від практиків тривають

У рамках лекційних занять із дисциплін «Технології продукції ресторанного господарства» і «Проєктування та дизайн закладів ресторанного господарства» відбувся лекторій від співвласника компанії «Дідо Джозеф» Андрія Свірського. Модераторами зустрічі були доцентка кафедри технології  ресторанної і аюрведичної продукції Віра Зуйко, старша викладачка О...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьові лекції від практиків тривають 18 жовтня 2021