Н У Х Т

Ефективна підготовка забезпечується взаємодією викладачів і здобувачів освіти

29 січня 2024

Ефективна підготовка забезпечується взаємодією викладачів і здобувачів освіти

Навчальний процес другого семестру для здобувачів першого курсу освітнього ступеня «магістр» розпочався організаційною online-зустріччю з гаранткою міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі» Оксаною Топчій, завідувачами кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів Василем Пасічним і кафедри туристичного та готельного бізнесу Іриною Мельник.

Під час спілкування обговорювалися різні аспекти навчального процесу, зокрема підсумки першої сесії, результати успішності здобувачів, особливості дистанційного навчання у новому семестрі та результати опитування здобувачів освіти щодо оцінювання ними якості освітнього процесу.

Гарантка нагадала здобувачам про інформативність сайту університету та сторінок у соціальних мережах і меседжерах, важливість дотримання положення про академічну доброчесність, акцентувала увагу на можливості зарахування сертифікатів неформальної освіти в межах окремих дисциплін чи їх елементів. Завідувачами кафедр було надано рекомендації, щодо підвищення ефективності самостійної роботи й оптимізації часу з метою досягнення навчальних цілей і програмних результатів. Особливий акцент був зроблений на важливості активної участі студентів у різноманітних освітніх ініціативах.

Оксана Топчій донесла інформацію щодо стажувань і практик, в тому числі міжнародних. Також обговорили можливості виконання науково-дослідної роботи та представлення результатів досліджень на наукових конференціях і форумах. Викладачі зазначили про важливість участі у майстер-класах, семінарах, тренінгах і візитах на промислові та крафтові підприємства з метою вдосконалення професійних та розвитку soft skills навичок, а також для набуття практичного досвіду.

У свою чергу, здобувачі з’ясували актуальні питання та висловили свої пропозиції, щодо покращення навчального процесу. Варто зазначити, що постійні зустрічі та активне спілкування усіх учасників освітнього процесу, сприяють формуванню позитивної, комфортної взаємодії та підвищують ефективність підготовки здобувачів.

Опублікований: 29-01-2024
Читайте також:
Творчий смак молодих майстрів: дегустація авторських страв магістрантів

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулася дегустація кулінарних виробів, розроблених здобувачами вищої освіти першого курсу магістратури. Захід став справжньою синергією науки і творчості, адже студенти не лише презентували авторські страви, але й глибоко занурилися у технологічні процеси їх створення. Майбутні фахівці ре...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Творчий смак молодих майстрів: дегустація авторських страв магістрантів 16 травня 2025

Першокурсники практикують англомовні навички, презентуючи життєписи видатних українців

Чергове засідання з циклу «Видатні українці» («Remarkable Ukrainians»), присвячене династії Симиренків, підготували студенти групи ТІ-1-5 Навчально-наукового інституту харчових технологій разом із викладачкою кафедри іноземних мов професійного спрямування Любов’ю Сапон-Аблязовою. Родина Симиренків пройшла шлях від збіднілих козаків-кріпаків до міл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Першокурсники практикують англомовні навички, презентуючи життєписи видатних українців 24 квітня 2024

Перші успішні кроки в науці першокурсників економічних спеціальностей

11 квітня 2024 року в рамках ювілейної 90-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті» успішно відпрацювала секція «Економічна теорія». Учасники секції – здобувачі першого курсу Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ під ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перші успішні кроки в науці першокурсників економічних спеціальностей 15 квітня 2024

Освітні візити другокурсників

Студенти 2 курсу групи ТІ-ІІ-4 Навчально-наукового інституту харчових технологій відвідали сучасну пивоварню BeerMaster і підприємство з виробництва комбучі «Еat easy», які вже не вперше гостинно відкривають свої двері для наших здобувачів освіти. Завдяки випускникам кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства, головному технологу пивов...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Освітні візити другокурсників 11 квітня 2025