Н У Х Т

Ефективна підготовка забезпечується взаємодією викладачів і здобувачів освіти

29 січня 2024

Ефективна підготовка забезпечується взаємодією викладачів і здобувачів освіти

Навчальний процес другого семестру для здобувачів першого курсу освітнього ступеня «магістр» розпочався організаційною online-зустріччю з гаранткою міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі» Оксаною Топчій, завідувачами кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів Василем Пасічним і кафедри туристичного та готельного бізнесу Іриною Мельник.

Під час спілкування обговорювалися різні аспекти навчального процесу, зокрема підсумки першої сесії, результати успішності здобувачів, особливості дистанційного навчання у новому семестрі та результати опитування здобувачів освіти щодо оцінювання ними якості освітнього процесу.

Гарантка нагадала здобувачам про інформативність сайту університету та сторінок у соціальних мережах і меседжерах, важливість дотримання положення про академічну доброчесність, акцентувала увагу на можливості зарахування сертифікатів неформальної освіти в межах окремих дисциплін чи їх елементів. Завідувачами кафедр було надано рекомендації, щодо підвищення ефективності самостійної роботи й оптимізації часу з метою досягнення навчальних цілей і програмних результатів. Особливий акцент був зроблений на важливості активної участі студентів у різноманітних освітніх ініціативах.

Оксана Топчій донесла інформацію щодо стажувань і практик, в тому числі міжнародних. Також обговорили можливості виконання науково-дослідної роботи та представлення результатів досліджень на наукових конференціях і форумах. Викладачі зазначили про важливість участі у майстер-класах, семінарах, тренінгах і візитах на промислові та крафтові підприємства з метою вдосконалення професійних та розвитку soft skills навичок, а також для набуття практичного досвіду.

У свою чергу, здобувачі з’ясували актуальні питання та висловили свої пропозиції, щодо покращення навчального процесу. Варто зазначити, що постійні зустрічі та активне спілкування усіх учасників освітнього процесу, сприяють формуванню позитивної, комфортної взаємодії та підвищують ефективність підготовки здобувачів.

Опублікований: 29-01-2024
Читайте також:
Науково-дослідницька практика: магістранти збирають матеріали для кваліфікаційних робіт

Здобувачки групи ЕКА-1-3М Анастасія Кравчик і Наталія Тимощук проходили науково-дослідницьку практику у ДУ «Інститут громадського здоров’я ім. О. М. Марзєєва НАМН України». У цьому науково-дослідному інституті вирішуються актуальні завдання в галузі медичної екології, токсикології, проблем захисту населення від шкідливих антропогенних чинників довк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науково-дослідницька практика: магістранти збирають матеріали для кваліфікаційних робіт 22 липня 2024

Потужний розвиток іншомовної компетенції здобувачів

Старша викладачка кафедри іноземних мов професійного спрямування Надія Шерстюк провела відкрите заняття з дисципліни «Іноземна мова за професійним спрямуванням» для здобувачів групи ГС 2-8. Заняття було проведено за допомогою мультимедійних засобів за комунікативною методикою. Викладачка успішно інтегрувала модальні дієслова у контекст теми «Innov...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Потужний розвиток іншомовної компетенції здобувачів 21 жовтня 2024

Досвід колег із забезпечення фахової підготовки у освітніх програмах вивчають викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції – професор Олег Кузьмін, доцентка Людмила Дейниченко, асистенти Володимир Польовик і Ганна Березова взяли участь у семінарі «Професійна підготовка здобувачів вищої освіти та професійні кваліфікації» від національного експерта з реформування вищої освіти, національного експерта Еразмус...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Досвід колег із забезпечення фахової підготовки у освітніх програмах вивчають викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 04 жовтня 2021

Заочникам кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства присвоєний освітній рівень «Магістр»

Сьогодні на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбувся захист кваліфікаційних робіт магістрів заочної форми навчання. Усі доповідачі чітко і лаконічно представили результати своєї експериментальної роботи, впевнено і аргументовано відповідали на запитання. Студенти проявили кмітливість, ерудицію та обізнаність, відповідаючи н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Заочникам кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства присвоєний освітній рівень «Магістр» 21 червня 2018